Afspeellijsten maken en aanpassen met Smart DJ

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

In dit artikel

Smart DJ maakt automatisch afspeellijsten voor u op basis van een album, artiest of nummer uit uw collectie. De afspeellijsten worden gemaakt met de muziek in uw collectie. Maar als u een Zune Music-pas of een Xbox Music-pas hebt, kunt u ook Smart DJ-afspeellijsten samenstellen op basis van muziek in de catalogus van de Zune Marketplace. U kunt ook Smart DJ-afspeellijsten maken en deze synchroniseren met uw Zune-speler of Windows Phone.

Een Smart DJ-mix starten

Vanuit uw collectie

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware en klik op Collectie linksboven op het scherm.
  2. Zoek een nummer, album of artiest, klik met de rechtermuisknop op de titel en selecteer Smart DJ-mix afspelen. U kunt ook klikken op het Smart DJ-pictogram dat wordt weergegeven wanneer u naar een album wijst.

Vanuit Quickplay

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware en klik op Quickplay linksboven op het scherm.
  2. Klik op een titel met het label Smart DJ in het onderste gedeelte van het scherm, onder uw andere vastgezette items.
  3. Als u dat nog niet hebt gedaan, klikt u op Voeg een artiest toe of op dit pictogram:

Typ de naam van een artiest in uw collectie om een Smart DJ-afspeellijst te beginnen. Klik vervolgens op het pictogram Smart DJ-mix afspelen.

Voor abonnees met een Zune Music-pas of Xbox Music-pas

Als u een Zune Music-pas of een Xbox Music-pas hebt, kunt u een Smart DJ-mix starten op basis van artiesten die beschikbaar zijn in de catalogus van de Zune Marketplace, samen met muziek uit uw collectie. Een Smart DJ-mix starten vanaf de Zune Marketplace:

1. Start de Zune Muziek- + videosoftware en klik op Marketplace linksboven op het scherm.
  2. Zoek de gewenste artiest, nummer of album en klik op het Smart DJ-pictogram om een mix te starten.

Wanneer u een Smart DJ-mix hebt gestart en de nummers worden afgespeeld, wordt de Smart DJ-afspeellijst weergegeven op het scherm Nu afspelen. Als u dit scherm verlaat en ernaar wilt terugkeren, klikt u op het pictogram Nu afspelen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Van zodra een Smart DJ-mix wordt afgespeeld, blijft deze afspelen zolang Smart DJ soortgelijke nummers vindt. Lees verder om een Smart DJ-mix op te slaan als afspeellijst.

Smart DJ-afspeellijsten maken

Een Smart DJ-afspeellijst uit uw collectie maken

1. Klik met de rechtermuisknop op een nummer, artiest of album in uw collectie (of Marketplace als u een Zune Music-pas of Xbox Music-pas hebt) en klik op Smart DJ-afspeellijst maken.

Opmerking Als u het bericht "Geen resultaten gevonden" ziet, probeert u het nog een keer. Dit kan betekenen dat het geselecteerde nummer niet volgende metagegevens (informatie) heeft om een overeenkomst te vinden.

2. Geef uw afspeellijst een naam.
  3. Als u wilt dat Smart DJ de afspeellijst bijwerkt met nieuwe selecties, selecteert u Deze afspeellijst van tijd tot tijd automatisch vernieuwen.
  4. Klik op OK om de afspeellijst op te slaan.

De Smart DJ-mix die u beluistert opslaan

1. Als u nog niet op het scherm Nu afspelen bent, klikt u op het pictogram Nu afspelen in de rechterbenedenhoek van een Zune-softwarescherm.
  1. Klik op Opslaan als afspeellijst onder aan de lijst Nu afspelen.
  2. Geef uw afspeellijst een naam en klik op OK. U vindt de nieuwe Smart DJ-afspeellijst in de kolom Afspeellijsten van uw collectie onder "Smart DJ".

Een Smart DJ-afspeellijst maken van een artiest in de Zune Marketplace

Opmerking U hebt een Zune Music-pas of Xbox Music-pas nodig.

1. Start de Zune-software.
  2. Klik op Marketplace boven aan het scherm, klik op Muziek en zoek de pagina van een artiest.
  3. Klik op het Smart DJ-pictogram.
  4. Klik op het scherm Nu afspelen op Opslaan als afspeellijst.

Uw Smart DJ-afspeellijsten in de Zune-software zoeken

Klik op Verzameling linksboven op het scherm, klik op Muziek en klik op Playlists rechtsboven op het scherm. Uw playlists staan in de linkerkolom onder "Smart DJ".

