Veelgestelde vragen over Forza Motorsport 6: Apex op Windows 10

Hebt u een vraag over Forza Motorsport 6: Apex op Windows 10? Hier vindt u antwoorden op algemene vragen.

Op deze pagina

Ik werd gevraagd mijn besturingssysteem te upgraden om Forza Motorsport 6: Apex te spelen Welke versie van Windows heb ik nodig?

Voor de allerbeste prestaties, inclusief de mogelijkheid om een racestuur te gebruiken, hebt u Windows 10 versie 1607 of recenter nodig om Forza Motorsport 6: Apex te downloaden en te installeren. Bovendien moet uw apparaat draaien op een versie van Windows 10 met 64 bits. Als u een versie met 32 bits hebt, kunt u Forza Motorsport 6: Apex niet spelen.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw Windows-apparaat om te controleren of u de juiste versie van Windows op uw apparaat hebt.

Ik heb foutcode 0x80070422 te zien gekregen toen ik Forza Motorsport 6: Apex probeerde te downloaden in de Store. Wat moet ik doen?

Als u foutcode 0x80070422 te zien hebt gekregen toen u de game probeerde te downloaden in de Store, hebt u de Windows Update-service wellicht per ongeluk uitgeschakeld. Deze service moet ingeschakeld zijn om gebruik te kunnen maken van de Store. Zo kunt u Windows Update-service opnieuw inschakelen:

1. Typ vanaf het Startmenu services.msc in het vak Zoeken.
  2. Schuif omlaag en dubbelklik op Windows Update-service in de lijst.
  3. Verander het Opstarttype naar Handmatig en selecteer OK.

Heb ik extra software nodig om Forza Motorsport 6: Apex te spelen?

Ja, DirectX 12 of recenter moet geïnstalleerd zijn om Forza Motorsport 6: Apex te kunnen spelen.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw Windows-apparaat om te controleren welke versie van DirectX op uw apparaat is geïnstalleerd.

Wat zijn de hardwarevereisten?

In de volgende tabel staan de minimale, aanbevolen en ideale systeemconfiguraties voor Forza Motorsport 6: Apex op Windows 10:

Minimum

Aanbevolen (1080p bij 60 FPS)

Ideaal (4K bij 60 FPS)

Besturingssysteem

Windows 10 64 bits
(update 1511)

Windows 10 64 bits
(update 1607)

Windows 10 64 bits
(update 1607)

Processor

Intel Core i3-4170 bij 3,7 GHz

Intel Core i7-3820 bij 3,6 GHz

Intel Core i7-6700 bij 4 GHz

GPU (grafische kaart)

NVIDIA GeForce GT 740

Radeon R7 250X

NVIDIA GeForce GTX 970

Radeon R9 290X

NVIDIA GeForce 980 Ti

Radeon Fury X

HD-ruimte

30 GB

30 GB

SSD + 30 GB

RAM (geheugen)

8 GB

12 GB

16 GB

VRAM (videogeheugen)

2 GB

4 GB

meer dan 6 GB

DirectX

DirectX 12

DirectX 12

DirectX 12

Suggestie voor invoer

Xbox One-controller

Xbox One-controller

Xbox One-controller

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat met Windows 10, om te weten te komen welke grafische kaart is geïnstalleerd en andere belangrijke informatie over uw apparaat te bekijken.

Wat gebeurt er als ik Forza Motorsport 6: Apex download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden u aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten. Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie.

Als u de game al hebt gedownload, kunt u de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen. Dat doet u als volgt:

1. Ga in het hoofdmenu van Apex naar Opties.
  2. Selecteer Video en vervolgens Scherm resolutie.
  3. Stel de schermresolutie in op een lage waarde. Lagere instellingen kunnen beter werken.
  4. Zet Dynamic Render Quality op Laag. Dit zorgt voor maximale prestaties ten kosten van de beeldkwaliteit.

Zie de helppagina van Forza Motorsport Forum op de website van Forza voor een volledige lijst met tips om uw prestaties in de game te verbeteren.

Hoe groot is Forza Motorsport 6: Apex?

