Hva er Xbox Live og hvordan kommer jeg i gang?

Når du logger på Microsoft-kontoen på Xbox One-konsollen, kobles du automatisk på Xbox Live på det grunnleggende nivået. Hvis du ikke allerede har en Microsoft-konto, kan du opprette en konto gratis.

Obs! Hvis du akkurat har kommet i gang med den nye Xbox One-konsollen, kan du bruke løsningen for systemkonfigurasjon for Xbox One.

Finn ut mer om Xbox Live

Hva er Xbox Live?

Xbox Live er den nettbaserte tjenesten for Xbox One. Xbox Live er din billett til det mest spennende sosiale underholdningsnettverket i verden.

Med en gratis Xbox Live-konto kan du oppleve de mest populære spillene, filmene og TV-programmene i HD, livehendelsene, musikk og sport i tillegg til førsteklasses underholdningsapper, Microsoft Edge og Skype på TV.

Med et Xbox Live Gold-kontomedlemskap får du tilgang til Games with Gold og gratis spill på både Xbox One og Xbox 360. I tillegg har vi introdusert Deals with Gold for Xbox One, som gir medlemmer eksklusive rabatter i Xbox Store. Med alt dette og den mest avanserte flerspillerspillingen, er Xbox Live Gold bedre enn noensinne. Og ditt Xbox Live Gold-medlemskap virker på tvers av Xbox 360 og Xbox One. Dette betyr at du allerede har kjøpt et Xbox Live Gold-medlemskap, er du allerede i gang.

Her er et lite utvalg av det du kan gjøre på Xbox Live:

• Ubegrenset spilling av flerspillerspill på nettet med venner, uansett hvor de befinner seg
  • Laste ned og spille gratis spilldemoer og fullstendige Xbox One-spill*
  • Eksklusive medlemsavtaler og forhåndsvisninger
  • Få med deg filmer og TV-programmer med Film og TV og et komplett utvalg av fantastiske partnertjenester
  • Se sport med ESPN, NFL og andre sportsapper, som hele tiden blir lagt til Xbox One
  • Lytte til tilpasset musikk med Groove** og iHeartRadio
  • Bruke telefonen eller nettbrettet som sekundær skjerm for en bedre spill- og underholdningsopplevelse
  • Tilgang til spillagringer i nettskyen uansett hvor du er*
  • Bruke stemmen for enkelt å finne frem til spill, musikk, filmer og TV-programmer med Kinect

*Denne funksjonen krever et Xbox Live Gold-medlemskap. Gå til Xbox Live Gold for å bli med i dag.
**Denne funksjonen krever et Groove Music Pass-abonnement. Gå til Microsoft Groove for å bli med i dag.

Hvordan kobler jeg Xbox One-konsollen til Xbox Live?

Du kan koble konsollen til Xbox Live med en kablet eller trådløs tilkobling.

• Kablet tilkobling

En kablet nettverkstilkobling er den raskeste og mest pålitelige tilkoblingen til Xbox Live. Når du kobler til ved hjelp av kabel, kobler du Xbox One-konsollen til en ruter eller et modem ved hjelp av en nettverkskabel. Dette trenger du:

• En ruter, gateway eller et modem
    • En nettverkskabel
    • En høyhastighets Internett-tilkobling som kabel eller DSL
  • Trådløs tilkobling

Når du bruker en trådløs tilkobling, kan du koble Xbox One-konsollen til Xbox Live uten nettverkskabler. Da kan du flytte konsollen lenger bort fra nettverksmaskinvaren (ruter, gateway eller modem). Xbox One-konsollen kan bruke ditt eksisterende trådløse nettverk. Dette trenger du:

• En høyhastighets Internett-tilkobling som kabel eller DSL

Obs! Satellitt- og 3G- eller 4G-mobiltilkoblinger anbefales ikke ettersom du sannsynligvis vil oppleve dårlig ytelse eller forsinkelse.

• Ruter, gateway eller trådløst tilgangspunkt

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kobler Xbox One-konsollen til Xbox Live med en kablet eller trådløs tilkobling, kan du følge fremgangsmåten i Løsning for første gangs tilkobling til Xbox One.

Hvordan løser jeg inn koden min?

Hvis du har en forhåndsbetalt kode for et gratis prøvemedlemskap på Xbox Live Gold, kan du finne ut hvordan du løser den inn ved å gå til Løse inn en forhåndsbetalt kode for Xbox.

Hvis du ikke har et prøvemedlemskap, men du vil ha et, kan du se Hvordan få et prøvemedlemskap på Xbox Live Gold.

Hvordan kan jeg dra nytte av Gold-delingsfunksjonen på min hjemme-Xbox?

Xbox Live Gold-medlemmer kan dra nytte Gold-deling på sin hjemme-Xbox. Når du logger på en Xbox One-konsoll og lagrer passordet ditt for første gang, blir denne konsollen din hjemme-Xbox. Du kan gjøre følgende med funksjonen Min hjemme-Xbox:

• Dele spill og nedlastbart innhold du har kjøpt i Store, med alle andre som logger på konsollen. Du kan til og med dele spill du har lastet ned som en del av et abonnement.
  • Dele Xbox Live Gold-medlemskapet med alle andre som logger på konsollen.

På hjemme-Xbox-konsollen kan du også spille nedlastede spill mens du reiser, eller hvis det oppstår et nettverks- eller tjenesteavbrudd. Du må passe på at konsollen er angitt som hjemme-Xbox før du kobler fra. Hvis du vil vite mer, kan du se Bruke Xbox One i frakoblet modus.

Hvis du har flere Xbox One-konsoller, eller hvis du logger på flere konsoller, anbefaler vi at du angir den konsollen du bruker oftest, som hjemme-Xbox. Se Angi en Xbox One-konsoll som hjemme-Xbox for å finne ut hvordan.