Forhindre at barn gjennomfører kjøp du ikke har godkjent på Xbox One

Oversikt

Med Xbox One kan du dele fordelene med ett Xbox Live Gold-medlemskap med alle som bruker Xbox One-konsollen uten å tillate andre å gjennomføre kjøp med betalingskortet som er tilknyttet medlemskapet.

Hvis du oppretter en Microsoft-konto for hver enkelt bruker av konsollen, kan hver enkelt bruker få en egen Xbox Live-profil for å logge på konsollen din samtidig som de har tilgang til alle tjenestene i Xbox Live Gold-medlemskapet ditt.

Tips for å hindre kjøp eller kontoendringer du ikke har godkjent:

• Opprett en tilgangsnøkkel, og krev at den blir oppgitt i følgende situasjoner:
    • ved pålogging når du ikke er tilstede
    • ved kjøp
    • ved endring av innstillingene dine. Dette er også nyttig for å unngå at barn endrer sperrefunksjoner på kontoene sine hvis du glemmer å logge av.
  • Legg ikke inn kredittkortinformasjon på kontoene til familiemedlemmer du ikke ønsker skal kunne handle (for eksempel barn). Du kan alltid kjøpe et gavekort for Xbox hvis du ønsker at barn skal kunne gjennomføre egne kjøp.
  • Husk at du ikke logges av automatisk på Xbox One. Hvis du vil forhindre uautorisert bruk av kredittkortet som er knyttet til Xbox Live Gold-medlemskapet ditt, må du alltid logge av etter at du har brukt konsollen.

Slik oppretter du en separat Microsoft-konto for hver enkelt konsollbruker

Alt du trenger for å opprette en Microsoft-konto, er en e-postadresse som du sjekker regelmessig. Hvis du trenger en e-postadresse, kan vi hjelpe deg gjennom trinnene for å opprette en ny @outlook.com-adresse. Følg denne fremgangsmåten for å opprette Microsoft-konto:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
    2. Bla opp til kontoområdet, og velg Legg til ny.
    • Hvis du oppretter konto for et familiemedlem som allerede har en Microsoft-konto, men som aldri har opprettet en Xbox Live-konto, oppgir du e-postadressen og passordet denne personen bruker til å logge på Microsoft-kontoen.
    • Hvis familiemedlemmet du oppretter en ny Microsoft-konto for, har en e-postadresse som vedkommende sjekker regelmessig og ønsker å bruke, oppgir du denne e-postadressen og velger et passord når du blir bedt om det.
    • Hvis du oppretter en ny konto for et familiemedlem som ikke har Microsoft-konto enda, klikker du Få en ny e-post , og vi vil hjelpe deg med å opprette en @outlook.com-adresse som den personen kan bruke når han eller hun logger på Xbox One og andre Microsoft-tjenester.
    1. Følg instruksjonene på skjermen for å registrere en ny konto.