Problemen met aanmelden bij uw Zune-account oplossen

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Als u problemen hebt wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Zune-account of bij de Zune Marketplace, kunt u een aantal oplossingen proberen om het probleem te verhelpen.

Oplossingen

Proberen op een andere manier aan te melden

U kunt op twee plaatsen aanmelden bij uw Zune-account:

• Vanaf de Zune Muziek- + videosoftware
  • Vanaf Xbox.com

Als u zich niet kunt aanmelden bij uw account via de Zune-software, probeert het dan vanaf de site Xbox.com. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Xbox.com. Klik op Aanmelden (rechtsboven) en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in als u nog niet aangemeld bent.
  2. Klik op Mijn account in de rechterbovenhoek van het scherm. Zo zou u terecht moeten komen op een pagina waar u uw Zune-account kunt bekijken en beheren.

Als u zich niet kunt aanmelden bij uw account via de Zune-software, maar u wel kunt aanmelden bij uw account via Xbox.com, is het mogelijk dat de software wordt geblokkeerd door de instellingen van uw firewall. Ga naar het deel Instellingen van uw firewall wijzigen om dit probleem op te lossen.

Controleer de netwerkverbindingen en uw aanmeldgegevens

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

• Controleer de status van de Zune-service op Status van Xbox Live-service. Als de service niet beschikbaar is, probeert u het later opnieuw.
  • Het lijkt misschien evident, maar zorg ervoor dat u verbonden bent met internet. Mogelijk is de draadloze verbinding uitgevallen, is de service uit de lucht of is de router offline en moet deze misschien gewoon opnieuw worden opgestart.
  • Controleer de verbinding op de computer met het probleem en klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.

Als u Windows 8 gebruikt: Typ op het Startscherm configuratiescherm en druk op Enter voor toegang tot het configuratiescherm.

• Tik of klik op Netwerk en internet en tik of klik op Netwerkstatus en -taken weergeven. In dit scherm wordt gemeld of u al dan niet verbinding hebt met een netwerk.
    • Als er geen verbinding is, klikt of tikt u vanuit het statusvenster op Verbinding met een netwerk maken en selecteert u een beschikbaar netwerk.
    • Als u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk. Voer desgevraagd het wachtwoord in.

Als u nog steeds geen internetverbinding kunt maken, kan er een probleem zijn met uw internetservice. U kunt even wachten en later nog eens proberen om aan te melden of contact opnemen met uw serviceprovider.

Controleer of u het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Hier zijn een paar tips wanneer u zich aanmeldt bij uw Zune-account:

• Controleer of de caps lock-toets op het toetsenbord niet is ingeschakeld.
  • Het e-mailadres en wachtwoord voor uw Zune-account zijn dezelfde als waarmee u zich aanmeldt bij uw Xbox-account en Microsoft-account, voorheen Windows Live ID.
  • Als u onlangs een Microsoft-account (of Windows Live ID) hebt toegevoegd of gewijzigd en u hebt een oudere account gebruikt om Zune in te stellen, kunt u zich met deze nieuwe account niet aanmelden bij uw Zune-account.
  • Uw Zune-account koppelen aan een nieuwe Microsoft-account en -wachtwoord kan alleen door een nieuwe Zune-account te openen. Deze zal losstaan van de account die u al hebt.

Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met het juiste wachtwoord, gaat u naar Uw wachtwoord opnieuw instellen.

Instellingen van uw firewall wijzigen

Als u zich niet kunt aanmelden bij uw account via de Zune-software, maar u wel kunt aanmelden bij uw account via Xbox.com, is het mogelijk dat u Zune moet toevoegen aan de lijst met uitzonderingen voor de firewall van Windows. Dat doet u als volgt:

In Windows 8 en Windows 7

1. Klik op Start, typ firewall.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.

In Windows 8: Begin op het Startscherm firewall.cpl te typen en klik of tik op het pictogram wanneer het op het scherm verschijnt.

2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan in de linkerkolom. Of klik of tik op Een toepassing of onderdeel toegang geven via Windows Firewall als u Windows 8 gebruikt.
  3. Klik of tik op Een ander programma/toepassing toestaan in de rechterbenedenhoek.
  4. Zoek en selecteer Zune in het venster Een programma/toepassing toevoegen en klik op Toevoegen.
  5. Selecteer Zune en klik op Toevoegen.
  6. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.

In Windows Vista

1. Klik op Start, typ firewall.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
  2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
  3. Klik op Programma toevoegen en klik vervolgens op Bladeren.
  4. Zoek Zune en klik op Openen.

Opmerking Standaard is Zune geïnstalleerd in de map C:\Program Files\Zune.

5. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.

In Windows XP

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ firewall.cpl en klik op OK.
  2. Klik op de tab Uitzonderingen.
  3. Klik op Programma toevoegen en klik vervolgens op Bladeren.
  4. Zoek en selecteer Zune.exe en klik op Openen.

Opmerking Standaard is Zune geïnstalleerd in de map C:\Program Files\Zune.

5. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.

De instellingen voor datum en tijd van uw computer controleren

Controleer of de datum en tijd correct zijn ingesteld op de computer. Als u deze instellingen wilt wijzigen, klikt u op de tijd in het systeemvak (uiterst rechts op de taakbalk). Klik vervolgens op Instellingen voor datum en tijd wijzigen en breng de gewenste wijzigingen aan.

Uw landinstellingen controleren

Controleer dat de landinstellingen van uw computer overeenkomen met de landinstellingen van uw Zune-account. Ga als volgt te werk om dit te controleren:

1. Ga naar Facturerings- en contactgegevens, waar de gegevens over uw Zune-account zijn opgeslagen, om de instellingen van uw Zune-account te controleren.
  2. Controleer wat onder Land/Regio staat.
  3. Controleer nu de instelling op uw computer. Klik op Start en typ Land en taal in het vak Zoekopdracht starten.

In Windows 8: Begin op het Startscherm land te typen en controleer dat Instellingen is geselecteerd in de zoekbalk rechts. Wanneer "land" op het scherm verschijnt, klikt of tikt u op het pictogram en de regio verschijn in het venster.

4. Klik op Land en taal en u krijgt uw land bovenaan het venster te zien. Als het land en de taal voor uw Zune-account niet overeenkomen met deze van uw computer, corrigeer deze dan en probeer u opnieuw aan te melden.