Prestaties bij streamen van games via de Xbox-app voor Windows 10 verbeteren

Als u een paar aanpassingen maakt aan uw thuisnetwerk, kunt u de audio- en videokwaliteit verbeteren bij het streamen van games. Probeer de suggesties op deze pagina om de prestaties bij het streamen van games te verbeteren wanneer u de Xbox-app in Windows 10 gebruikt.

Op deze pagina

Gebruik indien mogelijk een bekabeld netwerk

U krijgt steeds video van de hoogste kwaliteit, met de laagste latentie, en de minste interferentie bij het streamen via een bekabeld Ethernet-netwerk. Verbind indien mogelijk zowel uw pc met Windows 10 als uw Xbox One-console met uw thuisnetwerk via Ethernet-kabels.

Opmerking Als u geen bekabelde verbinding kunt maken door de afstand tussen uw console en uw thuisnetwerkapparaat, kunnen de volgende twee opties u wellicht helpen. Overweeg een investering in één van deze adapters om gebruik te maken van de bestaande kabels in uw woning:

• Netwerkadapters via het stroomnet. Via deze adapters kunt u de bestaande elektriciteitskabels van uw woning gebruiken als snel bekabeld netwerk.
  • Multimedia over Coax (MoCA). Via deze adapters kunt u de bestaande coaxiale kabels van uw woning gebruiken als snel bekabeld netwerk.

Als u een draadloos netwerk gebruikt, gebruik dan indien mogelijk een 5 GHz 802.11 AC- of N-netwerk

Met recentere draadloze technologie krijgt u de beste draadloze ervaring bij het streamen van games van uw Xbox One-console naar uw pc met Windows 10.

Sommige draadloze routers zenden twee SSID's (netwerknamen) uit: de ene als een netwerk van 5 GHz en de andere als een netwerk van 2,4 GHz.

Netwerken van 5 GHz zijn minder vatbaar voor interferentie van toestellen zoals draadloze telefoons en magnetrons. Hoewel signalen van 5 GHz, in tegenstelling tot signalen van 2,4 GHz, niet door wanden met hoge dichtheid kunnen dringen, is het steeds beter de bandbreedte van 5 GHz van uw netwerk te gebruiken voor u de bandbreedte van 2,4 GHz gebruikt.

Plaats uw Xbox One-console of pc dichter bij uw draadloze router

Hoe dichter uw Xbox One-console en pc bij uw router staan, hoe beter de verbinding zal zijn. Kies een centrale plaats voor uw draadloze router. Muren, vloeren en metalen voorwerpen kunnen interferentie veroorzaken.

Beperk draadloze interferentie

Tal van draadloze elektronische apparaten zoals draadloze telefoons, magnetrons, babymonitors en garagepoortopeners maken gebruik van de bandbreedte van 2,4 GHz.

De bandbreedte van 5 GHz van uw draadloze netwerk gebruiken, zal helpen om deze interferentie te voorkomen.

Soorten interferentie die uw signaal kunnen verzwakken:

Actieve interferentie
Actieve interferentie wordt veroorzaakt wanneer andere elektronische apparaten een draadloos signaal of een andere vorm van elektromagnetische interferentie uitzenden. Gebruikelijke oorzaken van actieve interferentie zijn magnetrons, ovens, airconditioners, CRT-tv's, draadloze hoofdtelefoons, babymonitors, andere draadloze netwerken, draadloze telefoonsystemen en draadloze luidsprekers.

Opmerking Tal van andere elektronische apparaten kunnen ook interferentie veroorzaken. Probeer potentiële interferentie te minimaliseren door alle elektronische apparaten tussen uw Xbox-console en uw draadloze router te verwijderen.

Passieve interferentie
Passieve interferentie treedt op wanneer een draadloos signaal door voorwerpen heen gaat. Dit zorgt ervoor dat het draadloze signaal zwakker en gebroken wordt. Materialen die passieve interferentie kunnen veroorzaken zijn onder meer beton, glas, loden en koperen buizen, isolatie, spiegels, wapenkluizen, dossierkasten, tegels en gips. Het draadloze signaal verliest ook aan sterkte naarmate de afstand langer wordt. Interferentie is ook mogelijk wanneer de console te dicht bij de draadloze router staat. De ideale afstand tussen de draadloze router en de Xbox One-console is 1,5 tot 15 meter.

Demping
Demping is een natuurlijk fenomeen in draadloze signalen. Het betekent dat een draadloos signaal over een afstand verzwakt, waardoor zogenaamde "bereikproblemen" ontstaan. Routers hebben een beperkt zendbereik, hoewel dit van apparaat tot apparaat verschilt. Het bereik van een apparaat wordt beperkt wanneer het signaal door vaste voorwerpen gaat (zie "passieve interferentie" hierboven).

