Draadloos synchroniseren vanaf uw Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Met de Zune Muziek- + videosoftware kunt u de muziek, video's, afbeeldingen en podcasts in uw collectie draadloos synchroniseren naar uw Windows Phone 7 of uw Zune-speler. Draadloos synchroniseren werkt met Windows Phone 7, Zune HD en alle oudere Zune-modellen. Zorg er wel voor dat de recentste software-updates op uw apparaat zijn geïnstalleerd.

Het duurt slechts een paar minuten om draadloos synchroniseren in te stellen. Daarna synchroniseert uw apparaat automatisch nieuwe content wanneer het in het dock zit (of is aangesloten op de netvoeding) en zich binnen het bereik van uw draadloze netwerk bevindt.

Oplossingen

Uw Zune draadloos synchroniseren

U hebt het volgende nodig:

• Een draadloos 802.11b- of 802.11g-netwerk
  • Een ondersteund verificatieschema voor het netwerk
  • De netwerknaam (ook Service Set Identifier [SSID] genoemd) van het draadloze netwerk
  • Het netwerkwachtwoord (ook de wachtwoordzin genoemd) van het draadloze netwerk

Een Windows Phone 7 instellen voor draadloos synchroniseren

1. Zorg ervoor dat uw telefoon is ingesteld voor en verbonden met uw draadloze netwerk.
  2. Sluit uw telefoon aan op uw computer.
  3. Meld u aan bij de Zune Muziek- + videosoftware, klik op Instellingen, Telefoon en daarna Draadloos synchroniseren.
  4. Klik op Draadloos synchroniseren instellen.
  5. Nadat Zune heeft gecontroleerd dat uw telefoon verbonden is met uw draadloze netwerk, klikt u op Volgende en daarna op Gereed.

Een Zune-speler instellen voor draadloos synchroniseren

1. Sluit uw Zune-speler aan op uw computer.
  2. Meld u aan bij de Zune Muziek- + videosoftware en klik op Instellingen, Apparaat en daarna Draadloos synchroniseren.
  3. Klik op Draadloos synchroniseren instellen.
  4. Wanneer de software het netwerk vindt dat uw computer gebruikt, selecteert u Ja, gebruik dit netwerk en daarna Volgende.
  5. Of klik op Nee, kies een ander netwerk om te scannen naar een ander netwerk. Klik op Opnieuw zoeken als uw netwerk niet in de lijst verschijnt.

Klik op Geavanceerde instellingen weergeven als u uw netwerkinstellingen handmatig wilt invoeren.

6. Klik op Voltooien

Draadloos synchroniseren automatisch starten op uw Zune-speler

Nadat u uw Zune-speler of Windows Phone 7 hebt geconfigureerd voor draadloos synchroniseren, hoeft u alleen nog uw apparaat in het dock te plaatsen of aan te sluiten op de netvoeding. Wanneer uw Zune-speler een minuut lang is aangesloten (of wanneer uw Windows Phone 7 10 minuten is aangesloten) begint het apparaat de synchronisatie met uw computer. Het blijft draadloos gekoppeld aan uw computer en synchroniseert eventuele nieuwe content in uw collectie tot u het apparaat uit het dock neemt of op Annuleren drukt.

Om media automatisch te synchroniseren naar uw Zune-apparaat moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Op een Zune HD mogen er geen games of apps op de speler worden uitgevoerd en moet de browser afgesloten zijn.
  • Uw Wi-Fi-netwerk moet ingeschakeld zijn.
  • U moet aangemeld zijn bij uw Windows-gebruikersaccount op de computer waarop de Zune-software is geïnstalleerd. (De computer mag vergrendeld zijn, maar u moet aangemeld zijn.) De computer moet ook hetzelfde netwerk gebruiken als uw Zune-apparaat.
  • Er mag geen media op de speler worden afgespeeld.
  • De speler moet minstens één minuut inactief zijn.
  • Het batterijniveau van de speler moet minstens 10 procent zijn en de speler moet worden opgeladen. Als de batterijmeter rood is, kan automatisch synchroniseren niet worden uitgevoerd.

Draadloos synchroniseren handmatig starten op een Zune-speler

U kunt draadloos synchroniseren handmatig starten vanaf een Zune-speler, ongeacht of deze al dan niet is aangesloten. Nadat u handmatig hebt gesynchroniseerd, wordt de verbinding tussen uw speler en het draadloze netwerk verbroken om de batterij te sparen.

