Feilsøke tilkoblingsproblemer for Games for Windows LIVE

Oversikt

Denne artikkelen beskriver hvordan du feilsøker når du ikke klarer å koble til Games for Windows LIVE.

Viktig! Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du reduserer sikkerhetsinnstillinger eller deaktiverer sikkerhetsfunksjoner på en datamaskin. Du kan foreta disse endringene for å omgå et bestemt problem. Før du foretar endringene, anbefaler vi at du vurderer risikoene ved å omgå problemet på denne måten i ditt bestemte miljø. Hvis du foretar disse endringene for å omgå problemet, bør du iverksette aktuelle tilleggstiltak for å beskytte datamaskinen.

Oversikt

Kontroller statusen for Microsoft-kontoen (logg på) og LIVE-tjenestene.

Det kan hende en tjeneste er nede. Dette problemet kan hindre deg i å få tilgang til LIVE-tjenester eller logge på. Du kontrollerer statusen for serverne ved å gå til Xbox Live-tjenestestatus.

Obs! Hvis du ikke kan koble til nettstedet med Xbox LIVE-tjenestestatusen, kontakter du Internett-leverandøren for å få hjelp.

Bekrefte at du befinner deg i et område med støtte for LIVE

Du må befinne deg i et område med støtte for Games for Windows LIVE for å kunne koble til Games for Windows LIVE. Games for Windows LIVE er ikke tilgjengelig i alle land. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Land og områder med Xbox LIVE.

Installere den nyeste programvaren for Games for Windows LIVE

Du må ha installert den nyeste oppdateringen for programmet for å kunne logge på Games for Windows LIVE. Du løser dette problemet ved å laste ned og installere de nyeste installasjonsfilene for Games for Windows LIVE.

Obs! Microsoft har skannet denne filen for virus. Microsoft brukte den nyeste antivirusprogramvaren som var tilgjengelig da filen ble lagt ut. Filen er lagret på sikkerhetsforbedrede servere som bidrar til å forhindre uautoriserte endringer i filen.

Det oppstod en feil under pålogging

Hvis du vil ha mer informasjon om en bestemt feilmelding som forekom under pålogging, kan du se Feilsøke påloggingsproblemer for Xbox LIVE.

Bekreft at ruteren er kompatibel med Games for Windows LIVE.

Vi anbefaler at du bruker en ruter som er oppført i listen over Windows-kompatibel maskinvare, for å koble så enkelt som mulig til tjenesten Games for Windows LIVE. Du kan kontrollere dette ved å gå til Kompatibilitetssenter.

Obs! Hvis ruteren din ikke er oppført i listen, kan det hende at den er inkompatibel med Games for Windows LIVE.

Aktivere UPnP

UPnP må være aktivert for at du skal kunne koble til LIVE. UPnP IGD-protokoller (Internett Gateway Device) støttes av de fleste rutere og brannmurer som er på markedet i dag. Disse innstillingene er imidlertid ikke alltid aktivert som standard. Hvis du trenger hjelp, kan du se brukerhåndboken eller hjelpefilene, eller du kan kontakte nettverksadministratoren.

Kommersielle brannmurer, for eksempel typen som brukes på universiteter, på biblioteker og i firmaer, støtter vanligvis ikke UPnP IGD-spesifikasjoner. Hvis du prøver å spille fra skolen eller via et universitetsnettverk, kan det hende at du ikke kan koble til LIVE. Hvis dette er tilfellet, kontakter du IT-administrasjonskontoret for å undersøke om de kan aktivere LIVE for nettverket.

Tømme Internett-hurtigbufferen

Pass på at du viser den nyeste versjonen av sidene, ved å tømme Internett-hurtigbufferen. På en Windows 7-basert datamaskin gjør du følgende:

1. Lukk alle åpne vinduer i nettleseren.
  2. Klikk først Start, og deretter Kontrollpanel. Hvis Kontrollpanel-vinduet er tomt, klikker du Vis alle alternativer for Kontrollpanel i navigeringsdelen av vinduet for å vise alle ikonene.
  3. Klikk Nettverk og Internett, og klikk deretter Alternativer for Internett.
  4. Gå til kategorien Generelt, og klikk Slett under Leserlogg.
  5. Merk av for Midlertidige Internett-filer og Informasjonskapsler, og klikk deretter Slett.

Åpne portene for Games for Windows LIVE.

