IPv6 på Xbox One

Xbox One kan koble til nettverk ved hjelp av to protokoller som lar enheter overføre informasjon: den tradisjonelle IPv4-kommunikasjonsprotokollen og den nyere versjonen IPv6. For at Xbox One skal koble til Internett med IPv6 må IPv6 være aktivert på hjemmeruteren og Internett-leverandøren (ISP) må støtte IPv6.

Hva er IPv6?

Internet Protocol versjon 6 er den nyeste nettverksprotokollen og har en rekke forbedringer i forhold til IPv4. Det viktigste er at IPv6 utvider antall mulige IP-adresser (de unike numrene som representerer alle enheter på Internett). Det nyttigste for Xbox er at utvidelsen fjerner behovet for NAT (Network Address Translation), noe som kan forstyrre spill med flere spillere og chat via IPv4-nettverk.

Hva skjer hvis min Xbox One ikke kobler til med IPv6?

Din Xbox fungerer helt normalt uten IPv6-tilkobling. Vi anbefaler imidlertid at du aktiverer IPv6 på nettverket ditt, slik at du får en best mulig opplevelse. Flere Xbox One-funksjoner bruker allerede IPv6, og vi lager flere.

Hvordan kan jeg finne ut om min Xbox er tilkoblet med IPv6?

Slik kontrollerer du det:

1. Trykk på Xbox-knappen på kontrolleren for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg Nettverk > Nettverksinnstillinger.

Hvis din Xbox One har en IPv6-tilkobling, vil Gjeldende nettverksstatus vise IPv4 og IPv6. (Velg Avanserte innstillinger for å vise den faktiske IP-adressen og gateway-adressen.)

Min Xbox bruker bare IPv4. Hva skal jeg gjøre for å legge til IPv6?

Flere hjemmerutere støtter IPv6, men deaktiverer dette standard. Se brukerhåndboken for ruteren, eller gå til våre kundestøttefora for informasjon om nettverksmaskinvare.

IPv6 er aktivert på ruteren min, men min Xbox er tilkoblet med IPv4. Hva annet kan jeg gjøre?

Prøv å kontakte Internett-leverandøren for å få informasjon om IPv6 er tilgjengelig i ditt område.