Prepaidcodes en Microsoft Points kopen en inwisselen via de Zune-software

Overzicht

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u prepaidcodes en Microsoft Points kunt kopen, zodat u aankopen op Zune kunt uitvoeren via de Zune Muziek- + Videosoftware of via Xbox Live.

Wat is het verschil tussen prepaidcodes en Microsoft Points?

Een prepaidcode wordt aangekocht bij een detailhandelaar en hiervoor is er geen creditcard nodig. Als u een prepaidcode hebt, kunt u deze inwisselen voor Microsoft Points en deze punten gebruiken om items en services te kopen op Xbox Live of Zune Marketplace.

Microsoft Points is een betaalsysteem dat wordt gebruikt door Zune en Xbox Live. U kunt Microsoft Points rechtstreeks kopen in de Zune-software of op Xbox.com via een creditcard.

Over prepaidcodes

U kunt prepaidcodes via de Zune-software of op Xbox.com inwisselen om het volgende te kopen:

• Content (muziek, video's, podcasts) op Zune Marketplace
  • Microsoft Points

Prepaidcodes zijn een optie om te betalen voor wat u afneemt en bieden de volgende voordelen:

• Als u Points van een deelnemende detailhandelaar koopt, hoeft u geen creditcardgegevens online op te slaan. U bent de eigenaar van de content die u koopt via Points.
  • U kunt muziek en muziekvideo's branden op een cd of dvd als u de aankoop via Microsoft Points hebt uitgevoerd.

Uitzondering U kunt geen "download to own" tv-video's op een cd of dvd branden.

Een prepaidcode ontvangen

U kunt een prepaidcode kopen bij een detailhandelaar of u kunt een prepaidcode krijgen als geschenk, zoals een geschenkbon.

Een prepaidcode inwisselen via de computer

U kunt alle soorten prepaidcodes inwisselen en ze onmiddellijk op uw account toepassen. Dat doet u als volgt:

• In de Zune-software
    1. Start de Zune Muziek- + Videosoftware en klik op Instellingen bovenaan op de pagina.
    2. Klik op Account in de linkerbovenhoek.
    3. Klik op code inwisselen onder Microsoft Points en voer uw code in.
  • Op Xbox.com
    1. Ga in een browser naar Code inwisselen en meld u aan met uw Microsoft-account.
    2. Voer de prepaidcode van 25 tekens in en klik op Code inwisselen.

Microsoft Points kopen

Met een creditcard kunt u Points kopen in de Zune-software of op Xbox.com. Dat doet u als volgt:

• In de Zune-software
    1. Start de Zune-software en klik op Instellingen bovenaan op de pagina.
    2. Klik op Account in de linkerbovenhoek, selecteer Microsoft Points kopen in de lijst in het midden van het scherm en volg de stappen.
  • Op Xbox.com
    1. Ga in een browser naar de pagina Mijn account van Xbox. Meld u desgevraagd aan met uw Microsoft-account (voorheen Windows Live ID).
    2. Klik op Points toevoegen in het gedeelte Microsoft Points op het scherm en volg de stappen. Voer desgevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in.

Uw Microsoft Points-saldo

Om uw Microsoft Points-saldo en uw betalingsgeschiedenis te zien:

• In de Zune-software
    1. Start de Zune-software en klik op Instellingen bovenaan op de pagina.
    2. Klik op Account. Uw Microsoft Points-saldo staat onder Persoonlijke gegevens.
  • Op Xbox.com
    1. Ga in een browser naar de pagina van uw Microsoft-account en meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan deze account is gekoppeld.
    2. Nadat u bent aangemeld, wordt u gevraagd een code in te voeren die u via e-mail zal ontvangen. Dit is een identiteitsbewijs. (Zie Hulp bij beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account voor meer informatie over het instellen van identiteitsbewijzen.)
    3. Klik op de startpagina van uw Microsoft-account op Betalingsopties om te zien hoeveel Points u hebt.

U kunt uw Microsoft Points-saldo ook controleren bovenaan op elke pagina van Xbox.com nadat u bent aangemeld en op uw pagina Mijn account van Xbox.

De volgende beperkingen zijn van toepassing op Microsoft Points:

• U kunt tot 20.000 Points (of $400,00 U.S.) per dag gebruiken.
  • U kunt tot 10.000 Points (of $125,00 U.S.) per periode van 24 uur kopen.
  • U kunt op een gegeven moment maximaal 76.000 Points (of $950,00 U.S.) in uw account hebben.