Hva gjør en klubbadministrator?

Tenk på en klubbadministrator som klubbens dørvakt – den første forsvarslinjen mot provosering, trakassering og annen uakseptabel atferd. Når noen oppretter en klubb, er de ikke bare klubbeier, men også administrator (med mindre de gjør noen andre til administrator).

Hva gjør en klubbadministrator?

Klubbadministratoren opprettholder klubbens regler, som vanligvis vises på klubbens informasjonsside som tagger (for eksempel «Ikke noe drittprat») og i delen «Om denne klubben». Administratorens arbeidsoppgaver er tredelt: se gjennom invitasjonsforespørsler og anbefalinger, se gjennom rapporter og gjennomføre tiltak.

Se gjennom invitasjonsforespørsler og anbefalinger

På samme måte som eiere kan administratorer se gjennom invitasjonsforespørsler og anbefalinger og velge hvem som får bli med i klubben.

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Administrer-fanen, og velg deretter Invitasjonsforespørsler og anbefalinger.
  3. Hvis du vil invitere noen til klubben, velger du en gamertag og deretter Inviter.

Se gjennom rapporter

Når klubbmedlemmer for eksempel ser upassende innhold i klubbens aktivitetsfeed, må de rapportere dette til klubbadministratoren.

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Administrer-fanen, og velg deretter Rapporter.
  3. Velg en rapport.

Iverksette tiltak

Klubbadministratoren er med på å administrere klubben – fjerne eller utestenge medlemmer, slette upassende innhold og mer.

Slik fjerner du noen (dette opphever klubbmedlemskapet deres):

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Administrer-fanen, og velg deretter Medlemmer og administratorer.
  3. Velg et klubbmedlem, og velg deretter Handlinger > Fjern medlem.

Slik utestenger eller opphever du utestenging av medlemmer:

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Administrer-fanen, og velg deretter Medlemmer og administratorer.
  3. Velg et klubbmedlem, og velg deretter Handlinger > Utesteng eller Opphev utestenging.

Slik sletter du upassende innhold i klubbens aktivitetsfeed:

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Aktivitetsfeed-fanen.
  3. Velg innholdet, og velg deretter Alternativer > Slett innlegg. (Du kan også slette innleggskommentarer ved å velge innholdselementet, velge en kommentar og deretter velge Alternativer > Slett kommentar.)

Slik sletter du upassende innhold i klubbchatten:

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Chat-fanen.
  3. Flytt pekeren over chattefeltet i midten, og velg det, velg en chatteboble og deretter Slett.

Gjøre noen andre til administrator

Klubbeiere kan gjøre et klubbmedlem (eller flere) til administrator. Pass først på at du kan stole på klubbmedlemmet. Spør dem deretter om de kunne tenke seg å være klubbadministrator. Del til slutt denne informasjonen, slik at de forstår oppgavene til en klubbadministrator.

Slik gjør du et medlem til klubbadministrator:

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Administrer-fanen, og velg deretter Medlemmer og administratorer.
  3. Velg et medlem, og velg deretter Handlinger > Forfrem til administrator.

Klubbeieren kan også fjerne en person som klubbadministrator (dette opphever administratorstatusen, ikke klubbmedlemskapet). Slik fjerner du et medlem som klubbadministrator:

1. Dobbelttrykk Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Venner og klubber, og velg deretter en klubb fra listen.
  2. Velg Administrer-fanen, og velg deretter Medlemmer og administratorer.
  3. Velg et medlem, og velg deretter Handlinger > Fjern som klubbadministrator.

Se gjennom Microsofts regler for god oppførsel forklart for Xbox Live-kunder

For å bidra til å gjøre Xbox Live til en trygg og fornøyelig opplevelse for alle må du lese Microsofts regler for god oppførsel forklart for Xbox Live-kunder. All klubbaktivitet og alt innhold må følge reglene i dette dokumentet.