Gezichtslijn
Een belangrijk onderdeel bij actieve of passieve interferentie is de gezichtslijn. Trek een denkbeeldige rechte lijn van uw router naar uw Xbox One-console en kijk of u langs die lijn apparaten die interferentie kunnen veroorzaken, kunt uitschakelen of verplaatsen.

U kunt de console of router ook verplaatsen om passieve interferentie te minimaliseren. Draadloze signalen kunnen ook worden verbeterd door de apparaten uit het tv-meubel of bureau te halen.

Op twee soortgelijke tekeningen ziet u een console, draadloze router en indicator van de signaalsterkte. Op de ene tekening staat er een kast tussen de console en de router en is de signaalsterkte veel zwakker.

Nadat u de beste opstelling voor de gezichtslijn hebt bepaald voor uw apparaten en zo veel mogelijk oorzaken van interferentie hebt verwijderd, controleert u of uw verbinding is verbeterd.

Apparaten met USB 3.0
Sommige apparaten met USB 3.0 kunnen ook draadloze interferentie veroorzaken voor netwerken via 2,4 GHz. Als u 2,4 GHz draadloos moet gebruiken, voorkom dan zo veel mogelijk dat u USB-randapparatuur moet aansluiten op uw Xbox One en uw pc met Windows 10.

Gebruik het minst drukke draadloze kanaal en bandbreedte

Elk draadloos netwerk heeft een kanaal voor communicatie. Als een draadloos netwerk in de buurt hetzelfde kanaal gebruikt, zullen de twee netwerken elkaar hinderen. Het is belangrijk dat u uw draadloze router configureert om een kanaal te gebruiken dat geen interferentie van netwerken in de buurt krijgt.

Regionale beperkingen
In sommige markten, als een draadloos apparaat te veel verkeer detecteert op een specifieke draadloze bandbreedte, wordt het vermogen van het apparaat beperkt om minder verkeer op het draadloze netwerk te creëren. Dit leidt tot slechtere draadloze prestaties. Kies dus de minst drukke draadloze bandbreedte en kanaal.

Hieronder staan tips om een ander draadloos kanaal, met minder verkeer, te kiezen.

Draadloos kanaal wijzigen
Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe u het draadloze kanaal kunt wijzigen. Daar vindt u informatie over hoe u uw specifieke netwerkhardware kunt instellen en bijwerken. Als er geen informatie over uw specifieke router in onze forums staat, kunt u terecht in de documentatie bij uw router of de website van de fabrikant voor informatie over hoe u het draadloze kanaal kunt wijzigen.

Opmerking Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Selecteer het meest optimale kanaal

De meeste draadloze routers hebben een kanaalbreedte van 20 MHz of 40 MHz als configureerbare optie. Dit kan ook worden weergegeven als "Smal" of "Breed". De Xbox One verkiest de instelling "Smal" of 20 MHz.

Netwerken die gebruikmaken van 2,4 GHz hebben kanalen 1 tot en met 11 (13 in Europa). Een kanaal kan interferentie veroorzaken met andere kanalen in de buurt. Kies dus steeds een kanaal dat 5 kanalen verder ligt. De beste praktijk is alleen de kanalen 1, 6 en 11 te kiezen om overlapping van kanalen te minimaliseren. Op sommige draadloze routers kunt u de breedte van het kanaal configureren. Als u 20 MHz of "Smal" kiest als instelling, beperkt u uw interferentie met de aangrenzende kanalen.

Op netwerken van 5 GHz overlappen de kanalen elkaar niet.

Nadat u het draadloze kanaal hebt gewijzigd, controleert u of uw verbinding is verbeterd.

Een minder druk draadloos kanaal zoeken

U kunt bepalen welke kanalen niet worden gebruikt in uw buurt. Probeer de volgende opties voor een lijst van de draadloze netwerken rond uw computer en de kanalen die ze gebruiken.

• Gebruik een grafisch programma zoals onder andere inSSIDer Wi-Fi Analyzer (Android). Deze programma's zijn niet goedgekeurd door Microsoft.
  • Gebruik de opdrachtregel in Windows. Daarvoor is enige expertise met opdrachtregels vereist. Ga als volgt te werk:
    1. Druk op de Windows-toets, typ Opdrachtregel en druk op Enter.
    2. Typ netsh wlan show networks mode=bssid op de opdrachtregel en druk op de Enter-toets.
Op een scherm staan netwerkgegevens, waaronder de signaalsterkte.

Het resultaat van deze opdracht is een lijst met netwerken, met signaalsterkte en kanaal. Als uw netwerk hetzelfde kanaal heeft (bij netwerken van 5 GHz) als een van deze netwerken of als het kanaal minder dan 5 kanalen van het bestaande kanaal is verwijderd (voor netwerken van 2,4 GHz), kunt u de kwaliteit voor streaming verbeteren door het draadloze kanaal te wijzigen op de configuratiepagina van uw router.

Update uw draadloze stuurprogramma's en de firmware van uw draadloze router

De recentste draadloze stuurprogramma's en firmware gebruiken is steeds de beste optie. Ga als volgt te werk.

