Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus

Overzicht

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u offline kunt spelen. De meeste games die beschikbaar zijn in de Store op uw Windows 10-apparaat ondersteunen offline spelen, maar raadpleeg de details van de game om er zeker van te zijn dat uw game wordt ondersteund door uw game te zoeken op http://www.xbox.com.

De meeste games met een campagnemodus kunnen offline worden gespeeld, maar games met functies voor netwerksamenwerking of multiplayerfuncties werken niet wanneer u offline bent.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Achievements

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. U ziet de toastmelding die aangeeft dat u de achievement hebt ontgrendeld pas wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op dat apparaat.

Opgeslagen games in de cloud en games offline spelen

Maak voordat u offline gaat verbinding met Xbox Live om uw meest recent opgeslagen game te synchroniseren met de cloud. Terwijl u offline speelt, wordt de voortgang in de game nog steeds lokaal opgeslagen en gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer aanmeldt bij Xbox Live. Als u wilt doorspelen op een ander apparaat (of platform als de game Xbox Play Anywhere ondersteunt), moet u online gaan en verbinding maken met Xbox Live om de lokaal opgeslagen game opnieuw te synchroniseren met de cloud.

Als u speelt op een Windows 10-apparaat, worden in de cloud opgeslagen games automatisch geüpload zodra u zich aanmeldt en bent verbonden met Xbox Live. Opgeslagen games worden gewoonlijk snel gesynchroniseerd, maar wacht enkele minuten voordat u gaat spelen op een ander apparaat.

Offline spelen inschakelen op uw apparaat

Als u van plan bent om offline te gaan spelen, moet u uw Windows 10-apparaat voorbereiden terwijl u een onlineverbinding hebt. Het is belangrijk dat u dit doet terwijl u online bent, want zodra u offline gaat, kunt u deze wijzigingen niet meer aanbrengen.

Opmerking U kunt het aangewezen offlineapparaat slechts driemaal per jaar wijzigen.

Uw apparaat voorbereiden

Als u meerdere Windows 10-apparaten hebt, moet u ervoor zorgen dat het apparaat dat u offline wilt gebruiken, is ingesteld als het aangewezen offlineapparaat. U kunt slechts één apparaat instellen als aangewezen offlineapparaat.

Uw apparaat instellen als aangewezen offlineapparaat:

1. Zorg ervoor dat u online bent.
  2. Controleer of uw apparaat de nieuwste Windows-updates bevat: ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update en kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
  3. Open de Store. U wordt gevraagd u aan te melden als dat nog niet is gebeurd.
  4. Selecteer het pictogram Ik (uw profielafbeelding).
  5. Selecteer Instellingen en zorg dat de schakelaar onder Offlinemachtigingen is ingesteld op Aan.

Nadat u dit hebt ingesteld, worden apparaten die eerder zijn aangewezen als offline, ingesteld op Uit en kunt u games niet meer offline spelen op die apparaten.

De game(s) voorbereiden

Nadat uw apparaat is ingesteld, moet u elke game die u offline wilt spelen, starten terwijl u bent aangemeld bij Xbox Live. U hoeft dit slechts eenmaal per game te doen en u moet dit zelfs doen als u de game al op uw apparaat hebt gestart.

1. Zorg dat u online bent en dat uw apparaat is ingesteld als uw aangewezen offlineapparaat. (Zie de bovenstaande stappen voor meer informatie hierover.)
  2. Start de game die u offline wilt spelen. Wanneer u daarom wordt gevraagd, meldt u zich aan bij Xbox Live met uw account.
  3. Nadat u bent begonnen met het spelen van de game, kunt u op elk moment stoppen.

Herhaal dit voor elke game die u offline wilt spelen. Nadat dit is voltooid, kunt u op elk moment offline gaan en die games starten wanneer u ze wilt spelen, zonder dat u zich online moet aanmelden.

Probleemoplossing

Als u problemen hebt met offline spelen, kunnen deze oplossingen u mogelijk helpen deze problemen op te lossen.

