Vanlige spørsmål om DoS- og DDoS-angrep på Xbox One

Hvis du spiller spill på Xbox Live, kan du oppleve et tjenestenektangrep (DoS-angrep) eller et distribuert tjenestenektangrep (DDoS-angrep). Slike angrep kan gjøre enheten din (altså Xbox-konsollen eller datamaskinen din) midlertidig ute av stand til å koble til Internett eller Xbox Live.

Hvis du har en Xbox Live-konto, kan Xbox-konsollen din oppleve et DoS- eller DDoS-angrep fra en annen Xbox Live-kontoinnehaver. DoS-angrep og DDoS-angrep brukes noen ganger som gjengjeldelse mellom Xbox Live-spillere.

Hvis du tror du har blitt utsatt for et DoS- eller DDoS-angrep, anbefaler vi at du tilbakestiller Internett-ruteren din og kontakter din Internett-leverandør (ISP). Hvis du vet hvem som iverksatte DoS- eller DDoS-angrepet, kan du også sende inn en spillervurdering til Xbox Live og unngå angriperen i fremtiden.

Emner

Hva er et DoS- eller DDoS-angrep?

Under et DoS-angrep oversvømmer angriperen IP-adressen på målenheten (for eksempel en Xbox-konsoll eller en datamaskin) med eksterne, ubrukelige kommunikasjonsforespørsler. Dette gjør at enheten ikke kan koble seg til Internett eller Xbox Live. Angrepet rettes ikke mot Xbox Live. Det rettes i stedet mot IP-adressen til målenheten.

Under et DDoS-angrep bruker angriperen skadelig kode installert på flere datamaskiner til å identifisere og angripe målenheten. Angripere som iverksetter et DDoS-angrep gjør dette for å oppnå større virkning på målenheten enn ved et DoS-angrep iverksatt fra en enkelt enhet.

Merk DoS- eller DDoS-angrep brukes noen ganger som gjengjeldelse etter spilling med flere spillere på nettet. DoS- eller DDoS-angripere truer også noen ganger spillerne de senere angriper med kommentarer som: "Jeg skal IP-boote deg", "Jeg skal oversvømme IP-en din" eller "Jeg skal sparke deg av Internett."

Hvordan vet jeg om jeg er blitt utsatt for et angrep?

Hvis Xbox-konsollen din utsettes for et DoS- eller DDoS-angrep, vil du sannsynligvis ikke kunne koble deg til Xbox Live fra konsollen, og alle Internett-tilkoblinger i husholdningen din vil være nede.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg tror jeg er blitt angrepet?

Hvis du tror at Xbox-konsollen din eller datamaskinen din er blitt utsatt for et DoS- eller DDoS-angrep, må du gjøre følgende:

• Tilbakestill Internett-ruteren din.
  • Kontakt Internett-leverandøren.
  • Hvis du er sikker på DoS- eller DDoS-angriperens identitet:
  • Unngå den aktuelle personen i fremtiden når du bruker Xbox Live.

Hva kan jeg gjøre for å stoppe angrepet?

Hvis du opplever et DoS- eller DDoS-angrep, kan du prøve å tilbakestille Internett-ruteren din (altså DSL- eller kabelmodemet ditt). Dette kan i noen tilfeller stoppe DoS- eller DDoS-angrepet. En fullstendig tilbakestilling innebærer at du slår av strømmen i fem til ti minutter. Dette øker sannsynligheten for at du blir tildelt en ny IP-adresse som angriperen ikke har tilgang til.

Hvis du fortsatt opplever DoS- eller DDoS-angrep, kontakter du Internett-leverandøren din.

Hvordan kan jeg finne ut hvem som angrep meg?

Du kan prøve å finne ut identiteten til personen som iverksatte DoS- eller DDoS-angrepet mot Xbox-konsollen eller datamaskinen din, ved å kontakte Internett-leverandøren din.

Kan en kundestøtterepresentant finne ut identiteten til DoS- eller DDoS-angriperen?

Kundestøtterepresentantene for Xbox kan ikke fastslå identiteten til DoS- eller DDoS-angriperen.

Du kan prøve å finne ut identiteten til DoS- eller DDoS-angriperen ved å kontakte Internett-leverandøren din.

Hva kan Xbox Live gjøre for å forhindre slike angrep?

Xbox Live-tjenesten kan ikke forhindre DoS- eller DDoS-angrep, fordi de skjer gjennom IP-adressen til enheten som blir angrepet. De skjer ikke direkte i Xbox Live-tjenesten.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du unngår DoS- eller DDoS-angrep, kontakter du Internett-leverandøren din.