1. Controleer dat uw computer aan staat en dat u bent aangemeld bij uw Windows-gebruikersaccount.
  2. Selecteer op uw Zune-speler Instellingen, Draadloos, Synchroniseren en vervolgens Synchroniseren met pc.
  3. Uw Zune-speler geeft de status van het synchronisatieproces weer.

Opmerking Tijdens het instellen van draadloos synchroniseren opent de Zune-software de poorten 1900 en 2869 op uw computer.

• Bevestigen dat de poorten 1900 en 2869 geopend zijn in Windows 8
    1. Typ firewall op het Startscherm, klik of tik op Instellingen en klik op Windows Firewall.
    2. Klik op Geavanceerde instellingen.
    3. Klik op Regels voor binnenkomende verbindingen.
  • Bevestigen dat de poorten 1900 en 2869 geopend zijn in Windows 7 of Windows Vista
    1. Klik op Start.
    2. Typ Windows Firewall met geavanceerde beveiliging in het zoekvak.
    3. Open het firewallprogramma en klik op Regels voor binnenkomende verbindingen in de linkerkolom.

Ga in het middelste venster naar beneden, naar het deel voor draadloos synchroniseren via Zune en zorg ervoor dat Ja is geselecteerd voor de poorten 1900 en 2869 in de kolom Ingeschakeld.

Compatibele draadloze netwerken

Zune ondersteunt draadloze LAN's (local area networks) die voldoen aan 802.11b of 802.11g, twee draadloze standaarden voor algemeen gebruik. Zune-spelers ondersteunen de standaard 802.11n niet.

Wanneer u draadloos synchroniseren instelt, moet u het verificatie- en versleutelingsschema dat wordt gebruikt op uw draadloze netwerk ook toepassen op uw apparaat. Zune werkt met de volgende verificatieschema's:

• Open netwerk zonder versleuteling
  • WEP-versleuteling (64-bits of 128-bits sleutel)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Problemen met de draadloos synchroniseren oplossen

Als u problemen met draadloos synchroniseren hebt, kunt u het volgende proberen:

• Zorg ervoor dat uw telefoon of speler opgeladen is of aangesloten is op een voedingsbron.
  • Verplaats uw telefoon of speler dichter bij de draadloze router als u verbinding maakt, om de signaalsterkte te verbeteren.
  • Zet de draadloze router op een centrale plaats, met zo weinig mogelijk obstakels (zoals muren of voorwerpen).
  • Ontgrendel het scherm van uw telefoon of speler als u een wachtwoord hebt ingesteld. U moet uw wachtwoord invoeren voor u uw telefoon of speler kunt verbinden met de computer.
  • Het is mogelijk dat u even moet wachten tot het synchroniseren is voltooid. Als u uw speler of telefoon voor het eerst synchroniseert of als u veel gegevens synchroniseert, kan dit even duren. Draadloos synchroniseren gaat veel trager dan synchroniseren via een bedrade verbinding. Als u draadloos synchroniseert, worden gegevens gesynchroniseerd tegen snelheden tot 54 MB per seconde. Als u content synchroniseert via een USB 2.0-verbinding, worden gegevens gesynchroniseerd tegen snelheden tot 480 MB per seconde.
  • Zorg ervoor dat er geen spaties in de naam van uw Windows Phone staan.
  • Zorg ervoor dat uw telefoon of speler en uw computer verbonden zijn met dezelfde SSID op de router.
  • Probeer een andere computer.

Als u deze stappen hebt geprobeerd maar nog steeds problemen hebt, probeert u een nieuw gebruikersprofiel aan te maken op uw computer. Installeer daarna de Zune-software opnieuw, meld u aan en probeer opnieuw te synchroniseren.

Een nieuw gebruikersprofiel aanmaken op uw pc

In Windows 8:

1. Open Pc-instellingen en klik of tik op Gebruikers.
  2. Klik op Een gebruiker toevoegen.
  3. Geef een e-mailadres op en klik op Volgende.
  4. Als u nog geen Microsoft-account hebt, vult u het formulier in om een nieuw Microsoft-account te maken. Als u een geldige Microsoft-account hebt, zal deze account worden toegevoegd aan uw pc.

