Feilkode 80A40004 vises når du logger på Xbox Live på Xbox One-konsollen eller på Xbox.com

Følgende feilmelding vises når du prøver å logge på Xbox Live-kontoen på Xbox One-konsollen eller på Xbox.com:

Kan ikke logge på. Prøv på nytt om noen minutter, eller kontroller kontoen ved å logge på account.live.com.
80A40004

Dette kan bety ett av følgende:

• Betalingsinformasjonen for Microsoft-kontoen må oppdateres.
  • Det har oppstått et problem med nettverkstilkoblingen.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet:

Løsning 1: Bekreft sikkerhetsinformasjonen for Microsoft-kontoen.

1. Logg på Microsoft-kontoen. Har du glemt passordet? Tilbakestill passordet.
  2. Klikk Rediger sikkerhetsinformasjon.
  3. Kontroller sikkerhetsinformasjonen. Kontroller for eksempel at opplysningene for Telefonnummer, Alternativ e-postadresse og Sikkerhetsspørsmål stemmer.
  4. Gå til Fakturering, og velg Faktureringsopplysninger.
  5. Kontroller betalingsinformasjonen for Microsoft-kontoen. Bekreft for eksempel at fakturaadressen for Microsoft-kontoen samsvarer med fakturaadressen som brukes av kredittkortselskapet. Kontroller også at betalingsinformasjonen for Microsoft-kontoen, deriblant store og små bokstaver, samsvarer med informasjonen som brukes av kredittkortselskapet.
  6. Logg av Microsoft-kontoen.
  7. Logg på Xbox Live på Xbox One-konsollen.

Løsning 2: Fjern og gjenopprett Xbox Live-profilen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste ned en ny versjon av profilen din fra Xbox Live-serverne:

1. Fjern Xbox Live-profilen fra konsollen:
    1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden. Obs!  Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen, åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.
    2. Velg Innstillinger.
    3. Velg Alle innstillinger.
    4. Bla mot høyre under Konto, og velg Fjern kontoer.
    5. Velg kontoen du vil fjerne.
    6. Velg Fjern for å bekrefte.
    7. Når du er ferdig, velger du Lukk.
    8. Start konsollen på nytt:

i. Bla mot venstre fra Hjem for å åpne guiden.

ii. Velg Innstillinger.

iii. Velg Start konsollen på nytt.

iv. Velg Ja for å bekrefte.

Obs!  Hvis du ikke kan åpne guiden eller konsollen ser ut til å være fryst, kan du trykke og holde Xbox-knappen på konsollen i 10 sekunder til den slår seg av. Når konsollen har slått seg av, berører du Xbox-knappen på konsollen på nytt for å starte på nytt.

2. Gjenopprett kontoen til konsollen:
    1. Bla mot venstre fra Hjem for å åpne guiden. Obs!  Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen, åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.
    2. Bla opp og velg Logg på øverst i guiden.
    3. Velg Legg til og administrer.
    4. Skriv inn Microsoft-kontoen din (e-postadresse og passord), og velg deretter Enter.
    5. Bekreft personverninnstillingene du har angitt for kontoen. Disse gjelder for alle Xbox One-konsollene du logger på. Velg Neste.
    6. Velg fargen for Hjem-skjermen på skjermen Velg en farge for å skille mellom deg og andre som bruker denne konsollen. Velg Neste.
    7. Du blir minnet på spillerbildet som er knyttet til kontoen din. Velg Neste.
    8. Velg Lagre passordet eller Be om passord. Kontoen din er nå lastet ned til konsollen.

Løsning 3: Tilbakestill nettverksenheten, start konsollen på nytt, og test nettverkstilkoblingen.

Slik slår du konsollen av og på:

1. Koble fra strømkabelen på baksiden av ruteren, modemet eller nettverksporten i fem minutter. Hvis du har en ruter og et modem, kobler du fra begge enhetene.
    2. Etter fem minutter kobler du til modemet eller nettverksporten og venter til alle lampene lyser på vanlig måte.
    3. Hvis du bruker en ruter, kobler du den til og venter til alle lampene lyser på vanlig måte.
    4. Start konsollen på nytt:
      1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.

Obs!  Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen, åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.

2. Velg Innstillinger.
      3. Velg Start konsollen på nytt.
      4. Velg Ja for å bekrefte.

Obs!  Hvis du ikke kan åpne guiden eller konsollen ser ut til å være fryst, kan du trykke og holde Xbox-knappen på konsollen i 10 sekunder til den slår seg av. Når konsollen har slått seg av, berører du Xbox-knappen på konsollen på nytt for å starte på nytt.

5. Test tilkoblingen til Xbox Live:
      1. Bla mot venstre fra Hjem for å åpne guiden.
      2. Velg Innstillinger.
      3. Velg Alle innstillinger.
      4. Velg Nettverk.
      5. Velg Nettverksinnstillinger, og velg deretter Test nettverkstilkobling.

Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.