Advarsel!  Denne løsningen kan føre til at datamaskinen eller nettverket blir mer utsatt for angrep fra ondsinnede brukere eller skadelig programvare, for eksempel virus. Vi anbefaler ikke denne løsningen, men vi oppgir denne informasjonen slik at du kan vurdere selv om du vil bruke den. Bruk løsningen på eget ansvar.

Følgende porter må være åpne for at innkommende og utgående tilkoblinger skal fungere for Games for Windows LIVE:

• TCP-port 3074
  • UDP-port 88
  • UDP-port 3074

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer portinnstillinger i en brannmur, ruter eller gateway, kan du se i dokumentasjonen som fulgte med enheten, eller kontakte nettverksadministratoren eller lokal teknisk støtte for å få hjelp.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du definerer en brannmur slik at den fungerer med datamaskiner som er aktivert for Games for Windows LIVE for Windows, kan du se Konfigurere Windows Media Center Extender.

Hvis du fortsatt har problemer med tilkobling til Windows LIVE, må du konfigurere ruteren eller gatewayenheten for aktivering av UPnP eller viderekobling av port. Hvis ruteren støtter UPnP, skal denne funksjonen være aktivert. Den er utformet for å håndtere nettverksoversettelser, slik at viderekobling av port ikke er nødvendig.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du verifiserer kompatible enheter for hjemmenettverk, kan du se Liste over maskinvare som er kompatibel med Xbox Live.

Obs!

• Denne artikkelen inneholder en kobling til en liste over LIVE-støttede rutere som har UPnP-funksjoner. Det er dessverre ikke alle rutere som støtter UPnP. Hvis ruteren ikke støtter UPnP, må du åpne disse portene og tilordne dem til IP-adressen for datamaskinen som kjører Games for Windows LIVE.
  • Hvis du har spørsmål om hvordan du aktiverer UPnP eller viderekobling av port på ruteren eller gatewayenheten, kan du kontakte maskinvareprodusenten for å få hjelp.
  • Hvis nettverket er konfigurert for bruk av IPv6, kan du se anbefalinger for et IPv6-funksjonssett for hjemmerutere som er kompatible med operativsystemer i Microsoft Windows-serien. Du kan vise anbefalingene ved å gå til IPv6-støtte i hjemmerutere.

Gi Games for Windows LIVE tilgang gjennom en brannmur

Advarsel!  Denne løsningen kan føre til at datamaskinen eller nettverket blir mer utsatt for angrep fra ondsinnede brukere eller skadelig programvare, for eksempel virus. Vi anbefaler ikke denne løsningen, men vi oppgir denne informasjonen slik at du kan vurdere selv om du vil bruke den. Bruk løsningen på eget ansvar.

Obs! Ikke åpne en port for et program du ikke gjenkjenner.

Det kan hende du må konfigurere et unntak i programvaren for brannmuren, proxy-serveren eller Internett-sikkerheten for at programvaren for Games for Windows LIVE (GFWLClient.exe) skal fungere. Denne filen lagres som standard på følgende sted:

C:\Programfiler\Microsoft Games for Windows LIVE\Client

Hvis du bruker Windows-brannmuren, kan du i den nyeste installasjonen av Games for Windows LIVE-oppdateringen legge til programvaren i unntakslisten. Hvis ikke, kan du se dokumentasjonen som fulgte med brannmuren, eller kontakte nettverksadministratoren eller lokal teknisk støtte for å få hjelp.
Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Nettverksporter som brukes av Xbox Live.

Installere den nyeste oppdateringspakken for Windows

Den nyeste oppdateringspakken for Windows må være installert på datamaskinen for at du skal kunne bruke Games for Windows LIVE. Du finner informasjon om hvordan du får tak i den nyeste oppdateringspakken i Brukerstøtte for oppdateringspakker fra Microsoft.

Feilsøke Internett-tilkoblingen

Datamaskinen opplever kanskje problemer med Internett-tilkoblingen. Du kan få hjelp til å løse disse problemene ved å kjøre verktøyet for vurdering av Internett-tilkobling. Du kan kjøre dette verktøyet ved å gå til Bli kjent med Windows.

Hvis du bruker Windows Vista eller Windows 7, kan du se Feilsøke problemer med Internett-tilkobling.

Kontakt Internett-leverandøren

Hvis trinnene ovenfor ikke løste problemet, må du kontakte Internett-leverandøren for å få mer hjelp.