In Windows Vista of Windows 7:

1. Meld u aan als Beheerder of als een gebruiker met beheerdersreferenties.
  2. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Gebruikersaccounts en vervolgens op Gebruikersaccounts beheren.
  4. Klik op Toevoegen... om een nieuw gebruikersprofiel te maken.
  5. Typ een naam voor de gebruikersgegevens en klik op Volgende.
  6. Klik op een accounttype en klik op Voltooien.

In Windows XP:

1. Meld u aan als Beheerder of als een gebruiker met beheerdersreferenties.
  2. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.
  3. Klik op Gebruikersaccounts.
  4. Klik onder Kies een taak op Een nieuwe account maken.
  5. Typ een naam voor de gebruikersgegevens en klik op Volgende.
  6. Klik op een accounttype en klik op Account maken.

De Zune-software bijwerken

1. Start de Zune-software.
  2. Klik op Instellingen, Software, Algemeen en vervolgens op Controleren op updates.
  3. Start uw computer opnieuw op.
  4. Werk vervolgens de software van uw speler of telefoon bij.
  5. Start uw speler of telefoon opnieuw op.
  6. Schakel draadloos synchroniseren opnieuw in en controleer dat uw instellingen juist zijn. Sluit hiervoor uw telefoon of speler aan op uw computer met de USB-kabel voor synchroniseren die bij uw apparaat werd geleverd. Klik op Instellingen en daarna op Draadloos synchroniseren.
  7. Als u een bericht te zien krijgt dat uw telefoon of speler reeds is ingesteld om draadloos synchroniseren te gebruiken, klikt u op Draadloos synchroniseren uitschakelen om de vorige instellingen te wissen en opnieuw te beginnen. Als u een speler hebt, krijgt u dit bericht te zien:

Als u een telefoon hebt, krijgt u dit bericht te zien:

1. Klik vervolgens op Draadloos synchroniseren configureren en volg de stappen op het scherm Netwerk bevestigen. Als u het draadloze netwerk waarmee u verbinding maakt met een speler wilt wijzigen, kiest u een ander draadloos netwerk om mee te verbinden via de Zune-software. Op een telefoon moet u een ander draadloos netwerk kiezen via de instellingen van de telefoon > scherm Wi-Fi. Klik daarna op Vernieuwen op het scherm Netwerk bevestigen in de Zune-software.
  2. Werk uw computer bij.
  3. Start uw computer opnieuw op en probeer draadloos te synchroniseren.

Synchroniseren via een USB-kabel

Als u nog steeds problemen hebt, probeert u uw speler of telefoon te synchroniseren door deze met uw computer te verbinden via een USB-kabel. Als u niet kunt synchroniseren wanneer u verbonden bent, kan er een probleem zijn met uw Zune-software. Probeer de stapsgewijze oplossing Kan niet synchroniseren naar Windows Phone 7 of Zune voor meer hulp.

Foutberichten synchroniseren

Probeer de onderstaande oplossingen als u een van de volgende foutberichten ziet:

• "Netwerk zoeken"
  • "Verbinding maken met het netwerk"
  • "Verbinding maken met pc"
  • Foutcode C00D07C9
  • Foutcode C00D07CA
  • Foutcode C00D07CB

"Netwerk zoeken"

Deze fout betekent dat uw draadloze netwerk niet kan worden gevonden. Probeer het volgende:

• Controleer of uw draadloze router aan staat.
  • Zorg ervoor dat het apparaat (bijv. een computer) dat moet worden verbonden met de router daadwerkelijk kan communiceren met de router. Probeer bijvoorbeeld naar http://support.xbox.com te gaan op de gastcomputer.
  • Schakel de router uit en opnieuw in. Trek hiervoor de stekker van de router uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Sluit de stekker daarna weer aan.
  • Controleer de SSID van de router op zendmodus staat.
  • Controleer dat het netwerkwachtwoord, het wachtwoord of de wachtwoordzin correct is.
  • Probeer de router terug te zetten naar de standaardinstellingen.