Een Smart DJ-afspeellijst synchroniseren met een apparaat

1. Start de Zune-software en klik op Verzameling bovenaan op het scherm.
  2. Klik op Muziek en vervolgens op Playlists rechtsboven op het scherm.
  3. Zoek uw Smart DJ-afspeellijst in de linkerkolom en sleep deze naar het apparaatpictogram in de linkerbenedenhoek van de pagina.

Smart DJ gebruiken op uw Zune HD

U kunt een Smart DJ-mix op verschillende manieren starten vanaf uw Zune HD-speler, naargelang u een Zune Music-pas of een Xbox Music-pas hebt.

• U kunt een mix maken van uw muziekcollectie. Dat doet u als volgt:
    1. Zoek een nummer, artiest of album in uw muziekcollectie.
    2. Houd het item ingedrukt en selecteer Smart DJ-mix afspelen. Of tik op het Smart DJ-pictogram op de pagina van een artiest.
  • Als u een Zune Music-pas of een Xbox Music-pas hebt en u zich binnen het bereik van een draadloos netwerk bevindt, kunt u een Smart DJ-mix maken via streaming, met muziek uit de catalogus van de Zune Marketplace. Dat doet u als volgt:
    1. Tik op Marketplace in uw speler en zoek een nummer, artiest of album.
    2. Houd het item ingedrukt en selecteer Smart DJ-mix afspelen. Of tik op het Smart DJ-pictogram op de pagina van een artiest.
  • Schakel de draadloze verbinding uit als u een Zune Music-pas of een Xbox Music-pas hebt en u geen nummers uit de catalogus van de Marketplace wilt. Dat doet u als volgt:
    1. Ga naar het startmenu van uw speler, tik op Instellingen en tik op Draadloos. U ziet of uw verbinding "aan" of "uit" is.
    2. Als de verbinding aan is, tikt u nogmaals op Draadloos om ze uit te schakelen.

Smart DJ-afspeellijsten aanpassen

Opties om uw Smart DJ-afspeellijsten aan te passen:

• Automatisch vernieuwen: Met deze instelling wordt automatisch een nieuwe verzameling nummers gegenereerd. Als uw afspeellijst als soort synchronisatie Door mij gekozen items heeft met uw Zune-apparaat, wordt de Smart DJ-afspeellijst de volgende keer dat u synchroniseert met uw collectie automatisch bijgewerkt op uw Zune-apparaat.
  • Duur van afspeellijst: Hiermee stelt u de afspeellijst in om een bepaalde tijd af te spelen of om een bepaald aantal nummers op te nemen. Uw afspeellijst kan maximaal 100 nummers bevatten of 500 minuten lang zijn.

Instellingen voor Automatisch vernieuwen of Duur van afspeellijst wijzigen

1. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Verzameling linksboven op het scherm.
  2. Klik op Muziek en vervolgens op Playlists rechtsboven op het scherm.
  3. Selecteer een Smart DJ-playlist en klik op PLAYLIST BEWERKEN of VERNIEUWEN in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  1. Als u uw afspeellijst bewerkt, voert u de nieuwe instellingen in en klikt u op OK. Als u uw afspeellijst hebt vernieuwd, vernieuwt Zune de nummers in deze lijst automatisch.

Smart DJ met Quickplay gebruiken

Met Quickplay kunt u uw favoriete muziek en afspeellijsten vastzetten op één scherm, waar u deze gemakkelijk kunt openen.

Een Smart DJ-afspeellijst vastmaken aan Quickplay

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware en klik op Collecties linksboven op het scherm.
  2. Klik op Muziek en vervolgens op Afspeellijst rechtsboven op het scherm.
  3. U vindt uw Smart DJ-afspeellijst in de linkerkolom bij uw andere afspeellijsten.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de afspeellijst en selecteer Aan Quickplay-lijst vastmaken.
  5. De volgende keer dat u naar uw Quickplay-pagina gaat, ziet u de Smart DJ-pin op het scherm.

Een Smart DJ-lijst maken van Quickplay

U kunt rechtstreeks op het Quickplay-scherm Smart DJ-pagina's maken op basis van nummers in uw collectie. Dat doet u als volgt:

1. Open de Zune-software en klik op Quickplay.
  2. Zoek de Smart DJ-pins onder de pins die u al hebt.
  3. Klik op een Smart DJ-tegel die geen afspeellijst heeft.
  4. Voer een artiest uit uw collectie in en bevestig. De volgende keer dat u naar Quickplay gaat en op uw nieuwe Smart DJ-afspeellijst klikt, ziet u de nieuwe afspeellijst.