Xbox One bytter kanal til feil eller delvis kanalnummer

Når du prøver å bytte kanal via Xbox One, vises feil eller et delvis kanalnummer. Når du for eksempel prøver å se på kanal 360, går navigasjonsboksen til kanal 36 eller 60.

Dette problemet skyldes mest sannsynlig problemer med sending og mottak av IR-signaler mellom Xbox One og andre enheter. Dette er de vanligste årsakene:

• Fysiske hindringer i rommet (for eksempel medieskap)
  • For mye direkte sollys
  • Uriktige innstillinger på Xbox One

Løsninger

Løsning 1: Pass på at IR-mottakerne for enhetene ikke er blokkert. Også glassdører kan være et problem. Du må kanskje koble en IR-blaster (en enhet som emulerer en infrarød fjernkontroll) til konsollen og plassere den nær enhetene i medieskapet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke IR-skjøteledninger med Xbox One.

Løsning 2: Pass på at enhetene ikke utsettes for for mye direkte sollys. Hvis de gjør det, må du vurdere å flytte dem eller blokkere sollyset på en eller annen måte.

Løsning 3: Prøv feilsøkingsløsningene under Feilsøke Xbox One OneGuide for TV-en, AV-mottakeren eller navigasjonsboksen.