Hoe weet ik of mijn game offline spelen ondersteunt?

De meeste games die beschikbaar zijn in de Store op uw Windows 10-apparaat ondersteunen offline spelen, maar raadpleeg de details van de game om er zeker van te zijn dat uw game wordt ondersteund door uw game te zoeken op http://www.xbox.com.

Welke functies van mijn game zijn beschikbaar wanneer ik offline speel?

Als de game vanuit de Store is geïnstalleerd op uw Windows 10-apparaat, vindt u informatie over de functies die beschikbaar zijn wanneer u offline speelt in de veelgestelde vragen over de game:

1. Open de Store en klik op het pictogram Ik (uw profielafbeelding).
  2. Selecteer Mijn bibliotheek en selecteer onder Games de optie Alles weergeven.
  3. Selecteer de game die u offline wilt spelen en blader omlaag naar Aanvullende informatie.
  4. Selecteer de ondersteuningskoppeling onder Meer informatie.
  5. Selecteer op de ondersteuningspagina de koppeling naar de veelgestelde vragen en zoek naar informatie over 'offline spelen' voor die game.

Als de game niet vanuit de Store is geïnstalleerd op uw Windows 10-apparaat, raadpleegt u de uitgever van de game om te kijken of offline spelen wordt ondersteund in Windows 10.

Ik kan mijn apparaat niet instellen als mijn aangewezen offlineapparaat

Dit kan betekenen dat u uw aangewezen offlineapparaat het afgelopen jaar al driemaal hebt gewijzigd. Als dit gebeurt, neemt u contact op met Xbox Support om de apparaatlimiet te verwijderen.

Ik ben al offline en heb de bovenstaande stappen niet uitgevoerd om mijn apparaat voor te bereiden

Als u al offline bent en uw apparaat niet hebt ingesteld als uw aangewezen offlineapparaat, kunt u games niet offline spelen. U moet online zijn terwijl u dit doet en terwijl u de game start voordat u offline gaat. U kunt dit oplossen door online te gaan en de bovenstaande stappen te volgen om uw apparaat voor te bereiden en in te stellen als uw aangewezen offlineapparaat.

Ik wil mijn apparaat niet meer instellen als mijn aangewezen offlineapparaat. Hoe verwijder ik dit?

Dit scenario kan ook van toepassing zijn als u van plan bent uw Windows 10-apparaat te verkopen of weg te geven.

Als u het apparaat nog steeds bezit, kunt u de offlinetoewijzing als volgt verwijderen:

1. Zorg ervoor dat u online bent.
  2. Open de Store en klik op het pictogram Ik.
  3. Selecteer Instellingen en zorg dat de schakelaar onder Offlinemachtigingen is ingesteld op Uit.

Als u het apparaat niet meer bezit, kunt u deze instelling online verwijderen door u aan te melden op https://account.microsoft.com/devices en uw apparaat te zoeken. Als 'Games offline spelen' wordt weergegeven onder de beschrijving voor dat apparaat, is dit nog steeds uw aangewezen offlineapparaat. U kunt de toewijzing als volgt verwijderen:

1. Selecteer Offline spelen uitschakelen onder de details van het apparaat.
  2. Schakel het selectievakje Ik wil offline spelen uitschakelen op deze pc op het bevestigingsscherm in.
  3. Selecteer Verwijderen om te bevestigen en dit apparaat als aangewezen offlineapparaat te verwijderen.

Opmerking Dit telt als een van uw drie wijzigingen per jaar.

Ik heb een Xbox One en een Windows 10-apparaat. Is mijn game-ervaring hetzelfde?

Als u een Xbox One hebt, hangt uw offline-ervaring af van het soort game dat u speelt. Als u bijvoorbeeld een game hebt die Xbox Play Anywhere ondersteunt, hebt u dezelfde ervaring op de Xbox One als in Windows 10 wanneer u offline speelt.

Zie Xbox One offline gebruiken voor meer informatie over hoe u Xbox One offline gebruikt.