Håndhevelse på Xbox

Nettbaserte spill er best når alle respekterer andre spillere. For å bidra til å beskytte denne opplevelsen og skape et velkomstmiljø for alle spillere, følger Xbox Live Policy & Enforcement Team (XBLPET) med på Xbox Live for å identifisere oppførsel som bryter Microsofts tjenesteavtale. Spillere som bryter Microsofts tjenesteavtale, kan utsettes for håndhevelseshandling, inkludert utstenging av konto. Finn ut mer ved å logge på enforcement.xbox.com.

Hva er en håndhevelseshandling?

En håndhevelseshandling skjer etter et brudd på Microsofts tjenesteavtale og begrenser tilgangen til Xbox Live for en konto eller en Xbox-enhet. Enkelte utestenginger påvirker bare enkelte funksjoner (for eksempel funksjonen for å kommunisere med andre spillere), men andre gjør at en konto ikke kan logge på Xbox Live i det hele tatt. I alvorlige tilfeller kan en Xbox-konsoll bli utstengt fra Xbox Live-tjenesten slik at ingen av spillerne på enheten får tilgang til Xbox Live.

Hvis du vil ha informasjon om bestemte håndhevelsestyper, kan du se Utestenging fra Xbox Live og Enhetsutestengelser fra Xbox Live.

Obs! Enkelte utviklere kan utestenge spillere fra spillene sine, uavhengig av andre håndhevelseshandlinger for Xbox. Utestenging fra spesifikke spill er utenfor myndighetsområdet til XBLPET. Når det gjelder spesifikk informasjon om utestengning fra et spill, kontakter du spillutvikleren eller utgiveren.

Hvordan finner jeg ut mer om håndhevelseshandlingen min?

Hvis du har sett håndhevelsesloggen og fortsatt har spørsmål om bruddet, kan du gå til delen Ivareta sikkerheten på enforcement.xbox.com for å finne ut mer om brudd på Microsofts tjenesteavtale, hvorfor Xbox bryr seg, og hvordan brudd påvirker Xbox Live-fellesskapet negativt.

Hvordan kan jeg kontakte XBLPET med spørsmålene mine?

Hvis du har spørsmål om en bestemt utestenging og hvordan den påvirker kontoen, eller hvis du vil vite mer om bruddet som førte til håndhevelsen du mottok, har du kanskje rett til en saksgjennomgang.

En saksgjennomgang gjør at spillere kan sende inn en forespørsel direkte til XBLPET gjennom kontoens håndhevelseslogg. En XBLPET-representant foretar deretter en grundig gjennomgang av utestengingen og svarer på eventuelle spørsmål om handlingen. Hvis du vil vite mer om saksgjennomgang, inkludert kvalifikasjonskravene, kan du se Saksgjennomgang på enforcement.xbox.com.