Veelgestelde vragen over Minecraft: Wii U Edition

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Minecraft: Wii U Edition.

Opmerking Je kunt de game kopen door naar de Nintendo eShop op de console van Nintendo Wii U te gaan.

Op deze pagina

Waarom zie ik vierkanten ("□") in mijn Mii-nickname in de game?

Tijdens lokaal spelen verschijnt uw Mii-nickname over uw spelerspersonage. Maar als een niet-ondersteund teken, zoals een Japans hiragana-symbool, wordt gebruikt in de nickname, wordt "□" (vierkant) weergegeven in plaats van eventuele niet-ondersteunde tekens.

Waarom is mijn eManual niet in de taal die ik voor de game heb geselecteerd?

Dit is een bekend probleem. eManuals worden geopend in de taal die u hebt geselecteerd als systeemtaal voor de Wii U. In de game zelf vindt u echter een uitgebreide gids om de game te spelen. Selecteer Help en opties vanuit het hoofdmenu of het menu Pauze en selecteer Zo speel je voor uitgebreide informatie, zonder dat u daarvoor de game hoeft te verlaten.

Waarom kan ik een van mijn favoriete Mii-personages niet zien in de game?

Als in lokaal multiplayer wordt gespeeld, kunnen spelers hun Mii gebruiken in plaats van naam of voorkeur in te voeren. Uw favoriete Mii tekens zijn echter alleen zichtbaar in de game als ze niet zijn gekoppeld aan bestaande gebruikers of Nintendo netwerk-id's. Dus als uw favoriete Mii tekens zijn gekoppeld aan een bestaande gebruiker of Nintendo netwerk-id, worden deze Mii tekens niet weergegeven in de game.

Waarom werd de verbinding van mijn vrienden die met me speelden, verbroken in mijn Minecraft-game toen ik downloadable content (DLC) ging kopen in de eShop?

Dit is een bekend probleem waarvan we op de hoogte zijn. Om dit te voorkomen, raden we u aan eventueel nieuwe DLC te kopen voordat u online begint te spelen met uw vrienden in de game.

Welke versie van Minecraft is Minecraft: Wii U Edition?

Bij de release zal deze editie het dichtst aanleunen bij 1.6.4 in andere edities van Minecraft. Zoals bij alle nieuwe Minecraft-games, vanuit het standpunt als ontwikkelaar, moeten we beginnen vanaf een bekende versie van de game en dan verder updaten. We blijven de game updaten zo lang u blijft spelen.

Hoe kan ik een multiplayer game starten in gesplitst scherm?

Multiplayer is alleen beschikbaar wanneer de Wii U console de modus High-Definition gebruikt. Hiervoor moet de Wii U console met HDMI-kabel of Wii Component videokabel zijn aangesloten op de tv. Alleen een Wii U GamePad en Wii U Pro Controller of de Wii U Classic controller kan worden gebruikt voor het spelen met multiplayer.

Stapsgewijze instructies:

1. Start Minecraft en selecteer in het hoofdmenu Game spelen en druk op de knop A.
  2. Selecteer Laden of Maken om te spelen.
  3. Tijdens het spelen en terwijl de game wordt gespeeld op de tv, drukt speler twee op de knop + op de Wii U Pro Controller (of Wii Classic Controller) om de multiplayer modus te activeren.

Opmerking De multiplayer modus kan niet worden geactiveerd als de game exclusief op de GamePad wordt gespeeld (modus Off-TV). Als u speelt in de modus Off-TV, klikt u op het pictogram Tv-modus rechts onder in het scherm van de GamePad. Als dit correct wordt uitgevoerd, moet de GamePad een Minecraft-blok weergeven.

4. Speler twee selecteert een teken en drukt op de knop A.
  5. Het scherm van de game wordt gesplitst en de multiplayer modus begint

Hoe kan ik een multiplayer game online starten?

Minecraft is standaard een multiplayer game. Als u uw wereld creëert als Online game (dit is een optie bij het maken van werelden), is uw wereld zichtbaar voor mensen in de lijst met vrienden op het tabblad Lid worden als u Game spelen selecteert.

Wanneer vrienden deelnemen aan het spel, is de game ook zichtbaar voor mensen in hun vriendenlijst als u de optie Vrienden van vrienden toestaan hebt geselecteerd in de game-instellingen.