Gi tilbakemelding som en Xbox Insider

Oversikt

Funksjonene Rapporter et problem på Xbox One og Tilbakemeldingshub i Windows 10 er noen av de viktigste aspektene ved å delta i Xbox Insider Program. Bruk dem hver gang det oppstår et problem eller en uventet virkemåte, slik at du kan hjelpe Team Xbox å undersøke og løse problemer. Dermed forbedres Xbox-opplevelsen for deg og alle andre i Xbox-fellesskapet.

Denne siden beskriver fremgangsmåten for å rapportere et nytt eller kjent problem og omfatter svar på vanlige spørsmål.

Obs! Rapporter et problem er bare tilgjengelig på Xbox One-konsoller der appen Xbox Insider Hub er installert. Du kan laste ned denne appen fra Store når som helst.

Rapportere et problem på Xbox One-konsollen

Like etter at det har oppstått et problem eller en uventet virkemåte, starter du Rapporter et problem:

1. Hold Xbox-knappen på kontrolleren.
  2. Velg Rapporter et problem på strømmenyen.

Rapporter et problem åpnes i Xbox Insider Hub.

Rapportere et kjent problem

Etter at du har startet funksjonen Rapporter et problem, vises Kjente problemer-skjermen, som viser problemer andre spillere allerede har rapportert.

Slik legger du til informasjon om det kjente problemet:

1. Velg problemet som oppstår, under Kjente problemer.
  2. Hvis du kan vise oss problemet, velger du Inkluder skjermbilde eller Inkluder videoklipp.
  3. Velg +1 Jeg opplever dette problemet.

Rapportere et nytt problem

Hvis det oppstår et problem eller en uventet virkemåte som ingen andre har rapportert, legger du til et nytt problem. Rapporten er til hjelp når Team Xbox skal undersøke problemet. Slik gjør du det:

1. Etter at du har startet Rapporter et problem, velger du Legg til nytt problem.
  2. Velg den mest aktuelle kategorien for problemet på skjermen Velg en kategori.
  3. Velg den mest aktuelle underkategorien for problemet på skjermen Velg underkategori. Obs! Hvis du ikke er sikker på hvilken kategori et problem skal være i, gjetter du så godt du kan. Vi tar imot og går gjennom problemet likevel.
  4. Hvis du kan vise oss problemet, velger du Inkluder skjermbilde eller Inkluder videoklipp.
  5. Skriv inn en Tittel og beskrivelse. Den beste måten å gjøre dette på er å svare på disse spørsmålene:
    • Hva er problemet eller den uventede virkemåten?
    • Hva gjorde du for å få problemet til å oppstå?
    • Hvilken ekstra programvare eller maskinvare eller hvilket ekstra tilbehør brukte du da problemet oppstod? Eksempel: medieplater (Blu-ray-plater, DVD-er, spill), TV-modell (videoproblemer), AV-oppsett (lydproblemer), nettverksmaskinvare (tilkoblingsproblemer), headsett, arkadestyrespaker eller eksterne enheter.
    • Fikk du bestemte feilkoder eller -meldinger når problemet/virkemåten oppstod? Hva var i så fall den bestemte feilkoden eller -meldingen?
      Obs! Det er enklere å skrive teksten med et USB-tastatur, Xbox One Chatpad eller Xbox-appen på den mobile enheten eller på Windows 10-PC-en. Hvis du bruker Cortana, bruker du tale-til-tekst ved å vise tastaturet for hvert tekstfelt og deretter trykke på visningsknappen .
  6. Velg Ferdig.

Rapportere problemer med Xbox Insider i Windows 10

1. Start tilbakemeldingshuben ved å gå til Start-menyen og velge Tilbakemeldingshub blant de oppførte programmene.
  2. Velg Legg til ny tilbakemelding på hovedmenyen.
  3. Velg Problem.
  4. Fyll ut delene Summarize your issue og Give us more detail (om nødvendig). Den beste måten å gjøre dette på er å svare på disse spørsmålene:
    1. Hva er problemet eller den uventede virkemåten?
    2. Hva gjorde du for å få problemet til å oppstå?
    3. Hvilken ekstra programvare eller maskinvare eller hvilket ekstra tilbehør brukte du da problemet oppstod?
    4. Fikk du bestemte feilkoder eller -meldinger når problemet/virkemåten oppstod? Hva var i så fall den bestemte feilkoden eller -meldingen?
  5. Velg Apper og spill som kategori.
  6. Velg Xbox som underkategori.
  7. Hvis du kan vise oss problemet, passer du på å ta med eventuelle skjermbilder også.
  8. Klikk på Send.

Xbox Insider-foraer

Du kan også dele problemer og finne støtte ved å kommunisere med andre Xbox Insider-medlemmer og Xbox-ansatte i Xbox Insider-foraene.

Vanlige spørsmål om Rapporter et problem / Tilbakemelding

Når er det best å bruke funksjonen Rapporter et problem?

Like etter at et problem eller en uventet virkemåte har oppstått. Dette sikrer at diagnosedataene du sender til oss, er relevante for problemet.

Kan jeg se gjennom videoklippet eller skjermbildet jeg sender med problemet?

Ja, du kan forhåndsvise videoklippet eller skjermbildet før du sender inn problemet. Hvis du bestemmer deg for ikke å sende noen medier, fjerner du merket i avmerkingsboksene, og dermed tas de ikke med i rapporten.

Jeg valgte Inkluder videoklipp, men jeg ser ingen video. Hvorfor ikke?

Videoklipp er bare tilgjengelig for rapporterte problemer med spill.

Kan jeg bruke noe annet enn kontrolleren til å skrive inn beskrivelsen og tittelen for problemet?

Ja, du kan bruke følgende:

• Xbox One Chatpad
  • Et USB-tastatur koblet til Xbox One-konsollen
  • Xbox-appen i Windows 10, Android og iOS
  • Tale-til-tekst via Cortana, hvis du bruker Cortana på konsollen

Jeg har en idé til en ny funksjon eller forbedring. Skal jeg sende den via Rapporter et problem på Xbox One eller appen Windows-tilbakemelding?

Vi vil gjerne høre forslagene og ideene dine. Det beste stedet å sende dem inn er på siden for Xbox-tilbakemelding. Team Xbox overvåker denne siden og bruker tilbakemeldingen til å planlegge utviklingen av nye funksjoner.

Bruk imidlertid Rapporter et problem til å rapportere problemer eller uventet virkemåte som oppstår på konsollen, siden dette bidrar til at vi kan undersøke problemene mye raskere.

Blir jeg kontaktet vedrørende problemene jeg har rapportert?

Ideelt sett skulle vi gjerne ha fulgt opp med deg individuelt, men på grunn av antallet tilbakemeldinger vi får, er ikke dette alltid mulig. Hvis vi har ytterligere spørsmål om tilbakemeldingen din, tar vi kontakt via Xbox Live-melding eller i Xbox Insider-foraene.

Problemet jeg har rapportert, er fortsatt ikke løst. Når blir det løst?

Vi prøver å løse alle problemer innen rimelig tid, men det er alltids enkelte problemer som krever grundigere undersøkelser og mer investering. Hvis du rapporterte et problem i en tidligere oppdatering som ikke er løst i den påfølgende oppdateringen, bruker du Rapporter et problem på nytt og gir beskjed om at problemet fortsatt oppstår. Husk å ta med alle de relevante detaljene vi har beskrevet ovenfor.