Update de firmware van de router en gateway

Zowel bekabelde als draadloze routers bevatten ingebouwde software, die firmware wordt genoemd. De firmware van de router omvat netwerkprotocol, beveiliging en administratieve functies. Routers met oudere informatie opgeslagen in de firmware werken mogelijk niet correct.

Fabrikanten van routers bieden vaak updates om de prestaties, stabiliteit, beveiliging en connectiviteit te verbeteren. Als u de firmware van de router updatet, kunnen problemen met trage prestaties of verbroken verbindingen worden opgelost.

U kunt deze updates van firmware downloaden en ze zelf installeren. Uw computer moet rechtstreeks aangesloten zijn op de router via een Ethernet-kabel, zodat u het nieuwe firmwarebestand rechtstreeks naar de router kunt uploaden.

Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor meer informatie over hoe u uw specifieke netwerkhardware kunt instellen en updaten.

Opmerking Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Update stuurprogramma's en firmware voor uw pc

Zo kunt u de stuurprogramma's voor uw pc zoeken en updaten:

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en druk op Enter.
  2. Selecteer Netwerkadapters om te zien welke hardware op uw pc is geïnstalleerd.
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma's bijwerken...
  4. Selecteer Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.
Op het scherm Apparaatbeheer staat 'Netwerkadapters' uitgeklapt en is een draadloze adapter geselecteerd.

Schakel oudere draadloze protocols op uw draadloze toegangspunt uit

Sommige draadloze routers en toegangspunten kunnen worden geconfigureerd om oudere protocols zoals 802.11 a, b en g uit te schakelen. Deze instelling wordt soms "Mixed modus" genoemd. Deze oudere protocols uitschakelen en de draadloze router instellen om expliciet recentere protocols (zoals 802.11 AC/N) te gebruiken, zorgt voor een betere ervaring.

Gebruik niet dezelfde SSID (naam netwerk) voor uw netwerk van 2,4 GHz en uw netwerk van 5 GHz

Sommige draadloze routers gebruiken standaard een enkele naam (SSID) voor het netwerk van 2,4 GHz en dat van 5 GHz, terwijl andere draadloze routers standaard twee verschillende namen gebruiken waarmee u de frequentieband kunt identificeren.

Als uw router dezelfde netwerknaam voor beide netwerken gebruikt, kunt u deze configureren om elk netwerk een andere naam toe te wijzen. Door verschillende namen te creëren voor elk netwerk kunt u de pc en de Xbox One expliciet configureren om een specifiek netwerk en frequentieband te gebruiken.

Als u streamt naar een laptop of tablet, zorg dan dat het apparaat is aangesloten

Sommige laptops of tablets gebruiken technieken voor energiebeheer om het stroomverbruik door de draadloze adapter op accuvermogen te beperken. Deze technieken kunnen de draadloze netwerkbandbreedte van het apparaat beperken en creëren latentie in de communicatie met de Xbox One. Door de voedingsadapter van het apparaat te gebruiken, kan de laptop of tablet de volledige capaciteit van de draadloze adapter gebruiken.

Zet alleen uw apparaten voor streaming op het netwerk van 5 GHz

Als u alleen uw apparaat voor streaming en uw Xbox One op de bandbreedte van 5 GHz van uw netwerk zet, kunt u de interferentie van andere apparaten minimaliseren. Zet andere computers, telefoons, laptops en tablets op de netwerkbandbreedte van 2,4 GHz.

Overweeg apparaten die verder weg staan van uw draadloze router uit te schakelen

Apparaten die op afstand met uw draadloze router proberen te communiceren of communiceren door verschillende muren, kunnen de algemene beschikbare bandbreedte op uw thuisnetwerk beperken.

Overweeg deze apparaten dichter bij de draadloze router te plaatsen of uit te schakelen.

Schakel WMM (Wi-Fi Multimedia Mode) in op uw draadloze router

Met WMM (Wi-Fi Multimedia Mode) kan uw draadloze router prioriteit geven aan tijdgevoelig netwerkverkeer zoals streamen van games boven niet-tijdgevoelig verkeer, zoals surfen op internet. Als u dit inschakelt, krijgt u een betere ervaring bij het streamen van games.

Deze instelling is te vinden in de configuratie van uw draadloze router en wordt soms QoS (Quality of Service) genoemd.

Voorkom onnodig internetverkeer van uw pc met Windows 10

Een openstaand browservenster kan onnodig internetverkeer veroorzaken, zelfs als dat browservenster op de achtergrond is geopend. Services voor bestandssynchronisatie zoals OneDrive en Dropbox kunnen ook bandbreedte van uw computer gebruiken en het verkeer voor het streamen van games hinderen.

Voor de beste ervaring sluit u onnodige browservensters en beperkt u bestandssynchronisatie en andere activiteiten die veel bandbreedte in beslag nemen terwijl u games streamt.