Een game op de Xbox 360-harddisk installeren, spelen of ervan verwijderen

Overzicht

In dit artikel wordt beschreven hoe u een game op de Xbox 360 harddisk kunt installeren, spelen of ervan kunt verwijderen.

Op deze pagina

Opmerkingen

• Om een Xbox 360-game op een harddisk te installeren, is er 4 tot 8 GB vrije ruimte op de harddisk nodig.
  • Nadat u een game op de harddisk hebt geïnstalleerd, moet de gameschijf nog steeds in het schijfstation worden geplaatst wanneer u de game start.
  • Als u games op uw harddisk installeert, worden deze sneller geladen en wordt de toegang tot de gameschijf geminimaliseerd.
  • U kunt games op een USB-flashstation of op een Xbox 360-console met 4 GB installeren. Sommige games zullen echter niet correct worden afgespeeld.
  • Games voor de originele Xbox kunnen niet op een Xbox 360 harddisk worden geïnstalleerd.

Een game installeren op de harddisk

1. Plaats de gameschijf in het schijfstation.
Disc-stations openen op Xbox 360-consoles

Opmerking Nadat u de schijf hebt geplaatst, wordt de game standaard automatisch gestart. Als dit gebeurt, sluit u de game af en gaat u terug naar het Xbox Dashboard.

1. Selecteer de game die in de disc-lade zit in de hub Home en druk op X op de controller.
  2. Selecteer Install.
Op het tabblad Overzicht van een voorbeeldgame is de optie Installeren gemarkeerd.
  1. Tijdens de installatie van de game op de harddisk wordt een voortgangsindicator weergegeven.

2. Opmerking Het installeren van een Xbox 360-game kan 12 minuten duren.

Een game vanaf de harddisk spelen

1. Plaats de gameschijf in het schijfstation.
  2. Selecteer de game die in de schijflade zit in de hub Home en druk op A.
    Opmerking De gameschijf moet in het schijfstation zijn geplaatst, ook als u de game op de harddisk hebt geïnstalleerd. De console speelt de game automatisch vanaf de harddisk, maar de schijf moet wel aanwezig zijn.

Een bepaalde game van de harddisk verwijderen

1. Plaats de gameschijf van de game die u van de harddisk wilt verwijderen.
  2. Selecteer de game die in de schijflade zit in de hub Home en druk op Y.
  3. Selecteer Delete.
Op het tabblad Overzicht van een voorbeeldgame is de optie Verwijderen gemarkeerd.

Verschillende games van de harddisk verwijderen

1. Ga naar de hub Settings en kies System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer Hard Drive.
  4. Selecteer Games.
  5. Selecteer de game die u wilt verwijderen.
Op een scherm staat de games die op een Xbox-harddisk zijn geïnstalleerd en hoe groot deze games zijn. De knoppen onderaan zijn 'Selecteren', 'Terug' en 'Gameopties'.
  1. Selecteer Delete.

Ruimte vrijmaken op de harddisk

Als er niet genoeg ruimte is op de Xbox 360 harddisk, ziet u het volgende bericht:

Not enough space to install this game. It needs [space needed] free space to install. Do you want to clear space? (YES/NO)

Klik op YES om een lijst met games weer te geven die u kunt verwijderen. Nadat u voldoende ruimte op de harddisk hebt vrijgemaakt, kunt u de nieuwe game installeren.