De Zune Muziek- + videosoftware downloaden of opnieuw installeren

Overzicht

De Zune Muziek- + videosoftware downloaden of installeren

De Zune Muziek- + videosoftware is gratis en is nodig om inhoud van een computer naar een Windows Phone te synchroniseren.

De Zune Muziek- + videosoftware downloaden of installeren

Download de meest recentste versie van het Zune-softwarepakket en sla het op. Klik hier om dit te doen.

De Zune-software op een andere computer installeren

Volg deze stappen als u de software op een andere computer zonder internetverbinding wilt installeren:

1. Download de meest recentste versie van het Zune-softwarepakket op een computer die wel internetverbinding heeft en sla het op. Klik hier om dit te doen.
  2. Kopieer de bestanden naar een verwijderbaar opslagapparaat (harddisk, cd, dvd of USB-flashstation) en kopieer de bestanden naar de computer zonder internetverbinding. Installeer vervolgens de software.

Zie Beschikbaarheid van Zune-software en -services op locatie voor meer informatie over toegang tot de Zune-services op locatie.

De Zune-software verwijderen en opnieuw installeren

Er zijn twee manieren om de Zune-software te verwijderen en opnieuw te installeren: Automatisch en handmatig.

Automatische methode

Voor alle versies van Windows 8

Klik hieronder op de koppeling Dit probleem opsporen en oplossen om de Zune-software automatisch te verwijderen en opnieuw te installeren. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard.

Dit probleem opsporen en oplossen

Microsoft Fix it 20059

Opmerkingen

• Deze wizard is mogelijk alleen in het Engels. De automatische fix werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
  • Als u momenteel niet op de computer met het probleem werkt, kunt u de automatische fix opslaan op een flashstation of een cd. Voer het daarna uit op de computer met het probleem.

Als deze Fix It-oplossing niet heeft gewerkt voor u, probeer dan uw computer te controleren op problemen die ervoor kunnen zorgen dat programma's (zoals Zune) niet correct kunnen worden geïnstalleerd voor u de onderstaande stappen uitvoert. Ga hiervoor naar Problemen oplossen met programma's die niet kunnen worden geïnstalleerd of verwijderd.

Voor alle versies van Windows 7, Windows Vista en Windows XP

Automatische methode

Klik op de koppeling Dit probleem opsporen en oplossen om de Zune-software automatisch te verwijderen en opnieuw te installeren. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in deze wizard.

Dit probleem opsporen en oplossen

Microsoft Fix it 50577

Opmerkingen

• Deze wizard is mogelijk alleen in het Engels. De automatische fix werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
  • Als u momenteel niet op de computer met het probleem werkt, kunt u de automatische fix opslaan op een flashstation of een cd. Voer het daarna uit op de computer met het probleem.

Als deze Fix It-oplossing niet heeft gewerkt voor u, probeer dan uw computer te controleren op problemen die ervoor kunnen zorgen dat programma's (zoals Zune) niet correct kunnen worden geïnstalleerd voor u de onderstaande stappen uitvoert. Ga hiervoor naar Problemen oplossen met programma's die niet kunnen worden geïnstalleerd of verwijderd.

Handmatige methode

Volg deze stappen om een schone installatie van de Zune-software uit te voeren:

Stap 1: Verwijder de Zune-software

Windows 8, Windows 7 of Windows Vista

1. Zorg dat de Zune-speler of telefoon niet is aangesloten op uw computer.
  2. Open Programma's en onderdelen:
    Voor Windows 7 of Windows Vista: Klik op Start, typ appwiz.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
    Voor Windows 8: Typ verwijderen op het Startscherm, klik of tik op Instellingen in het rechterpaneel en klik of tik op Een programma verwijderen.
  3. Klik op Zune in het venster "Een programma verwijderen of wijzigen" en klik op Verwijderen.
  4. Klik op Ja om de Zune-software te verwijderen.
  5. Als de volgende software in het venster "Een programma verwijderen of wijzigen" staat, verwijdert u die software van de computer:
    • Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0
    • Windows Driver Package – Microsoft WPD
    • Windows Media Format 11 SDK
    • Windows Portable Devices

Opmerking Als u een foutbericht te zien krijgt dat er afhankelijke programma's zijn waardoor de software niet kan worden verwijderd, dan mag u die software niet verwijderen. Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0 en Windows Driver Package – Microsoft WPD worden automatisch geïnstalleerd wanneer u setup voor Zune uitvoert. Als het Windows Media Format 11 SDK moet worden geïnstalleerd, kunt u de software opnieuw installeren vanaf de website MSDN Windows Media Developer Centre nadat u de Zune-software hebt geïnstalleerd.

1. Open de map C:\Program files.
  2. Zoek en klik met de rechtermuisknop op de Zune-map en klik op Verwijderen.

Windows XP

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ appwiz.cpl en klik op OK.
  2. Klik op Zune en klik daarna op Verwijderen in het venster "Programma's toevoegen of verwijderen".
  3. Klik op Ja om de Zune-software te verwijderen.
  4. Als de volgende software in het venster "Programma's toevoegen of verwijderen" verschijnt, verwijdert u die software van de computer:
    • Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0
    • Windows Driver Package – Microsoft WPD
    • Windows Media Format 11 SDK
    • Windows Portable Devices

Opmerking Als u een foutbericht te zien krijgt dat er afhankelijke programma's zijn waardoor de software niet kan worden verwijderd, dan mag u die software niet verwijderen. Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0 en Windows Driver Package – Microsoft WPD worden automatisch geïnstalleerd wanneer u setup voor Zune uitvoert. Als het Windows Media Format 11 SDK moet worden geïnstalleerd, kunt u de software opnieuw installeren vanaf de website MSDN Windows Media Developer Center nadat u de Zune-software hebt geïnstalleerd.

5. Open de map C:\Program files.

Opmerking Als de lijst met programma's niet verschijnt, klikt u op De inhoud van deze map weergeven.

6. Zoek en klik met de rechtermuisknop op de Zune-map en klik op Verwijderen.

Stap 2: Maak de tijdelijke map van Windows leeg

Volg deze stappen om de tijdelijke map van Windows leeg te maken:

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ %temp% en klik op OK.
  2. Klik op Bewerken.
  3. Klik op Alles selecteren.
  4. Klik op Bestand en klik op Verwijderen. U krijgt het volgende bericht te zien:

Weet u zeker dat u deze items naar de Prullenbak wilt verplaatsen?

5. Klik op Ja.

Stap 3: Installeer de Zune-software opnieuw

Klik hier om de Zune-software opnieuw te installeren.

Opmerking U moet aangemeld zijn op uw computer met een account met administratorrechten.

Tijdens de installatie vraagt de software u opnieuw verbinding te maken met uw Zune-speler of telefoon. Wanneer de software geïnstalleerd is, moet u mogelijk opnieuw de gegevens van uw Microsoft-account invoeren.