Een Xbox Live-betalingsoptie wijzigen

Xbox Live-betalingsopties

Er kunnen een of meer betalingsopties worden gekoppeld aan uw Xbox Live-account. Een betalingsoptie moet gekoppeld zijn aan uw Xbox Live-lidmaatschap. Betalingsopties zijn onder meer:

• creditcards
  • PayPal-accounts (niet in alle regio's beschikbaar; zie PayPal gebruiken voor uw Xbox Live-account)
  • het saldo in uw Microsoft-account (kan niet worden gebruikt voor een Xbox Live-lidmaatschap of een Xbox Music-pas)

Gebruik de procedures op deze pagina om de betalingsmethode die u voor Xbox Live gebruikt bij te werken of te wijzigen.

Opmerking Zie "Verwante problemen" onder aan deze pagina voor informatie over toevoegen of verwijderen van een betalingsoptie of annuleren van automatisch verlengen van uw Xbox Live-lidmaatschap.

Oplossingen

Online stappen: Gegevens betalingsoptie bijwerken

Volg deze stappen op een computer om gegevens over uw betaling, zoals uw factuuradres of de vervaldatum van een creditcard, bij te werken.

Opmerking Probeer deze stappen niet op een mobiel apparaat. In dat geval zal de informatie die u probeert te openen wellicht niet correct worden weergegeven.

1. Ga naar Mijn account op Xbox.com.
  2. Als u nog niet bent aangemeld, voert u uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteert u Aanmelden.
  3. Opmerking Zorg dat u zich aanmeldt met de Microsoft-account die is gekoppeld aan de Xbox-account die u wilt bijwerken. Als u uw Microsoft-account of wachtwoord niet weet, zie Het e-mailadres van uw Microsoft-account zoeken.

4. Selecteer Betaling en facturering en selecteer daarna Betalingsopties beheren.
  5. Volg desgevraagd de instructies om de beveiligingscode in te voeren. Selecteer vervolgens Bewerken naast de betalingsoptie die u wilt bijwerken.
  6. Werk de gegevens van uw betalingsoptie bij en selecteer Volgende. De pagina "Controleer je factuurgegevens" wordt weergegeven.
  7. Controleer dat uw gegevens correct zijn en selecteer GEGEVENS OPSLAAN. Als u geen wijzigingen meer wilt uitvoeren, klikt u op de X met een cirkel rond in de rechterbovenhoek van de pagina.

Stappen op de console: Gegevens betalingsoptie bijwerken via de Xbox One-console

Xbox One

Volg deze stappen op een Xbox One om gegevens over uw betalingsopties, zoals uw factuuradres of de vervaldatum van een creditcard, bij te werken.

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Meld u aan met de Xbox Live-gamertag die is gekoppeld aan het lidmaatschap waarvoor u de betalingsgegevens wilt bijwerken.
    2. Selecteer Settings en selecteer vervolgens Payment & billing.
    3. Selecteer een betalingsoptie, selecteer Edit en volg de instructies om de betalingsmethode bij te werken.

Het land of de regio in uw contactgegevens voor facturatie wijzigen

• Op Xbox.com
    • U kunt het land of de regio wijzigen of een ander land of andere regio toevoegen aan uw factuurgegevens.

Waarschuwing Als u het land of de regio voor uw factuurgegevens wijzigt, wijzigt u ook het land of de regio van uw Xbox Live-account. Als u het land of de regio van uw Xbox Live-account niet wilt wijzigen, wijzigt u de gegevens niet. Zie De regio van uw Xbox Live-account wijzigen voor informatie over wat er gebeurt als u het land of de regio van uw Xbox Live-account wijzigt.

1. Ga naar Mijn account op Xbox.com.
      2. Als u nog niet bent aangemeld, voert u uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en klikt u op Aanmelden.
      3. Rechts op het scherm, onder Overige selecteert u Mijn regio veranderen.
    picture
      1. Bekijk de informatie over verandering van regio en klik op Volgende om door te gaan.
      2. Kies uw gewenste regio en selecteer Ik ga akkoord.
    • Xbox 360
    • Volg deze stappen op de Xbox 360-console om gegevens over uw betalingsopties, zoals uw factuuradres of de vervaldatum van een creditcard, bij te werken.

1. Meld u aan met de Xbox Live-gamertag die is gekoppeld aan het lidmaatschap waarvoor u de betalingsgegevens wilt bijwerken.
      2. Ga vanuit het Dashboard naar Settings en selecteer Account.
    picture
      1. Selecteer Manage Payment Options.
      2. Selecteer Update Payment Option.
      3. Selecteer de betalingsoptie die u wilt bijwerken, voer de gewenste informatie in en selecteer Next.
      4. Werk eventuele factuurgegevens indien nodig bij en selecteer Done. Het scherm ter bevestiging dat de betaling werd bijgewerkt, wordt weergegeven.
      5. Selecteer OK.

Online stappen: Betalingsoptie voor uw lidmaatschap vervangen

Zie Een andere betalingsmethode gebruiken om de betalingsoptie die u gebruikt om uw lidmaatschap te betalen, te vervangen.

Opmerking Voor u dit doet, moet u de nieuwe betalingsoptie eerst toevoegen aan uw Xbox Live-account. Zie Een betalingsoptie toevoegen aan uw Xbox Live-account om een nieuwe betalingsoptie toe te voegen aan uw Xbox Live-account.

Stappen op de console: Betalingsoptie voor uw lidmaatschap vervangen

Belangrijk Als u de betalingsoptie die momenteel is gekoppeld aan uw lidmaatschap wilt verwijderen, dan moet u eerst een nieuwe betalingsoptie toevoegen en deze toepassen op het lidmaatschap.

• Xbox One
    • Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Meld u aan met de Xbox Live-gamertag die is gekoppeld aan het lidmaatschap waarvoor u de betalingsmethode wilt vervangen.
      2. Ga naar Settings en selecteer Subscriptions.
      3. Selecteer Manage Payment options en selecteer daarna Switch Payment options.
      4. Selecteer de nieuwe betalingsoptie onder Switch Payment Options, volg de stappen om gegevens toe te voegen en selecteer OK.

Opmerking Als u de vorige betalingsoptie wilt verwijderen, gaat u terug naar Manage Payment Options nadat u de nieuwe betalingsoptie hebt toegevoegd, selecteert u Remove Payment Options en volgt u de stappen.

• Xbox 360
      1. Meld u aan met de Xbox Live-gamertag die is gekoppeld aan het lidmaatschap waarvoor u de betalingsmethode wilt vervangen.
      2. Ga naar Settings en selecteer Account.
    picture
      1. Blader naar rechts naar Your Memberships en selecteer het lidmaatschap dat u wilt bijwerken.
      2. Selecteer Change Payment Options.
      3. Als deze optie grijs is weergegeven, moet u misschien Modify Membership selecteren om een plan te selecteren, of zie Een betalingsoptie toevoegen aan uw Xbox Live-account.

4. Selecteer de nieuwe betalingsoptie en selecteer vervolgens OK.

Opmerking Als u de vorige betalingsoptie wilt verwijderen, selecteert u Manage Payment Options en daarna Remove Payment Options nadat u Change Payment Options hebt geselecteerd (zie stap 4).

Hulp bij betalingsproblemen

Als u een foutbericht te zien krijgt, kunt u hulp vinden op Xbox-foutcode/statuscode zoeken.
    Neem contact op met Xbox Support als u problemen hebt om betalingsgegevens te wijzigen.