"Verbinding maken met het netwerk"

Dit betekent dat de speler geen verbinding kan maken met het netwerk. Probeer het volgende:

• Als de draadloze router is ingesteld om alleen clients te accepteren die MAC-adressen (media access control) gebruiken, moet u het MAC-adres van de speler toevoegen aan de lijst met clients op de router. Om het MAC-adres van de Zune-speler te bepalen, selecteert u Instellingen, Draadloos en daarna Informatie. Om het MAC-adres van de Windows Phone te bepalen, selecteert u Instellingen, info en tikt u daarna op meer informatie.
  • Zorg ervoor dat het toegangspunt of de router waarmee u verbinding maakt een DHCP-server is. (En zorg dat DHCP is ingeschakeld.)
  • Probeer een IP-adres voor het apparaat te reserveren op de router.
  • Probeer een statisch IP-adres toe te wijzen.
  • Voor een Zune-speler probeert u de toegang handmatig te configureren:
    1. Start de Zune-software.
    2. Verbind de Zune-speler met de computer.
    3. Klik op Instellingen, Apparaat en vervolgens op Draadloos synchroniseren.
    4. Klik op Draadloos synchroniseren configureren en vervolgens op Geavanceerde instellingen weergeven.
    5. Voer de naam van uw draadloze netwerk in.
    6. Selecteer een netwerktype.
    7. Klik op Volgende.
    8. Voer desgevraagd een netwerkwachtwoord of wachtwoordzin in en klik op OK.
    9. Klik op Voltooien
  • Als u gebruik maakt van een netwerk met WEP-versleuteling, controleert u of deze in de modus WEP Shared of WEP Open werkt. Zorg ervoor dat de modus op de router overeenstemt met de modus ingesteld voor gebruik op de Zune-speler. (Het is mogelijk dat dit handmatig moet worden ingesteld.)
  • Als de router een Turbo G-modus, een G-only-modus of een B-only-modus heeft, probeert u de router te gebruiken in de "mixed" modus. De Mixed modus combineert alle modi waarin de router kan werken.
  • Als de router een QoS-instelling heeft, controleert u dat deze instelling is uitgeschakeld.
  • Als uw netwerk met WPA TKIP+AES of met WPA2 TKIP+AES werkt, probeert u alleen WPA TKIP, WPA AES of WPA2 AES te gebruiken.

"Verbinding maken met pc"

Deze fout betekent dat uw firewall wellicht niet correct is geconfigureerd. Probeer het volgende:

• Zorg ervoor dat de juiste uitzonderingen voor de firewall zijn ingesteld in Windows Firewall en in eventuele firewalls van derden die u uitvoert.
    • Voeg het Zune-apparaat toe aan de lijst met uitzonderingen:
    • Windows 8 en Windows 7

1. Klik op Start, typ firewall in het vak Zoekopdracht starten en klik op Windows Firewall in de lijst met Programma's.
      2. In Windows 8: Begin op het Startscherm firewall te typen en klik of tik op het pictogram wanneer het op het scherm verschijnt.

3. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan in de linkerkolom of klik op Een toepassing of onderdeel toegang geven via Windows Firewal als u met Windows 8 werkt.
      4. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.

5. Klik of tik op Een ander programma/toepassing toestaan in de rechterbenedenhoek.
      6. Zoek en selecteer Zune in het venster Een programma/toepassing toevoegen en klik op Toevoegen.
      7. Selecteer Zune en klik op Toevoegen.
      8. Klik twee keer op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Windows Vista

1. Klik op Start, typ firewall in het vak Zoekopdracht starten en klik op Windows Firewall in de lijst met Programma's. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
      2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
      3. Klik op het tabblad Uitzonderingen om het keuzevakje Netwerkdetectie en het keuzevakje Wireless Portable Devices te selecteren en klik op OK.

Windows XP

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ firewall.cpl in het vak Openen en klik op OK.
      2. Klik op het tabblad Uitzonderingen om het keuzevakje UPnP-framework te selecteren onder Programma's en services en klik op OK.
      3. Opmerking Voor de meeste firewalls van derden moet u een uitzondering maken voor "WUDF host process" of voor soortgelijke processen. Zie de documentatie van de fabrikant bij het programma voor meer informatie over hoe u een uitzondering in een firewall of beveiligingsprogramma van derden kunt configureren.

