Bruke IR-skjøteledninger med Xbox One

Oversikt

Xbox One bruker Kinect til å styre hjemmekinoutstyret via IR-signaler, den samme teknologien som brukes i fjernkontroller. Hvis du har problemer med å styre hjemmekinoanlegget fra Xbox One, og alle andre feilsøkinger har mislyktes, kan du bruke en IR-skjøteledning til å styre hjemmekinoanlegget. Ved hjelp av en IR-skjøteledning kan det infrarøde signalet leveres direkte til enhetene, også når de er innelukket i skap.

Bruk en IR-skjøteledning til å styre hjemmekinoanlegget
Se videoen Bruk en IR-skjøteledning til å styre hjemmekinoanlegget Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Trenger jeg en IR-skjøteledning?

Det finnes en del grunner til at du kan vurdere å bruke en IR-skjøteledning:

• Du har ikke koblet til en Kinect-sensor.
  • Enhetene er i et skap eller er blokkert på andre måter. Også glassdører kan blokkere et IR-signal.
  • Rommet ditt har mye direkte sollys på hjemmekinoutstyret.

Hva er en IR-skjøteledning, og hva gjør den?

En IR-skjøteledning er en tynn kabel med en IR-sender på enden. Den gjør det mulig å sende IR-signaler til en plassering som ikke kan nås av Kinect. Du kan plassere en sender i vanskelig tilgjengelige områder og omgå hindringer som medieskap, dekorasjoner og så videre.

Hvilken type IR-skjøteledning kan jeg bruke med Xbox One?

Nesten alle standard IR-skjøteledninger fungerer med Xbox One, så lenge de oppfyller følgende krav:

• Den tilkobles med en kontakt på 3,5 mm (som med standard hodetelefoner).
  • Den har tre eller færre sendere.
  • Den er en IR-sender, ikke en mottaker.
  • Kontakten på 3,5 mm har bare to ledere slik som på bildet nedenfor.
En illustrasjon av en 3,5 mm kontakt

Hvordan installerer jeg en IR-skjøteledning?

En illustrasjon viser en Xbox One-konsoll som er koblet til en annen enhet med en IR-skjøteledning.

Du kan installere en IR-skjøteledning i noen få enkle trinn:

1. Koble IR-skjøteledningen til IR-porten på baksiden av Xbox One.
  2. Plasser senderne nær enhetene du vil styre. Disse kan være utformet for å passe under enheten nær IR-vinduet, eller de kan være klebrige og festes direkte til IR-vinduet.
  3. Test for å kontrollere at du kan styre enheten. Omplasser senderne hvis det er nødvendig.