Koble Xbox One til hjemmekinoanlegget for direktesendt TV

Del av den fullstendige veiledningen for å komme i gang med Xbox One.

Xbox One gjør at du kan integrere kabel- eller satellitt-TV eller TV gjennom luften med mange ulike typer hjemmekinoanlegg. I motsetning til et tradisjonelt konsolloppsett er det litt flere detaljer å ta hensyn til ved integrasjon med TV. Som med de fleste tilføyelser i et underholdningssystem er det mange måter å koble til en ny enhet på, og de nøyaktige detaljene varierer etter behov og hva du foretrekker.

På denne siden

Noen retningslinjer

• Bruk direkte tilkobling. Koble Xbox One direkte til TV-en hvis det overhodet er mulig.
  • Hold oppsettet enkelt. Jo mindre komplisert tilkoblingen er, desto færre problemer får du sannsynligvis.

Enkelt oppsett

Det mest direkte oppsettalternativet er å koble kabel- eller satellittdekoderboksen til Xbox One med en HDMI-kabel og deretter koble Xbox One til TV-en med en annen HDMI-kabel.

Obs! Videoutgangen for Xbox One-konsollen er bare HDMI.

• Dette er den mest direkte banen og best for underholdningssystemer der høyttalerne på TV-en eller eksterne høyttalere som er koblet til TV-en, brukes.
  • Hjemmekinoanlegget må ha støtte for lyd over HDMI i dette oppsettet.
Xbox One-konsoll koblet til TV og til TV-dekoderboks.

Obs! I denne konfigurasjonen må Xbox One alltid slås på for å se signalet for direktesendt TV som sendes fra TV-dekoderen. Hvis du vil konfigurere slik at du kan se på TV via Xbox OneGuide når konsollen er på, men også se på TV når konsollen er slått av, må du bruke en HDMI-splitter mellom TV-dekoderen og Xbox One-konsollen.

Viktig! Oppsettet ovenfor anbefales ikke på grunn av den varierende kvaliteten på HDMI-splitter som selges i dag. HDMI-splittere kan føre til et dårligere signal, HDCP-feil eller andre problemer som kan ha innvirkning på bilde, lydkvalitet og generell bruk av OneGuide-funksjonene på Xbox One-konsollen.

Grunnleggende oppsett med en AV-receiver

Det beste og mest direkte alternativet med en AV-receiver er å koble enhetene i sekvens:

1. Koble HDMI-utgangen fra navigasjonsboksen til HDMI-inngangen på Xbox One.
  2. Koble HDMI-utgangen fra Xbox One til HDMI-inngangen på AV-receiveren.
  3. Koble HDMI-utgangen fra AV-receiveren til HDMI-inngangen på TV-en.
Xbox One-konsoll koblet til TV-dekoderboks, lyd-/videomottaker og TV.

Obs!

• Dette alternativet krever at alle enhetene har støtte for lyd over HDMI.
  • Surroundlyd fra navigasjonsboksen sendes ikke gjennom Xbox One.
  • Når du utfører denne typen grunnleggende oppsett med en AV-receiver, sender du både lyd og video gjennom en annen enhet. Det er en liten risiko for lyd- eller videoforsinkelse, avhengig av utstyret du har.

Forsterker med optisk tilkobling eller lydplanke

Dette er et litt mer komplisert oppsett der det kan være behov for andre kabler enn HDMI-kabler. Dette alternativet gir full surroundlyd fra navigasjonsboksen for TV-en. Det er best for eldre AV-receivere som enten ikke har en HDMI-port eller ikke har støtte for lyd over HDMI.

1. Koble HDMI-utgangen fra navigasjonsboksen til HDMI-inngangen på Xbox One.
  2. Koble HDMI-utgangen fra Xbox One til HDMI-inngangen på TV-en.
  3. Koble lydutgangen fra TV-en til lydinngangen på lydplanken ved å bruke en HDMI-kabel eller en optisk S/PDIF-kabel.
Xbox One-konsoll koblet til TV-dekoderboks, lydplanke og TV.

Oppsett med surroundlyd

Du kan sende surroundlyd fra navigasjonsboksen til TV-en eller AV-receiveren direkte fra Xbox One-konsollen. Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.

Obs! Hvis du trykker på Xbox-knappen , åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.

2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg TV & OneGuide.
  5. Velg Lyd og video.
  6. Endre lydalternativet fra Stereo til Surround-lyd.
  7. Velg Start på nytt nå. Konsollen starter på nytt, og surroundlyd aktiveres fra konsollen til TV-en eller AV-receiveren.