U wordt gevraagd een vereiste update voor een game of app toe te passen op uw Xbox 360

Opmerking Als u een foutcode te zien krijgt wanneer u een game of app probeert te starten, zoek de code dan op in de tool Fout- en statuscode zoeken. Als u problemen hebt wanneer u uw Xbox 360-console probeert bij te werken, ga dan naar Problemen met een update naar uw Xbox 360-console oplossen.

U krijgt het volgende bericht te zien wanneer u een game of app start:

Update vereist

Er is een update voor deze game beschikbaar op Xbox Live.

Wilt u deze update nu toepassen?

Updates voor Xbox-games en -apps worden gedownload naar uw Xbox-console. Updates omvatten meestal oplossingen voor problemen, voegen functies toe of bereiden het programma voor op nieuwe Xbox Live-content.

Wanneer u de game of app start, wordt u gevraagd beschikbare updates te installeren. Om een game of app bij te werken, moet u verbonden zijn met Xbox Live. De meeste updates zijn nogal klein en worden automatisch geïnstalleerd in slechts een paar minuten.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van Xbox Live

Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op de pagina Xbox Live-status of controleer of een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina verschijnt. Als er servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Oplossing 2: Zorg dat u verbinding kunt maken met Xbox Live

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
Op het scherm Netwerkinstellingen staat uw huidige netwerkstatus en staan opties om uw Xbox Live-verbinding, uw pc-verbinding en Windows Media Center te testen.

Als u een verbindingsfout krijgt, probeert u de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
Een vinger reikt om op de Guide-knop op een Xbox 360-controller te drukken.
  1. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage of Memory.
  3. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  4. Selecteer Clear System Cache.
  5. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Oplossing 4: Verwijder de game of app en installeer deze opnieuw

U kunt problemen die te maken hebben met het downloaden van een game of app wellicht oplossen door de game of app te verwijderen van de console en deze opnieuw te installeren.

Als u de game of app op uw harddisk hebt geïnstalleerd, moet u deze opnieuw installeren nadat u de game of app hebt verwijderd. Als u de game of app hebt gekocht via Xbox Live, moet u de game of app ook opnieuw downloaden nadat u deze hebt verwijderd. Maak u geen zorgen, content die u reeds hebt gekocht, wordt u niet opnieuw aangerekend. Zie Uw downloadgeschiedenis van Xbox Live bekijken op uw computer of Xbox 360-console voor informatie over hoe u content die u reeds hebt gekocht kunt downloaden.

Waarschuwing Wanneer u een game verwijdert, wordt ook alle opgeslagen informatie over de game verwijderd. Voordat u een game verwijdert, kopieert u uw opgeslagen games dus best naar een Xbox 360-geheugenkaart of USB-flashstation. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor meer informatie over hoe u content naar een opslagapparaat kunt kopiëren.

Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.

1. Selecteer Storage en selecteer vervolgens Memory Unit.
  2. Selecteer Games and Apps.
  3. Zoek en selecteer de game of app die u wilt verwijderen.
  4. Selecteer Delete.
  5. Download de game of app opnieuw:
    • Als u de game of app hebt gedownload van Xbox Live:
      1. Ga naar Settings en selecteer Account.
      2. Selecteer Download History.
      3. Blader door uw downloadgeschiedenis. Selecteer het item en selecteer daarna Download Again.

Opmerking Als u de bij- en afschrijvingen van uw Xbox Live-account wilt zien, leest u Uw abonnement- en transactiegeschiedenis van Xbox Live online controleren.

• Als u de game oorspronkelijk vanaf een disc hebt geïnstalleerd, installeert u de game opnieuw.
  6. Kopieer de gegevens van de opgeslagen game van de geheugenkaart of het USB-flashstation terug naar de Xbox 360-harddisk.
  7. Start de game en download de update opnieuw wanneer dat wordt gevraagd.

Oplossing 5: Probeer een directe modemverbinding

Als uw Xbox 360-console verbinding maakt met internet via een router of gateway (in tegenstelling tot rechtstreeks via een modem), probeert u de console rechtstreeks te verbinden met de modem. Dat doet u als volgt:

1. Steek het ene uiteinde van een netwerkkabel in de achterkant van de Xbox 360-console en steek het andere uiteinde in de modem.
  2. Meld u op de console aan bij Xbox Live en start de game.
  3. Kies om de game-update te downloaden.

Als u game-updates kunt downloaden wanneer de Xbox 360-console rechtstreeks is verbonden met de modem maar u dat anders niet kunt, is er wellicht een probleem met de instelling van uw router of gateway. Neem contact op met de fabrikant van uw router of gateway voor hulp bij het oplossen van het probleem.

Oplossing 6: Neem contact op met uw ISP

Als u al deze oplossingen hebt geprobeerd en een game-update nog steeds niet kunt downloaden, kan uw internetserviceprovider (ISP) wellicht helpen om het probleem op te lossen.

Veelgestelde vragen over games en apps bijwerken

Wat gebeurt er als ik de update niet installeer?

Zelfs als u de update niet installeert, kunt u de game blijven spelen. U zult tijdens het spelen echter geen verbinding kunnen maken met Xbox Live, en u hebt geen toegang tot multiplayer of online functies.

Wat als ik geen toegang heb tot Xbox Live?

Als u geen toegang hebt tot Xbox Live, dan kunt u de game of app offline gebruiken, maar kunt u deze niet bijwerken.

Hoe weet ik of mijn game is bijgewerkt?

Controleer of uw console verbonden is met Xbox Live en start de game of app. Als er een update beschikbaar is, wordt u gevraagd deze te installeren. Anders is alles bijgewerkt en kunt u van start gaan.

Moet ik extra content kopen voor een update?

Nee. Hoewel sommige updates een game voorbereiden op nieuwe content, hoeft u niets te kopen om de update te krijgen.

Ik heb een probleem met een update.

Zie Oplossing 2 hierboven als u problemen hebt om een update te downloaden of te installeren. Als u verbonden bent met Xbox Live, wis dan uw systeemcache en probeer de update daarna opnieuw te downloaden of te installeren.

Opmerking Als u een foutcode te zien krijgt wanneer u een update probeert te installeren, gaat u naar Foutcodes bij systeemupdate Xbox 360.