• Zorg ervoor dat de computer waarmee u draadloos probeert te synchroniseren is verbonden met de router waarvoor u uw apparaat hebt geconfigureerd. De gastcomputer moet verbonden zijn met de router via een draadloze verbinding of via een bedrade verbinding en het apparaat moet gekoppeld zijn met zowel de gastcomputer als de router waarmee het is verbonden.
  • Als de gastcomputer draadloos is aangesloten, probeert u deze via een bedrade verbinding aan te sluiten op de router. Configureer draadloos synchroniseren opnieuw en probeer opnieuw draadloos te synchroniseren.
  • Zorg ervoor dat de router is ingesteld om UPnP-meldingen en UDP-meldingen toe te staan.
  • Als de router een QoS-instelling heeft, probeert u de QoS-instelling uit te schakelen en daarna opnieuw draadloos te synchroniseren.
  • Controleer dat de nodige services worden uitgevoerd. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
  • Windows 8 en Windows 7

1. Klik op Start, typ services.msc in het vak Zoekopdracht starten en druk op ENTER.
    2. In Windows 8: Begin op het Startscherm services.msc te typen en klik of tik op het pictogram Services wanneer het op het scherm verschijnt.

Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.

3. Zoek de volgende services onder Naam en controleer dat het Opstarttype is ingesteld op Automatisch. Controleer ook dat de Servicestatus is ingesteld op Gestart.
      • SSDP-detectie
      • UPnP Device Host
      • Zune draadloze configuratieservice

Opmerking Als het Opstarttype niet is ingesteld op Automatisch, klikt u met de rechtermuisknop op de service die u wilt configureren en klikt u op Eigenschappen. Selecteer Automatisch in het menu Opstarttype, klik op Starten en klik op OK. U kunt ook proberen de de service opnieuw op te starten als dat mogelijk is. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de naam van de service en klik op Opnieuw opstarten.

4. Klik op Afsluiten in het menu Bestand om het venster Services te sluiten.

Windows Vista

1. Klik op Start, typ services.msc in het vak Zoekopdracht starten en druk op ENTER. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
    2. Zoek de volgende services onder Naam en controleer dat het Opstarttype is ingesteld op Automatisch. Controleer ook dat de Servicestatus is ingesteld op Gestart.
      • SSDP-detectie
      • UPnP Device Host
      • Zune draadloze configuratieservice
      • Opmerking Als het Opstarttype niet is ingesteld op Automatisch, klikt u met de rechtermuisknop op de service die u wilt configureren en klikt u op Eigenschappen. Selecteer Automatisch in het menu Opstarttype, klik op Starten en klik op OK. U kunt ook proberen de de service opnieuw op te starten als dat mogelijk is. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de naam van de service en klik op Opnieuw opstarten.

3. Klik op Afsluiten in het menu Bestand om het venster Services te sluiten.

Windows XP

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren. In het vak Openen typt u services.msc en drukt u op ENTER. Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
    2. Zoek de volgende services onder Naam en controleer dat het Opstarttype is ingesteld op Automatisch. Controleer ook dat de Servicestatus is ingesteld op Gestart.
      • Universal Plug and Play Device Host
      • Zune Bus Enumerator
      • Zune draadloze configuratieservice

Opmerking Als het Opstarttype niet is ingesteld op Automatisch, klikt u met de rechtermuisknop op de service die u wilt configureren en klikt u op Eigenschappen. Selecteer Automatisch in het menu Opstarttype, klik op Starten en klik op OK. U kunt ook proberen de de service opnieuw op te starten als dat mogelijk is. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de naam van de service en klik op Opnieuw opstarten.

3. Klik op Afsluiten in het menu Bestand om het venster Services te sluiten.

Foutcode C00D07C9

Deze fout betekent dat u wellicht verbonden bent met een Openbaar netwerk.

Deze fout kan optreden wanneer de computer waarop Zune is geïnstalleerd, is verbonden met een Openbare netwerklocatie. De Openbare netwerklocatie blokkeert bepaalde programma's en services, om uw computer te beschermen tegen ongeoorloofde toegang wanneer u verbonden bent met een netwerk op een openbare plaats. Als u verbonden bent met een openbaar netwerk en Windows Firewall is ingeschakeld, kunnen bepaalde programma's en services u toestemming vragen om te communiceren via de firewall, zodat ze goed kunnen werken.

