Fout FH501 treedt op wanneer u Forza Horizon 3 probeert te starten in Windows 10

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u probeert een Windows 10-versie van Forza Horizon 3 te downloaden:

FH501

Dit betekent dat de videokaart van uw systeem DirectX 12 niet ondersteunt.

Oplossing

U lost dit probleem op door de systeeminformatie te controleren en te upgraden naar een videokaart die DirectX 12 ondersteunt. U controleert of uw videokaart DirectX 12 ondersteunt door deze stappen uit te voeren:

1. Druk op de toets met het Windows-logo+R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Kijk op het tabblad Systeem in het venster Systeeminformatie bij DirectX-versie. Hier moet 12 of hoger worden weergegeven om Forza Horizon 3 te kunnen spelen.