Om Forza Motorsport 6: Apex te downloaden is minstens 30 GB vrije ruimte op de harddisk nodig.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat.

Hoe lang duurt het om Forza Motorsport 6: Apex te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 3 uur om 30 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken of de computer uitschakelen. Het pictogram van Forza Motorsport 6: Apex verschijnt in de lijst met Geïnstalleerde apps in uw Startmenu.

Opmerking U moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer u de game downloadt.

Probeer de volgende stappen als de game langzaam wordt gedownload:

1. Zorg dat u niet meer dan één game, app of update tegelijk downloadt.
  2. Als er andere apparaten op uw netwerk zitten die bandbreedte kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een film streamen), moet u deze pauzeren totdat uw download is voltooid.
  3. Controleer of er updates van Windows 10 beschikbaar zijn voor uw apparaat. Ga naar Instellingen en selecteer Bijwerken en beveiliging om te zien of er updates beschikbaar zijn.
  4. Ga naar Problemen met netwerkverbinding in Windows 10 oplossen om potentiële verbindingsproblemen op te lossen.

Welk soort accessoire heb ik nodig om Forza Motorsport 6: Apex te besturen?

U kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als u een Xbox One-controller gebruikt, hebt u een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Forza Motorsport 6: Apex ondersteunt tal van populaire racesturen, zoals het Logitech G27 Racing Wheel en het Thrustmaster TX Racing Wheel. Zie de helppagina van Forza Motorsport Forum voor een volledige lijst van ondersteunde sturen, met tips voor het racestuur.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Forza Motorsport 6: Apex te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Forza Motorsport 6: Apex te spelen. Als u al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kunt u de account gebruiken die u voor die games gebruikt. Zie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om Forza Motorsport 6: Apex te spelen?

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Forza Motorsport 6: Apex offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

U kunt ook niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer u offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Ik heb de versie van Forza Motorsport 6: Apex voor Xbox One al. Zijn de twee versies van de game gekoppeld?

De versies van Forza Motorsport 6: Apex voor Xbox One en Windows 10 zijn verschillende versies. Beide versies hebben verschillende gamemodi en uitdagingen, en de online functies van beide ervaringen zijn niet rechtstreeks verbonden. Voor Forza Motorsport 6: Apex is er echter een sterke community van bestuurders en schilders in Forza Motorsport 6 op Xbox One, via hun Drivatars™ in de cloud en uitgelichte UGC-uitrusting.

Aangezien u een Microsoft-account nodig hebt om u aan te melden op Xbox Live om te spelen, kunt u in beide games achievements en gamerscore verdienen. Alle voortgang die u maakt in de Xbox One-versie, wordt echter niet overgedragen naar de Windows 10-versie en vice versa.

Hoeveel keer kan ik Forza Motorsport 6: Apex downloaden en installeren?

U kunt Forza Motorsport 6: Apex op 10 verschillende apparaten met Windows 10 downloaden en installeren met behulp van dezelfde Microsoft-account.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Forza Motorsport 6: Apex verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw apparaat met Windows 10 speelt.

Opmerking U moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Forza Motorsport 6: Apex te starten. Zie hierboven Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Uw opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen van waar u gestopt bent.
  • Spelen met uw Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Uw meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR:
    • Als u Game DVR wilt starten tijdens het spelen, drukt u op de toets met het Windows-logo + G.
    • Om uw Game DVR-instellingen te beheren, start u de Xbox-app, gaat u naar Instellingen en selecteert u vervolgens Game DVR.
    • Alle gameclips die u opneemt terwijl u Forza Motorsport 6: Apex speelt, zijn toegankelijk via de Xbox-app. Zie Voordelen van het gebruik van de Xbox-app wanneer u een game speelt in Windows 10 voor meer informatie.

Ik heb een foutcode te zien gekregen na het downloaden van Forza Motorsport 6: Apex. Wat moet ik doen?

Als u een foutcode te zien krijgt tijdens het downloaden, ga dan naar de Tool om foutcodes op te zoeken. Voer uw code in voor gedetailleerde uitleg en suggesties voor oplossingen.