Hoe u de metagegevens in uw muziek- of videocollectie in Zune kunt bewerken

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

"Metagegevens" worden gebruikt om de audio- en videobestanden in uw collectie in te delen in categorieën. Als items in uw collectie niet correct zijn gelabeld, kunt u de metagegevens bewerken met de Zune Muziek- + videosoftware.

Via de Zune-software

• Metagegevens van een bestand bewerken: Klik met de rechtermuisknop, veeg of tik en houd een audio- of videobestand vast en klik of tik vervolgens op Bewerken. Er wordt een venster geopend met gegevens die u kunt bewerken, zoals titel, albumartiest, genre en nog veel meer.
  • Albumgegevens zoeken: Klik met de rechtermuisknop, veeg of tik en houd een album vast en selecteer vervolgens Albumgegevens zoeken. Er wordt een venster geopend, waarin u online kunt zoeken naar gegevens over het album en de artiest. Volg deze stappen en selecteer Gereed om de informatie in uw collectie bij te werken.
  • Albumhoes bijwerken: Klik met de rechtermuisknop, veeg of tik en houd een album vast en selecteer vervolgens Albumhoes bijwerken. Er verschijnt een venster waarin u kunt bladeren naar een afbeelding op uw computer om te gebruiken als albumhoes.
  • Content verslepen: U kunt een deel content ook verslepen naar een ander deel, om informatie over de geselecteerde bestanden automatisch bij te werken. Afhankelijk van de weergave die u gebruikt voor uw collectie en de content die u hebt geselecteerd, kunt u de metagegevens van het bestand op de volgende manieren bijwerken:

Content verslepen in weergave Collectie artiesten:

• Versleep ARTIEST naar artiest om de titel van de bronartiest bij te werken naar de titel van de bestemmingsartiest.
    • Versleep ALBUM naar artiest om de naam van de artiest van het bronalbum bij te werken naar de naam van de artiest van de bestemming.
    • Versleep NUMMER naar artiest om de artiest van het nummer bij te werken naar de artiest van het bestemmingsalbum.

Content verslepen in weergave Collectie genre:

• Versleep ALBUM naar genre om het albumgenre bij te werken maar het nummergenre intact te houden.
    • Versleep NUMMER naar genre om alleen het genre van het nummer bij te werken.
    • Versleep GENRE naar genre om alle nummers en albums met het brongenre bij te werken naar het bestemmingsgenre.