Dårlig eller ingen lyd fra navigasjonsboksen koblet til Xbox One

Oversikt

Du kan få dårlig lydkvalitet når du ser direktesendt TV med Xbox One. Dette kan for eksempel bety at du ikke hører lyd fra navigasjonsboksen eller at du hører hakkete eller forvrengt lyd. Dette kan skyldes flere ulike ting, for eksempel følgende:

• Uriktige innstillinger på Xbox One
  • Problemer med HDMI-kabler eller optiske kabler
  • Problemer med hvordan navigasjonsboksen er tilkoblet
  • Innstillinger i navigasjonsboksen

Løsninger

Løsning 1: Kontroller lydinnstillingene på Xbox One

Når du bruker de riktige lydinnstillingene for hjemmekinoanlegget på Xbox One, sikrer du at du har best mulig lydkvalitet.

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.

Obs! Hvis du trykker på Xbox-knappen , åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.

2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Skjerm og lyd.
Innstillingsskjermen Skjerm og lyd
  1. Velg Lydutgang.
  2. Velg enten HDMI-lyd eller Optisk lyd basert på hvordan enheten er tilkoblet.
  3. Velg riktig lydformat for hjemmekinoanlegget, enten 5.1 ukomprimert eller 7.1 ukomprimert. Hvis du ikke er sikker, velger du Stereo ukomprimert.

Løsning 2: Kontroller kablene

Lydsignalet kommer kanskje ikke riktig frem til Xbox One hvis kabelen er skadet eller ikke skikkelig koblet til enhetene.

1. Dobbeltsjekk HDMI-kablene og/eller de optiske kablene for å være sikker på at de er koblet skikkelig til og ikke har brudd eller er floket eller skadet.
  2. Prøv å erstatte kablene. Enkelte kabler er bedre laget enn andre, og en kabel av lav kvalitet kan påvirke videoen.

Løsning 3: Kontroller hvordan enhetene er tilkoblet

En god tommelfingerregel med hensyn til hjemmekinoanlegg er å holde ting så enkelt som mulig. I dette tilfellet betyr det å bruke HDMI til å koble navigasjonsboksen direkte til Xbox One og Xbox One direkte til TV-en.

Du kan også fjerne eventuelle overflødige enheter. HDMI-svitsjer eller optiske svitsjer, AV-receivere, adapterbokser og andre enheter kan gjøre signalet dårligere for hvert ekstra ledd det går gjennom. Du kan også prøve å fjerne én enhet om gangen for å se om det er en bestemt enhet som er årsak til ytelsesproblemet.

Generelt er det best å gjenspeile et av oppsettene nedenfor så godt du kan:

Enkelt TV-oppsett

En illustrasjon viser en HDMI-kabel som er koblet til en TV og en Xbox One-konsoll, og en annen HDMI-kabel som er koblet til Xbox One og en TV-dekoderboks.

Enkelt TV-oppsett med optisk kabel

En illustrasjon viser en HDMI-kabel og en optisk kabel som er koblet til en TV og en Xbox One-konsoll, og en annen HDMI-kabel som er koblet til Xbox One og en TV-dekoderboks.

Receiveroppsett med HDMI

En illustrasjon viser en HDMI-kabel som er koblet til en TV og en stereomottaker, en annen HDMI-kabel som er koblet til mottakeren og Xbox One-konsollen, og en tredje HDMI-kabel som er koblet til konsollen og en TV-dekoderboks.

Receiveroppsett uten HDMI

En illustrasjon viser en HDMI-kabel som er koblet til en TV og en Xbox One-konsoll, en optisk kabel som er koblet til mottakeren og Xbox One, og en annen HDMI-kabel som er koblet til Xbox One og en TV-dekoderboks.

Løsning 4: Kontroller navigasjonsboksen

Det kan hende at du må tilbakestille navigasjonsboksen for å fjerne uriktige konfigurasjonsdata. Koble eventuelle kabler, inkludert strøm, fra enheten i minst 30 sekunder, og koble dem deretter til på nytt.

Hvis du bruker en navigasjonsboks for TV gjennom luften, kontrollerer du at HD-antennen er koblet til og fungerer som den skal. Xbox One kan bare vise hva navigasjonsboksen sender til den, så dårlig lydmottak fra antennen kommer gjennom på konsollen.

Noen navigasjonsbokser har andre innstillinger som kan påvirke lyden. Måten du kontrollerer dem på, varierer fra produsent til produsent, men generelt er det aktuelt å sikre at boksen sender ut digitallyd, har riktig alternativ for surroundlyd angitt for utstyret ditt, og ikke er begrenset på noen annen måte.

Kontakt maskinvareleverandøren hvis du vil ha hjelp til å konfigurere navigasjonsboksen.