Uw games op andere Xbox One-consoles spelen

Overzicht

Met Xbox One kunt u uw games gewoon meenemen wanneer u op bezoek gaat bij vrienden en familie.

De Xbox One-console en -controller

Fysieke schijven

U kunt games die u op disc hebt, spelen op elke Xbox One-console. Plaats gewoon de disc, installeer de game en geniet ervan.

Als u problemen hebt om een disc af te spelen op uw Xbox One, probeer dan eerst de stappen in Hoe u problemen met afspelen van een disc op uw Xbox One oplost om het probleem op te lossen.

Digitale games

Games die u digitaal hebt gekocht via de Xbox Store, kunt u op elke Xbox One-console spelen. Dat doet u als volgt.

Opmerking U moet steeds aangemeld zijn bij en verbonden zijn met Xbox Live om digitale games te spelen.

1. Meld u op elke Xbox One-console aan met uw Microsoft-account en maak verbinding met Xbox Live.
  2. Scrol naar rechts op het scherm Home en open Mijn games en apps.
  3. Blader in uw verzameling en zoek de game die u wilt spelen. (Verwijderde games verschijnen rechts onder 'Klaar om te installeren' en wordt u gevraagd de game te installeren voordat u kunt spelen.)
  4. Als de game is geïnstalleerd, selecteert u de game in uw verzameling en selecteert u vervolgens Spelen.

Volg de stappen in Problemen met downloaden van een game of app op Xbox One als u problemen hebt om een digitale game te downloaden.

Opmerkingen

• U kunt een game wel geïnstalleerd laten op de console van de andere persoon, maar die kan de game alleen spelen als hij of zij de game ook heeft. Anders wordt die persoon gevraagd de schijf te plaatsen of een digitaal exemplaar te kopen.
  • In sommige gevallen kunnen er regionale beperkingen van toepassing zijn, aangezien niet alle games in elk land beschikbaar zijn. Zie Veelgestelde vragen over landinstellingen van Xbox One voor meer informatie.
  • Op elke Xbox One-console moet een digitaal of fysiek exemplaar van een game staan. Als u thuis bijvoorbeeld andere Xbox One-consoles hebt en andere personen samen met u dezelfde game willen spelen op die andere consoles, dan moet er een exemplaar van de game op elke console staan.
  • Als u multiplayergames online wilt spelen, hebt u een Xbox Live Gold-abonnement nodig.