Tips voor games met Kinect op Xbox 360

Over games

Een game pauzeren

Kinect Guide-gebaar

Maak het Kinect Guide-gebaar om de game te pauzeren of om tijdens het spelen van Xbox Kinect-games de Kinect Guide te openen. Laat hiertoe beide armen langs uw lichaam hangen. Beweeg nu uw linkerarm recht vanaf uw lichaam in een hoek van 45 graden.

Tips voor games met twee spelers

Twee personen staan zij aan zij, 2,5 meter van de Kinect-sensor.

De spelers moeten op een afstand van ten minste 2,4 meter staan en moeten voldoende ruimte hebben om te bewegen zonder tegen elkaar aan te botsen.

Als de twee spelers met elkaar worden verwisseld, probeert u het volgende:

• Laat beide spelers uit de speelruimte stappen en daarna één voor één terugkomen.
  • Zorg dat de spelers verschillend gekleurde kleding dragen en dat de ruimte goed verlicht is. Zie Ruimteverlichting voor Kinect.

Als een speler niet wordt getraceerd of als iemand anders in de ruimte wordt getraceerd:

• Zorg dat alleen de spelers zich in de speelruimte bevinden.
  • Zorg dat de spelers ten minste 1 meter groot zijn.
  • Laat een van de spelers gedurende drie seconden een hand op 5 cm van de sensor houden en daarna terug in de speelruimte komen. Zorg dat de sensor niet wordt aangeraakt. Nu zouden beide spelers gevonden moeten worden.
Een hand bevindt zich enkele centimeters voor de Kinect-sensor

Zie Problemen met lichaamstracering voor de Kinect-sensor voor Xbox 360 oplossen als Kinect spelers nog steeds niet nauwkeurig kan traceren.

Gamechat met Kinect

De Kinect-sensor heeft een ingebouwde microfoon die wordt gebruikt voor spraakherkenning en chatten. Wanneer verbinding is gemaakt met Xbox Live, kunt u chatten met vrienden via de Kinect-sensor. (U hebt geen hoofdtelefoon nodig.)

Zie Chatten op Xbox Live op de Xbox 360-console voor informatie over hoe u kunt chatten met vrienden.

De Kinect-microfoon inschakelen

Ontkoppel bekabelde of draadloze hoofdtelefoons voordat u de Kinect-microfoon inschakelt. Een verbonden hoofdtelefoon schakelt de Kinect-microfoon uit.

Op een scherm staat de Xbox Guide met de optie 'Chatten en IM' gemarkeerd.

Vanaf de Xbox 360 Guide

1. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de controller op de Guide-knop.
  3. Selecteer Chat & IM.
  4. Selecteer Kinect Microphone om de microfoon in of uit te schakelen.
Op een scherm staat de Kinect-gids.

Vanuit het Dashboard

1. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Maak het Kinect Guide-gebaar om de Kinect Guide te openen.
  3. Beweeg uw hand over het chatpictogram (linksonder in het scherm) om de microfoon aan of uit te zetten.

Opmerking Als de microfoon is ingeschakeld en u wordt niet gehoord, zie Problemen met chatten op Xbox Live oplossen op Xbox 360.

Het chatvolume aanpassen

Op een scherm staat het tabblad Stem in Voorkeuren.

Vanaf de Xbox 360 Guide

1. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de controller op de Guide-knop.
  3. Ga naar Settings en selecteer Preferences.
  4. Selecteer Voice.
  5. Selecteer wat u wilt aanpassen:
    • Stemvolume: hiermee past u aan hoe hard u anderen hoort.
    • Gamevolume: hiermee past u het volume van de game tijdens chatten aan.

Opmerking Deze instellingen zijn van toepassing op een privéchat en een partychat. Ze zijn niet van toepassing op chatsessies die worden gestart vanuit de ingebouwde chatfunctie van een game.

Wilt u een hoofdtelefoon gebruiken?

Als u dat verkiest, kunt u een hoofdtelefoon met of zonder snoer aansluiten. Wanneer u dit doet, wordt het volume van de Kinect-microfoon automatisch gedempt. Als u de Kinect-microfoon wilt gebruiken, ontkoppelt u de hoofdtelefoon.

Hoort u een echo?

Als u een echo hoort tijdens het chatten:

1. Start de Kinect-tuner om de audio te kalibreren. Zie De audiotuner op uw Kinect-sensor voor Xbox 360 gebruiken.
  2. Als u nog steeds een echo hoort, moeten de vrienden waarmee u chat wellicht ook de Kinect-tuner uitvoeren.

Videochatten

Zie Video Kinect op Xbox 360 voor informatie over het instellen en gebruiken van videochat.

Kinect-games

Als u wilt zoeken naar games die zijn ontworpen voor de Kinect, let dan op deze logo's:

Een voorbeeldpakket van een game met het logo 'Kinect-sensor vereist'.

Kinect is vereist

U hebt een Kinect-sensor nodig om games met dit logo te spelen. U kunt alle aspecten van de game besturen via lichaamsbewegingen en de Kinect-sensor. U hebt geen gamecontroller nodig.

Logo 'Beter met Kinect-sensor'

Beter met Kinect

Voor games met dit logo is geen Kinect-sensor vereist, maar ze worden er wel veel leuker door.