Xbox One-achievements en -uitdagingen

Overzicht

Informatie over achievements, uitdagingen en hoe u beloningen kunt verdienen en uw gamerscore kunt verhogen op uw Xbox One-console. Zie Problemen met achievements en uitdagingen op Xbox One als u hulp nodig hebt om uw Xbox One-achievements en -uitdagingen te bekijken of te ontgrendelen.

Oplossingen

Wat zijn prestaties?

Prestaties zijn beloningen omdat u speciale activiteiten in een game hebt voltooid. De acties waarmee u een prestatie kunt verdienen, variëren naargelang de game en zijn afhankelijk van de creativiteit van de ontwikkelaar. Als u prestaties levert, verdient u gamerscore en eventueel andere beloningen.

Opmerking Om een achievement te ontgrendelen en uw gamerscore op te drijven, moet u verbonden zijn met Xbox Live. Als u de vereisten voor een achievement uitvoert terwijl u offline bent, wordt deze ontgrendeld zodra u verbinding maakt. Als u zich hebt aangemeld voor Xbox Live Rewards, kunt u eventueel beloningen ontvangen wanneer u achievements ontgrendelt en uw gamerscore opdrijft. Meer informatie is te vinden op Xbox Live Rewards.

Wat zijn uitdagingen?

Uitdagingen zijn evenementen voor games en apps met een bepaalde tijdsduur. Ze lijken op achievements, maar zijn meestal gericht op het uitvoeren van nieuwe taken. Met uitdagingen verdient u geen gamerscore, maar ze kunnen wel andere beloningen opleveren.

Hoe kan ik achievements bijhouden in de game die ik speel?

Terwijl u een game speelt, kunt u de Achievements-app snappen om:

• de huidige voortgang van uw achievements voor die game te zien.
  • een achievement vast te maken om de voortgang ervan bij te houden.
  • te zoeken naar hulp online om achievements te voltooien.

De Achievements-app snappen

1. Start de game die u wilt spelen.
  2. Dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller.
  3. Selecteer Achievements Tracker in de lijst met gesnapte apps.

Druk op A op een achievement om de optie te krijgen om de achievement boven aan de lijst vast te maken of hulp voor een achievement te zoeken.

Hoe kan ik mijn achievements bekijken?

Ga naar het gebied achievements onder uw profiel om te zien welke achievements en uitdagingen er beschikbaar zijn.

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Profiel weergeven onder het gebied Aanmelden bovenaan.
  3. Scrol naar rechts naar Achievements.

Onder Achievements ziet u de games die u onlangs hebt gespeeld bovenaan. Selecteer een game om er meer informatie over te zien.

Hoe kan ik de prestaties van mijn vrienden bekijken?

Bekijk het profiel van uw vrienden om te zien welke achievements ze hebben verdiend. Selecteer gewoon hun naam in het deel Vrienden van de gids en selecteer Profiel weergeven.