Game loopt vast of reageert niet meer op een apparaat met Windows 10

Overzicht

Het is frustrerend als u problemen hebt met prestaties of stabiliteit wanneer u games speelt op uw apparaat met Windows 10. Een game kan bijvoorbeeld vastlopen of onverwacht niet meer reageren. De oplossingen op deze pagina kunnen helpen om problemen op te lossen die kunnen optreden tijdens het spelen op uw apparaat met Windows 10.

Oplossingen voor problemen

Oplossing 1: Sluit de game en start de game opnieuw

Soms kan een game vastlopen of niet meer reageren door een tijdelijk probleem dat u kunt oplossen door de game af te sluiten en weer te starten.

Opmerking Als uw game vastloopt of niet reageert tijdens het opstarten, kunt u deze oplossing overslaan.

Druk in de game zelf op de X rechtsboven in het venster om de game te sluiten en start de game daarna opnieuw.

Oplossing 2: Start uw apparaat opnieuw

Als u uw apparaat met Windows 10 opnieuw start, wordt alles wat in het geheugen wordt uitgevoerd en ervoor kan zorgen dat de game kan vastlopen of niet meer reageert, gereset. Voer de volgende stappen uit om uw apparaat met Windows 10 opnieuw te starten.

Opmerking Zorg dat er niets openstaat en dat alles is opgeslagen voordat u doorgaat. Tijdens deze procedure worden alle geopende apps immers automatisch gesloten.

1. Druk op de Windows-toets op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Aan/uit en selecteer Opnieuw starten.

Wanneer uw apparaat met Windows 10 opnieuw is gestart, kunt u zich weer aanmelden en uw game opnieuw starten.

Oplossing 3: Controleer of er updates voor Windows-software en stuurprogramma's voor uw apparaat zijn

Als uw game vastloopt of niet reageert, kan er een update beschikbaar zijn voor de hardware van uw apparaat met Windows 10.

Zie Hoe u updates voor software en stuurprogramma's kunt krijgen voor Windows 10 voor meer informatie om te controleren of de recentste software-updates, inclusief stuurprogramma's voor video, zijn geïnstalleerd op uw apparaat.

Oplossing 4: Controleer de systeemvereisten voor de game

Sommige games hebben specifieke minimale systeemvereisten voor uw apparaat met Windows 10, zodat u die games probleemloos kunt spelen. Als uw game vastloopt of niet reageert, controleer dan dat de game probleemloos kan worden uitgevoerd op het apparaat dat u gebruikt.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie om de systeemvereisten voor uw game te controleren.

Oplossing 5: Controleer uw netwerkverbinding

Als er voor uw game een online verbinding nodig is, kan het verbreken van de verbinding tijdens de game problemen veroorzaken tijdens het spelen. Meestal zal de game u vertellen dat de netwerkverbinding is verbroken.

Zo kunt u controleren of u nog steeds bent verbonden:

1. Druk op de Windows-toets op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen en selecteer Netwerk en internet.
  3. Controleer dat het netwerk waarmee u verbonden bent wordt weergegeven als Verbonden.

Als uw netwerk niet wordt weergegeven als Verbonden of als u verbindingsproblemen hebt, ga dan omlaag op de pagina en selecteer Netwerkcentrum. Selecteer dan Problemen oplossen en volg de instructies.

Oplossing 6: Meld u aan als een andere gebruiker

Soms kunnen de prestaties en stabiliteit van de game worden beïnvloed door beschadigde profielgegevens op uw apparaat met Windows 10. Probeer de game te spelen met een andere account om uw profielgegevens te controleren. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Windows-toets op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Kies de naam van uw account linksboven in het menu en selecteer Ander account.
  3. Meld u aan met een andere account dan de account die u gebruikte.
  4. Start de game opnieuw om te zien of alles goed werkt.

Oplossing 7: Repareer of installeer de game opnieuw

Soms worden gamebestanden beschadigd of gewijzigd, vooral als u malware hebt gehad of een gewijzigde game op uw apparaat wordt uitgevoerd. Als uw game vastloopt of niet reageert, worden de bestanden van de game verwijderd en vervangen als u de game verwijdert en opnieuw installeert.

Volg de stappen in Een game op Windows 10 verwijderen en opnieuw installeren voor informatie om games te verwijderen en opnieuw te installeren, en probeer de game daarna opnieuw te spelen.

Oplossing 8: Controleer of uw account is geblokkeerd voor een game

Ontwikkelaars van games kunnen gamespecifieke beveiliging in hun games bouwen en hun beleid afdwingen om te garanderen dat games op een eerlijke en respectvolle manier worden gespeeld. Als u geen toegang meer hebt tot een bepaalde game, kan dat het gevolg zijn van een specifieke blokkering voor die game. Elke game is anders en de manier waarop u wordt geïnformeerd over een gameblokkering varieert per ontwikkelaar. Neem contact op met de ontwikkelaar of uitgever van een game voor specifieke informatie over een gameblokkering.

Ga naar de pagina Windows 10-games voor een lijst met alle gametitels als uw game nog steeds vastloopt of niet meer reageert. Als dit een game is die door Microsoft is uitgegeven, kunt u specifieke informatie over de game raadplegen, evenals links naar de pagina's van de community, voor bekende serviceonderbrekingen of problemen met aanmelden. Als deze game is uitgegeven door een andere uitgever, vindt u rechtstreekse links naar pagina's voor service en de community van de uitgever.