Fout 80169EB6 treedt op wanneer u iets koopt op uw Xbox-console

U krijgt wellicht de volgende foutcode te zien wanneer u iets probeert te kopen op uw Xbox-console:

Foutcode: 80169EB6

Dit kan betekenen dat er iets mis is met de betalingsopties die u gebruikt voor uw account.

Oplossingen

Oplossing 1: verwijder een verlopen betalingsoptie uit uw account

Belangrijk Als de betalingsoptie wordt gebruikt voor een abonnement, moet u uw abonnement opzeggen voordat u uw betalingsoptie kunt verwijderen. Zie Hoe u uw Xbox Live Gold-abonnement kunt opzeggen voor meer informatie.

Als uw betalingsoptie alleen voor aankopen wordt gebruikt, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Zie Een betalingsoptie online verwijderen en selecteer Een betalingsoptie verwijderen links op het scherm.

Oplossing 2: wis een openstaand saldo in uw account

Als u een betalingsoptie hebt die is gekoppeld aan een abonnement met een openstaand saldo, moet u het verschuldigde saldo betalen voordat u iets kunt kopen op uw Xbox-console.

Zo kunt u uw verschuldigd saldo online betalen:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Services en abonnementen.
  2. Zoek uw te betalen abonnement in de lijst. Het verschuldigd bedrag staat in het rood.
  3. Selecteer Nu betalen en volg de instructies om het verschuldigd saldo te betalen.

OPMERKING Als uw abonnement moet worden betaald, kunt u het verschuldigd saldo niet betalen door een prepaidcode toe te voegen. U moet het verschuldigd saldo betalen via de bovenstaande stappen voordat u uw prepaidcode kunt inwisselen.

Zie Een betalingsoptie online verwijderen en selecteer Een betalingsoptie verwijderen links op het scherm als u een betalingsoptie wilt verwijderen.