Fout AP201 treedt op wanneer u Forza Motorsport 6: Apex start

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u probeert Forza Motorsport 6: Apex te starten:

AP201

Dit betekent dat het installatieprogramma een niet-ondersteunde GPU (graphics processing unit) heeft gedetecteerd. Een GPU met ten minste D3D_FEATURE_LEVEL_11_0 is vereist. Sommige oudere kaarten ondersteunen mogelijk DirectX 12, maar niet de functies die zijn vereist om deze titel uit te voeren.

Oplossing

U lost dit probleem op door uw GPU-kaart te upgraden. Controleer welk type kaart u hebt met de volgende stappen:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Display en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Adaptertype wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Dedicated geheugen wordt het Adaptertype weergegeven.

Voorbeelden van ondersteunde GPU's:

• Nvidia 980ti
  • Nvidia 970
  • GeForce GT 740
  • Radeon R9 290X
  • Radeon R7 250X