Een game op Windows 10 verwijderen en opnieuw installeren

Als u problemen hebt om een game te spelen, kan het helpen om de game te verwijderen en opnieuw te installeren. Via deze procedure worden de bestanden van de game vervangen. Soms worden deze bestanden beschadigd of gewijzigd, vooral als u een probleem met malware hebt gehad of een gewijzigde game op uw apparaat wordt uitgevoerd.

Sommige games kunnen de oorspronkelijke bestanden zelfs repareren zonder dat u de game helemaal hoeft te verwijderen. Als u de game echter vanaf de Windows Store hebt geïnstalleerd, kunt u de game alleen volledig verwijderen en opnieuw installeren.

Opmerkingen

• Zorg dat u een back-up hebt gemaakt van alle instellingen in de game voordat u deze stappen volgt.
  • Volg deze stappen om games te verwijderen uit de Xbox-app en opnieuw te installeren. Wanneer u een game verwijdert en opnieuw installeert op uw Windows-apparaat, wordt de game automatisch verwijderd en opnieuw geïnstalleerd in de Xbox-app.

Op deze pagina

Als u uw game vanaf de Windows Store hebt geïnstalleerd

Volg deze stappen:

1. Druk op de Windows-knop op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Alle apps en zoek uw game in de lijst.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de gametegel en selecteer Verwijderen.
  4. Volg de stappen om de game te verwijderen.
  5. Om uw game opnieuw te installeren, opent u de Store-app en selecteert u de profielknop.
Op een scherm staat de Store-app en de profielknop is gemarkeerd.
  1. Selecteer Mijn bibliotheek.
  2. Zoek uw game in de lijst met beschikbare downloads en selecteer het downloadpictogram rechts.
Op een scherm staat het tabblad Mijn bibliotheek in de Store-app en het downloadpictogram is gemarkeerd.

Wanneer uw game opnieuw is geïnstalleerd, is deze beschikbaar in de lijst met apps.

Als u uw game vanaf een andere locatie hebt geïnstalleerd

Volg deze stappen als u uw game vanaf een andere locatie dan de Windows Store hebt geïnstalleerd, zoals een dvd of extern opslagapparaat:

1. Druk op de Windows-knop op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen en typ "Programma's en onderdelen" in de zoekbalk.
  3. Selecteer Programma's en onderdelen in de zoekresultaten.
  4. Markeer uw game in de lijst met beschikbare programma's en apps.
  5. Als uw game reparatie ondersteunt, verschijnt Herstellen als een optie boven de lijst met games. Selecteer deze optie voor toegang tot de herstelprocedure in de game.
    Sommige games ondersteunen ook reparatie via de opties Verwijderen/wijzigen. Als u "Herstellen" niet ziet, selecteer dan Verwijderen of Wijzigen in de beschikbare opties en controleer of de game herstel ondersteunt.
    Opmerking Als er geen optie voor herstel beschikbaar is, controleer dan dat u een back-up hebt gemaakt van alle instellingen in de game voordat u doorgaat met verwijderen en opnieuw installeren van de game. Zorg ook dat u het medium hebt waarvan u de game oorspronkelijk hebt geïnstalleerd, want dat hebt u nodig om de game opnieuw te installeren.
  6. Selecteer Verwijderen en volg de instructies om de game te verwijderen.
  7. Plaats het medium dat u hebt gebruikt om de game oorspronkelijk te installeren en volg de instructies.