Koble Xbox One-konsollen til Xbox Live via en Mac-datamaskin

Oversikt

Hvis du vil koble Xbox One-konsollen til Xbox Live og du ikke har en ruter, kan du koble til via en Mac-datamaskin. Hvis Mac-maskinen er koblet til Internett og har et AirPort-kort installert, kan du dele Internett-tilkoblingen med konsollen. Alt du trenger å gjøre, er å koble Mac-maskinen til konsollen, aktivere Internett-deling, få tak i DNS-serveradressen til datamaskinen og angi nettverksinnstillingene på konsollen.

Løsninger

Trinn 1: Koble til en nettverkskabel, og aktiver Internett-deling.

1. Sett den ene enden av Ethernet-kabelen inn i nettverksporten bak på Xbox One-konsollen.
  2. Sett den andre enden av kabelen inn i en Ethernet-port på Mac-maskinen.
  3. Velg Apple > Systemvalg på Mac-maskinen, og klikk deretter Deling.
  4. Velg Internett-deling.
  5. Fra listen Del tilkoblingen fra velger du AirPort.
  6. Fra Til datamaskiner med bruk av velger du Ethernet-adapter (en2).
Skjermen for deling i systemvalgene på en Mac-datamaskin, der det er merket av for Internett-deling

Trinn 2: Hent DNS-serveradressen for Mac-datamaskinen.

Neste trinn er å hente Mac-maskinens DNS-serveradresse. Slik gjør du det:

1. Velg Apple > Systemvalg > Nettverk på Mac-maskinen.
  2. Velg Wi-Fi.
  3. Klikk DNS, og noter tallene som er oppført under «DNS-servere».
Skjermen for nettverk i systemvalgene på en Mac-datamaskin, der DNS-fanen er valgt
  1. Klikk OK.
  2. Velg Ethernet.
  3. Klikk TCP/IP, og angi Konfigurer IPv4 til Av.
  4. Klikk Bruk.
Skjermen for nettverk i systemvalgene på en Mac-datamaskin, der Wi-Fi-fanen er valgt

Trinn 3: Angi nettverksinnstillingene på Xbox One-konsollen.

Nå skal du endre nettverksinnstillingene dine på Xbox One-konsollen. Slik gjør du det:

1. Bla mot venstre fra Hjem for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Nettverk.
  5. Velg Nettverksinnstillinger.
  6. Velg Avanserte innstillinger, og velg deretter IP-innstillinger.
  7. Velg Manuell. Du blir bedt om å angi IP-adressen. Skriv inn 192.168.2.2, og velg deretter Enter.
Skjermen IP-adresse / Endre innstillinger på Xbox One. Skjermen har også et skjermtastatur.
  1. Deretter blir du bedt om å angi nettverksmasken. Skriv inn 255.255.255.0, og velg deretter Enter.
  2. Deretter blir du bedt om å angi gateway. Skriv inn 192.168.2.1, og velg deretter Enter.
  3. Velg DNS-innstillinger.
  4. Velg Manuell. Du blir bedt om å angi Primær DNS og deretter Sekundær DNS.
Skjermen DNS-innstillinger / Endre innstillinger på Xbox One. Skjermen har også et skjermtastatur.
  1. Skriv inn tallene du noterte i trinn 2, og velg deretter Enter.
  2. Trykk B  på kontrolleren, og velg deretter Test nettverkstilkobling.

Nå skal konsollen dele Internett-tilkoblingen som Mac-maskinen bruker, for å koble til Xbox Live.