Du ser en svart skjerm eller får dårlig videokvalitet når du ser på TV med Xbox One

Du kan få dårlig videokvalitet eller se en svart skjerm når du ser på TV på Xbox One-konsollen. Dette kan skyldes følgende:

• Problemer med HDMI-kabelen
  • Problemer med måten navigasjonsboksen er tilkoblet på
  • Problemer med innstillingene i navigasjonsboksen

Løsninger

Prøv følgende løsninger for å løse disse problemene:

Obs!  Når det gjelder problemer med navigasjonsboksmodeller, AV-receivere eller TV-er, kan du gå til Xbox-forumet TV Hardware Information.

Vær oppmerksom på at innholdet på støtteforaene for Xbox bare er på engelsk. Du kan oversette innholdet på støtteforumene for Xbox til andre språk ved å lime inn URL-adressen i et oversettelsesverktøy på Internett, for eksempel Bing Translator.

Når det gjelder generell feilsøking der TV-skjermen eller dataskjermen fortsatt er tom eller svart når du starter Xbox One-konsollen, kan du se Feilsøke en tom TV-skjerm eller dataskjerm mens Xbox One er slått på.

Når det gjelder problemer med videoer som hakker eller oppdateres tregt, kan du se Video på Xbox One hakker.

Når det gjelder problemer med videoer som utydelige eller uklare, kan du se Video på Xbox One er utydelig.

Når det gjelder problemer med Xbox OneGuide, kan du se OneGuide kan ikke brukes til å styre TVen, AV-mottakeren eller navigasjonsboksen.

Løsning 1: Kontroller HDMI-kablene eller prøv andre.

En skadet eller feilkoblet HDMI-kabel kan føre til at videosignalet ikke kommer frem til Xbox One på riktig måte.

• Kontroller HDMI-kablene for å sikre at de er koblet skikkelig til enhetene og ikke er skadet.
  • Prøv å bruke en annen høyhastighets HDMI-kabel. Enkelte kabler har høyere kvalitet enn andre, og en kabel av lav kvalitet kan påvirke videosignalet.

Løsning 2: Slå navigasjonsboksen av og på, og kontroller deretter innstillingene i den.

• Du må kanskje slå navigasjonsboksen av og på for å fjerne uriktige konfigurasjonsdata. Dette gjør du ved å koble eventuelle kabler (inkludert strømledninger) fra enheten i minst 30 sekunder. Deretter kobler du kablene til igjen.
  • Prøv å starte TV-appen på nytt.
  • Prøv å angi 720p for videooppløsningen i navigasjonsboksen.
  • Deaktiver flerkanals surroundlyd (for eksempel Dolby Digital eller 5.1).

Obs!  Noen navigasjonsbokser har andre innstillinger som kan påvirke videoutgangssignalet. Det er stor variasjon blant navigasjonsbokser fra ulike produsenter. Hvis du vil ha hjelp til å kontrollere og konfigurere navigasjonsboksen, kontakter du maskinvareleverandøren.

Løsning 3: Slå Xbox One av og på.

For å slå av og på Xbox One-konsollen på riktig måte følger du fremgangsmåten under Slå Xbox One-konsollen av og på.

Løsning 4: Koble navigasjonsboksen direkte til TVen

Kontroller at du har godt videosignal ved å koble kabel- eller satellittnavigasjonsboksen direkte til TVen. Hvis du fremdeles har problemer med videoytelsen, kan du kontakte leverandøren for å få mer hjelp.