Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer u een Xbox One-game vanaf een disc probeert te installeren.

Wanneer u een Xbox One-game vanaf een disc probeert te installeren, stopt het installatieproces op of in de buurt van 0%. Hoe lang u ook wacht, de installatie blijft op of in de buurt van 0% staan.

Dit probleem kan optreden als de console een update voor een game probeert te downloaden terwijl de game wordt geïnstalleerd. Zie Problemen met downloaden en installeren van een game of app op Xbox One als u een digitale game probeert te downloaden en te installeren.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor dit probleem.

Oplossing 1: wis uw lokaal opgeslagen games en probeer de game opnieuw te installeren

1. Verwijder de disc uit uw console.
  2. Scrol naar links op Xbox Home om de gids te openen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Alle instellingen.
  5. Selecteer Systeem.
  6. Selecteer Opslag.
  7. Selecteer Lokaal opgeslagen games wissen.

Opmerking Als u deze optie selecteert, worden games of voortgang die u hebt opgeslagen in de Xbox Live-cloud niet verwijderd. Alleen gegevens die u lokaal hebt opgeslagen, worden verwijderd.

8. Selecteer Ja om te bevestigen.
  9. Probeer de game opnieuw te installeren wanneer uw console opnieuw is gestart.

Als deze oplossing niet werkt, probeert u gewoon de volgende oplossing.

Oplossing 2: ga offline met uw console en installeer de game

Om dit probleem op te lossen, gaat u offline met de console, annuleert u de download en zet u de console daarna uit en weer aan. Nadat u de game hebt geïnstalleerd, gaat u online en laat u de update downloaden.

Stap 1: gebruik uw console offline

Volg deze stappen:

1. Scrol naar links op Xbox Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Offline gaan.

Stap 2: annuleer de download

1. Ga naar het scherm Home, scrol naar rechts en open Mijn games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij.
  3. Markeer de game die u probeert te installeren.
  4. Druk op de Menuknop  op de controller.
  5. Selecteer Annuleren.

Stap 3: werp de game-disc uit en zet de console uit en weer aan

1. Werp de game-disc uit.
  2. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.

Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de gids vanaf elk ander scherm op de console te openen.

3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Opnieuw starten.
  5. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om opnieuw te starten.

Stap 4: installeer de game

Wanneer de console opnieuw is gestart, plaatst u de disc. Volg de stappen om de game te installeren.

Opmerking Zorg dat u dit doet voordat u weer verbinding maakt met het internet.

Stap 5: ga online en laat de update van de game installeren

1. Ga naar het scherm Home, scrol naar rechts en open Mijn games en apps.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Online gaan.