Om TV-oppløsninger og Xbox One

På denne siden diskuteres det hvordan du velger den beste TV-oppløsningen for Xbox One-konsollen. Finn ut mer om TV-oppløsningene og oppløsningene som Xbox One-konsollen støtter.

Velg TV-oppløsninger

Oppløsningsalternativer

480p

Oppløsningen 480p er også kjent som EDTV (Enhanced Definition TV). EDTV gjør følgende:

• Viser 480 aktive linjer med informasjon fra toppen til bunnen av skjermen.
  • Viser 854 linjer med informasjon fra venstre til høyre.
  • Gir et SD-visningsområde (Standard Definition) på 4:3.

Obs!  Denne oppløsningen støttes på Xbox One-konsollen, men anbefales ikke.

Når du stiller inn TVen til 480p, vises et widescreen-bilde som er tilpasset størrelsesforholdet 4:3. Du ser felter med tomt rom på høyre og venstre side av skjermen når størrelsesforholdet 4:3 vises på en 16:9-HDTV.

Dette er fordi bildene er utformet for å bli i et widescreen-format med størrelsesforholdet 16:9. Bildet minskes på sidene slik at det passer på en 4:3-skjerm, og feltene vises som tomt rom øverst og nederst på skjermen.

720p

Oppløsningen 720p gjør følgende:

• Viser bilder med maksimal pikseloppløsning på 1280 x 720.
  • Gir et HD-visningsområde (High Definition) på 16:9.

Oppløsningen 720p er den laveste oppløsningen på de fleste HDTVer. Bildet er imidlertid fortsatt enestående, og det er vanskelig å skille bildekvaliteten med 720p fra HDTV-skjermer med større oppløsning på en skjerm som er mindre enn 37 tommer. Hvis HDTVen bare har 720p og 1080i, bør du velge 720p for best oppløsning.

1080i

Oppløsningen 1080i gjør følgende:

• Viser bilder med maksimal pikseloppløsning på 1920 x 1080.
  • Gir et HD-visningsområde (High Definition) på 16:9.

Bokstaven "i" i 1080i står for "interlaced scan" (linjesprangavsøking). Det betyr at halvparten av linjene som utgjør skjermbildene, blir "tegnet på nytt" av HDTVen 60 ganger per sekund. Dette formatet ser flott ut med det meste innholdet, men du kan oppleve en ørliten uskarphet (kalt bevegelsesuskarphet) med video i hurtig bevegelse. Derfor støtter ikke Xbox One "interlaced"-oppløsninger.

1080p

Oppløsningen 1080p gjør følgende:

• Viser bilder med maksimal pikseloppløsning på 1920 x 1080.
  • Gir brukeren et HD-visningsområde (High Definition) på 16:9.

1080p er den vanligste oppløsningen for filmer, TV, spill og mange av opplevelsene som Xbox One tilbyr. En TV med oppløsning på 1080p leverer de skarpeste bildene, slik at du kan se Blu-ray-filmer med den oppløsningen de var ment for. Hver linje med piksler på skjermen blir tegnet på nytt 60 ganger per sekund eller raskere. Dette fjerner bevegelsesuskarphet og gir et sylskarpt bilde.

4K UHD

4K UHD-oppløsning gjør følgende:

• Viser bilder med maksimal pikseloppløsning på 3840 x 2160.
  • Gir brukeren et 16:9 UHD-visningsområde.

Med fire ganger så høy oppløsning som standard HD, leverer 4K Ultra HD de klareste, mest realistiske bildene noensinne. Strøm 4K-innhold på Netflix og Amazon Video, og se Ultra HD Blu-ray-filmer i fantastisk visuell gjengivelse med High Dynamic Range.

Obs! Du må ha en Xbox One S-konsoll og en 4K-TV for å vise 4K UHD-oppløsning.