Problemen met Age of Mythology: Extended Edition oplossen

Overzicht

Hebt u problemen met Age of Mythology: Extended Edition? Hier vindt u oplossingen voor algemene problemen.

Op deze pagina

Problemen met opstartprogramma

Als u problemen hebt met het opstartprogramma, als de game bijvoorbeeld onverwacht wordt afgesloten nadat u op Afspelen hebt gedrukt, dan kunt u dit programma volledig verwijderen volgens deze instructies:

1. Open de map waarin AoM: EE is geïnstalleerd (standaard C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Age of Mythology).
  2. Verwijder het bestand Launcher.exe.
  3. Zoek aomx.exe en geef dit bestand de naam Launcher.exe.

Zo wordt het opstartprogramma volledig uitgeschakeld wanneer dit wordt geopend vanaf Steam.

Grafische fouten

Tal van grafische fouten kunnen worden opgelost door ervoor te zorgen dat u de recentste stuurprogramma's voor uw videokaart gebruikt. Deze programma's zijn te vinden op http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us of http://support.amd.com/en-us/download. Zorg dat de GPU (grafische kaart) van uw pc compatibel is met Direct X 10+.

Gamecache controleren

Tal van problemen met prestaties kunnen worden opgelost door gewoon uw installatiebestanden te controleren. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Klik met de rechtermuisknop op Age of Mythology: Extended Edition in uw Steam Library.
  2. Ga naar Properties.
  3. Ga naar Local Files.
  4. Selecteer Verify integrity of game cache…
    Opmerking Voor deze procedure is een internetverbinding vereist.