Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer u een Xbox One-game vanaf een disc probeert te installeren.

Wanneer u een Xbox One-game vanaf een disc probeert te installeren, stopt het installatieproces op of in de buurt van 0%. Hoe lang u ook wacht, de installatie blijft op of in de buurt van 0% staan.

Dit probleem kan optreden als de console een update voor een game probeert te downloaden terwijl de game wordt geïnstalleerd. Zie Problemen met downloaden en installeren van een game of app op Xbox One als u een digitale game probeert te downloaden en te installeren.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor dit probleem.

Oplossing 1: wis uw lokaal opgeslagen games en probeer de game opnieuw te installeren

1. Verwijder de disc uit uw console.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > en vervolgens Opslag.
  4. Selecteer Lokaal opgeslagen games wissen.
    Opmerking Als u deze optie selecteert, worden games of voortgang die u hebt opgeslagen in de Xbox Live-cloud niet verwijderd. Alleen gegevens die u lokaal hebt opgeslagen, worden verwijderd.
  5. Selecteer Ja om te bevestigen.
  6. Probeer de game opnieuw te installeren wanneer uw console opnieuw is gestart.

Als deze oplossing niet werkt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: ga offline met uw console en installeer de game

Om dit probleem op te lossen, gaat u offline met de console, annuleert u de download en zet u de console daarna uit en weer aan. Nadat u de game hebt geïnstalleerd, gaat u online en laat u de update downloaden.

Stap 1: gebruik uw console offline

Volg deze stappen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen, selecteer vervolgens Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Offline gaan.

Stap 2: annuleer de download

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer vervolgens Games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij.
  3. Markeer de game die u probeert te installeren, en druk op de Menuknop  op de controller.
  4. Selecteer Annuleren.

Stap 3: werp de game-disc uit en zet de console uit en weer aan

1. Werp de game-disc uit.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Uitzetten of opnieuw opstarten > Nu opnieuw opstarten, selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten.

Stap 4: installeer de game

Wanneer de console opnieuw is gestart, plaatst u de disc. Volg de stappen om de game te installeren.

Opmerking Zorg dat u dit doet voordat u weer verbinding maakt met het internet.

Stap 5: ga online en laat de update van de game installeren

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer vervolgens Games en apps.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen, selecteer vervolgens Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Online gaan.