Problemen met opnemen met Game DVR

In dit artikel worden problemen beschreven die sommige gebruikers kunnen hebben wanneer ze Game DVR gebruiken om gameclips op te nemen en hoe deze problemen kunnen worden opgelost.

Game DVR neemt een clip niet op

In sommige games is de opnamefunctie standaard uitgeschakeld. U kunt geen clips maken van deze titels.

Een clip is korter dan verwacht

Meestal kunt u met Game DVR clips maken die maximaal 5 minuten duren. Soms kunt u vaststellen dat uw clip korter is dan verwacht. Er zijn een paar verschillende redenen waarom dat kan gebeuren:

• Tijd die u buiten de game doorbrengt, wordt verwijderd uit de clip. Als u bijvoorbeeld de game verlaat en naar het scherm Home gaat tijdens de opname, wordt de tijd op het scherm Home niet opgenomen in de clip.
  • Uitgevers kunnen de opname van bepaalde gamesegmenten om diverse redenen uitschakelen, bijvoorbeeld omwille van het volgende:
    • Informatie die de game kan bederven.
    • Weergaven van een speler of spelers in de game gezien via hun Kinect.
  • Game DVR neemt clips op aan 720p, 30 frames per seconde. Voor de meeste games betekent deze resolutie een clip van ongeveer 5 minuten. Clips die grafisch erg intensief zijn of met erg veel actie kunnen korter zijn, aangezien er meer ruimte moet worden gebruikt om een opname van hoge kwaliteit te maken.

Probleemoplossing

Probeer de volgende oplossingen als u nog steeds problemen hebt.

Oplossing 1: zet uw console uit en weer aan

Het probleem kan wellicht worden opgelost door uw console uit en weer aan te zetten. Als dat niet werkt, probeer dan de volgende oplossing.

Oplossing 2: zorg dat Game DVR is ingeschakeld

Zo controleert u dat Game DVR is ingeschakeld op uw Xbox One-console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Ga naar Voorkeuren.
  5. Controleer dat Uitzendingen en opnames toestaan is aangevinkt in "Game DVR en streaming".

Oplossing 3: gebruik de twee vorige oplossingen

Het probleem kan soms ook worden opgelost met de volgende procedure:

1. Volg de stappen in Oplossing 2 maar VINK Uitzendingen en opnames toestaan AF.
  2. Volg de stappen in Oplossing 1 om uw console uit te zetten en weer aan te zetten.
  3. Volg de stappen in Oplossing 2 en VINK Uitzendingen en opnames toestaan AAN.

Oplossing 4: verwijder oudere clips

Het probleem kan te maken hebben met gebrek aan vrije ruimte in uw opslag in de cloud. Probeer wat oudere clips te verwijderen om ruimte vrij te maken:

1. Selecteer Mijn games en apps op het scherm Home.
  2. Selecteer Apps en vervolgens Game DVR.
  3. Selecteer Alle opnames weergeven.
  4. Selecteer het eerste vervolgkeuzevak en selecteer vervolgens Op Xbox Live.
  5. Selecteer de clip die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen en vervolgens Ja om te bevestigen.