Xbox 360-games op uw Xbox One spelen

Achterwaartse compatibiliteit is nu beschikbaar op Xbox One! U kunt nu een steeds groter aantal Xbox 360-games, zowel digitaal als op disc, op uw Xbox One-console spelen.

Xbox 360-games worden uitgevoerd met een emulator op Xbox One, wat betekent dat u de meeste functies van beide systemen kunt gebruiken terwijl u games speelt, zoals schermopnames, uitzending en Game DVR.

Ga naar de Xbox 360-catalogus voor een lijst met Xbox 360-games die u kunt spelen op uw Xbox One.

Ga naar Mijn games om te controleren of uw Xbox 360-games achterwaarts compatibel zijn. Selecteer je gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van de pagina, meld je aan bij je Microsoft-account, selecteer Mijn games, en scroll vervolgens omlaag Xbox 360. Als de game achterwaarts compatibel, kun je deze afspelen op Xbox One.

En vergeet niet te stemmen voor de Xbox 360-games die u het liefst wilt spelen op Xbox One.

Lees de Veelgestelde vragen over achterwaartse compatibiliteit Xbox One voor meer informatie over achterwaartse compatibiliteit.

Op deze pagina

Hoe u Xbox 360-games op Xbox One speelt

Om Xbox 360-games op Xbox One te spelen, moet u eerst controleren of uw game wordt ondersteund op Xbox One. Games met ondersteuning voor achterwaartse compatibiliteit staan in de Xbox 360-catalogus.

Plaats de Xbox 360-disc dan gewoon in uw Xbox One-console. Of als u een digitale game hebt, zoek deze in uw lijst met games onder Klaar om te installeren. In beide gevallen wordt de game naar uw console gedownload. Voor games op disc hebt u de disc nodig om de game te spelen.

Lees Games op Xbox One installeren voor instructies om games te downloaden en te installeren.

Opmerking De eerste keer dat u een Xbox 360-game op uw Xbox One start, moet u zich aanmelden en uw Xbox 360-profiel downloaden.

Hoe u een Xbox 360-game verder kunt spelen op uw Xbox One

Sla je game op in de cloud om door te gaan met spelen van een game op Xbox One, waarmee je bent begonnen op Xbox 360. Als u opslag in de cloud al gebruikt, kunt u meteen aan de slag. Als uw opgeslagen game alleen op uw Xbox 360 is opgeslagen, moet u de game uploaden naar de cloud.

Opslag in de cloud inschakelen op uw Xbox 360

Om opslag in de cloud in te schakelen, hebt u het volgende nodig:

• Een actueel Xbox Live Gold-abonnement
  • Minstens 514 MB vrije ruimte op de console

Voer nu deze stappen uit:

1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Opslag en selecteer In de cloud opgeslagen games.
  3. Selecteer Inschakelen.
  4. Start de game op je Xbox 360-console. Als je gevraagd wordt om een apparaat te selecteren voor het opslaan van je game, kies In de cloud opgeslagen games.
  5. Beëindig je game en zorg dat je Xbox 360 lang genoeg ingeschakeld blijft, zodat de console je opgeslagen game kan uploaden.
  6. Start de game op uw Xbox One-console. Je kunt verdergaan waar je was gebleven.

Volg deze stappen om te bevestigen dat je opgeslagen game is gesynchroniseerd met de cloud:

1. Ga op je Xbox 360-console naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Opslag en selecteer In de cloud opgeslagen games.
  3. Selecteer je game.
    • Als er "Gesynchroniseerd" staat, is de game beschikbaar om te spelen op Xbox One.
    • Als je game niet is gesynchroniseerd, start dan de game, sla je voortgang op en sluit de game weer af.

Sommige games (vooral Arcade-games) slaan je voortgang in de game op in je profiel en maken geen opslagbestand aan. Hoewel je geen bestand ziet, wordt je voortgang in de game wel overgedragen wanneer je op een andere console speelt.

Sla de game regelmatig op als je op Xbox One speelt. Zodra je een andere app of game in volledig scherm opent zullen je niet-opgeslagen gegevens verloren gaan.

Kinect en accessoires

Kinect en accessoires die zijn ontworpen voor Xbox 360, en games waarvoor deze accessoires vereist zijn, zijn niet compatibel met Xbox One-consoles. Racesturen, joysticks en andere accessoires zullen dus niet werken met de Xbox 360-game op de Xbox One-console.

Opmerking Xbox 360-games die gebruikmaken van de Kinect voor Xbox 360, zullen niet werken met de Kinect voor Xbox One.

De Xbox 360 Guide op de Xbox One gebruiken

Terwijl u een Xbox 360-game op Xbox One speelt, kunt u de Xbox 360 Guide openen door tegelijk op de knoppen View en Menu op uw Xbox One-controller te drukken.

Opmerking Sommige games gebruiken deze knoppen onafhankelijk voor verschillende functies. Kijk uit voor onverwachte acties als niet tegelijk op beide knoppen drukt.

Tip Als er een Xbox 360-melding op het scherm verschijnt, houd je de knoppen View en Menu allebei ingedrukt om te reageren.

Een Xbox 360-game met uw vrienden spelen op Xbox One

Wanneer je een Xbox 360-game op uw Xbox One speelt, kun je partychat starten via partychat voor Xbox One of partychat voor Xbox 360 in de game.

Partychat van Xbox 360 naar Xbox One

Als u partychat voor Xbox One wilt starten met vrienden die ook op een Xbox One spelen, dubbeltikt u op de Xbox-knop en selecteert u Party's.

Partychat van Xbox 360 naar Xbox 360

Als u een party wilt starten met vrienden die een Xbox 360 gebruiken, gaat u in de Xbox 360-game naar de Xbox 360 Guide (druk tegelijk op de knoppen View en Menu ). Selecteer vervolgens Party, Gamers uitnodigen voor party en selecteer de vrienden waarmee u wilt spelen.

Er wordt een uitnodiging naar uw vriend verzonden. Wanneer uw vriend die uitnodiging accepteert, neemt u allebei automatisch deel aan de party.

Een multiplayer Xbox 360-game spelen op Xbox One

Als een game multiplayer ondersteunt op dezelfde console, kunt u een tweede gamer toevoegen aan de game, zoals u normaal zou doen binnen een game op de Xbox 360.

Opmerking Zorg dat beide gamers ook zijn aangemeld op de Xbox One.

Probeer de Oplossing voor Xbox One multiplayergames als u problemen hebt om een Xbox 360-party of multiplayergames te spelen.

Xbox 360-achievements

Als u achievements hebt verdiend op Xbox 360, zal u deze nog steeds hebben wanneer u op Xbox One speelt.

Achievements in uw Xbox 360-game kunt u als volgt zien:

• Via de functie Achievements in uw Xbox 360-game
  • Selecteer Achievements in de Xbox 360 Guide
  • Bekijk ze in volledig scherm vanaf de Xbox One Achievements-app

Opmerking Achievements snappen is niet beschikbaar voor Xbox 360-games.