Hovedfunksjonene for familiesikkerhet for Xbox One

Sikkerhetsfunksjonene i Xbox One gjør det mulig for deg å kontrollere hvilke typer innhold det enkelte familiemedlem kan åpne på Xbox One. Se hvordan du angir innholdsrestriksjoner i Hvordan en forelder kan endre innstillingene for personvern og nettsikkerhet for en barnekonto. Du finner hjelp for hvordan du endrer disse funksjonene i Feilsøke problemer med å endre innstillingene for nettsikkerhet eller personvern på Xbox One.

Sikkerhetsfunksjoner

Tilgang til innhold

Du kan angi innholdsbegrensninger basert på innholdets anbefalte aldersgrense, som Xbox One bruker til å kontrollere barnets tilgang til spill, filmer, TV-programmer og musikk med bestemte aldersgrenser. Hvis barnet er under 8 år, er standardinnstillingen for Tilgang til innhold satt til «Av».

Slik endrer du standardinnstillingen for barnet ditt:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Familie under Konto.
  5. Velg barnekontoen du vil oppdatere.
  6. Velg Tilgang til innhold.
  7. Innholdsgrensene er ubegrenset for alle brukere over 8 år. Du kan velge forhåndsinnstilte, alderstilpassede grenser ved å velge barnets alder fra listen. Vi viser deg hva som er forhåndsinnstillingene for den alderen. Du er ikke begrenset av fødselsdato – du velger hvilket aldersnivå som er passende.

Nettfiltrering

Med nettfiltrering kan foreldre velge hvilke typer nettsteder barna kan vise i Microsoft Edge-appen. Dette er standardinnstillingene etter aldersgruppe:

• Unge barn: Generell interesse
  • Barne- og tenåringskontoer: Kommunikasjon over Internett

Slik endrer du standardinnstillingen for barnet ditt:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Familie under Konto.
  5. Velg kontoen for familiemedlemmet du vil endre innstillingene for, og velg deretter Nettfiltrering. Velg riktig innstilling.

Obs! Innstillinger for nettfiltrering på Xbox One-konsollen kan ikke overføres til andre Microsoft-tjenester, for eksempel Windows 10. Du kan administrere innstillingene for Windows-PC-en via Microsoft Sikkerhetssenter.

Kjøpsvalg

I Xbox One kan forelderen kontrollere hvilke typer apper hvert barn kan laste ned fra Xbox Store. Innstillingsalternativene er:

• Blokkert (ingen)
  • Bare gratis apper
  • Gratis eller betalte apper

Slik endrer du standardinnstillingen for barnet ditt:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Alle innstillinger.
  3. Velg Konto under Familie, velg kontoen for familiemedlemmet du vil endre innstillingene for, og velg deretter Tilgang til innhold.
  4. Endre innstilling for Kjøp og nedlasting.