Als uw computer is verbonden met een Openbaar netwerk, dan is dit gedrag normaal en moet u toestaan dat het Zune-programma en de Zune draadloze configuratieservice communiceren via uw firewall. Volg deze stappen als uw computer daadwerkelijk is verbonden met een netwerk op het werk of thuis (of met een netwerk dat u vertrouwt):

1. Klik op Starten, typ Netwerkcentrum in het vak Zoekopdracht starten en druk op ENTER.
  2. In Windows 8: Begin op het Startscherm Netwerkcentrum te typen, selecteer Instellingen in de Zoekbalk en klik of tik op het pictogram wanneer het op uw scherm verschijnt.

3. Klik op Openbaar netwerk en klik op Bedrijfsnetwerk of Thuisnetwerk.

Voor een Zune-speler probeert u dit handmatig te configureren. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Start de Zune-software.
  2. Verbind de Zune-speler met de computer
  3. Klik op Instellingen, Apparaat en vervolgens op Draadloos synchroniseren.
  4. Klik op Draadloos synchroniseren configureren en vervolgens op Geavanceerde instellingen weergeven.
  5. Voer de naam van uw draadloze netwerk (SSID) in.
  6. Selecteer een netwerktype.
  7. Klik op Volgende.
  8. Voer desgevraagd het netwerkwachtwoord, de netwerksleutel of de wachtwoordzin in en klik op OK.
  9. Klik op Voltooien
  10. Opmerking Zorg dat u de SSID en uw wachtwoord juist invoert wanneer u de Zune-speler configureert voor draadloos synchroniseren in de Zune-software.

Foutcode C00D07CA of C00D07CB

Deze fout betekent dat u verbinding moet maken met een DHCP-server. Probeer het volgende:

• Zorg ervoor dat het toegangspunt of de router waarmee u verbonden bent een DHCP-server is. (En zorg dat DHCP is ingeschakeld.)
  • Probeer een IP-adres voor het Zune-apparaat te reserveren op de router.
  • Als u twee routers gebruikt, zorg er dan voor dat de router waarmee u verbinding probeert te maken de DHCP-server is.
  • Alleen voor foutbericht "C00D07CB": Als u WPA-versleuteling of WPA2-versleuteling en een netwerksleutel van 63 tekens gebruikt, probeer dan een kortere sleutel te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Als ik draadloos synchroniseren inschakel, kan ik dan nog steeds synchroniseren via USB?

Ja, u kunt de USB-kabel nog steeds gebruiken om uw media te synchroniseren indien nodig. Dit is handig als u veel media of grote bestanden synchroniseert of als u gewoon gehaast bent en de extra snelheid van de USB-verbinding nodig hebt.

Wordt alles gesynchroniseerd bij draadloos synchroniseren, inclusief nummers, afspeellijsten, video's, afbeeldingen en podcasts?

Ja, bij draadloos synchroniseren worden exact dezelfde items naar uw Zune-apparaat gesynchroniseerd als u zou overdragen bij synchronisatie via een USB-kabel. Wat wordt gesynchroniseerd, is afhankelijk van uw voorkeuren voor synchronisatie in de Zune Muziek- + videosoftware.

Video's in uw collectie moeten misschien wel worden omgezet naar een andere indeling of een lagere bitsnelheid. Als u handmatig draadloos synchroniseert vanaf uw apparaat (wanneer dit niet in het dock zit of op de netvoeding is aangesloten), zullen deze video's niet worden gesynchroniseerd tot ze omgezet zijn. Na omzetting kunt u opnieuw handmatig synchroniseren om deze video's naar uw apparaat over te brengen.

Als uw apparaat in het dock zit of is aangesloten op de netvoeding, wordt eventuele nieuwe content voortdurend gesynchroniseerd zolang het apparaat aangesloten blijft.

Hoe vaak zal mijn apparaat synchroniseren wanneer het in een dock zit of is aangesloten op de netvoeding?

Uw apparaat blijft draadloos verbonden met uw thuiscomputer en synchroniseert eventuele nieuwe content die in uw collectie verschijnt op voorwaarde dat het apparaat in het dock zit of is aangesloten op de netvoeding en uw computer is ingeschakeld en de Zune-software wordt uitgevoerd.

Als u echter handmatig synchroniseert vanaf uw apparaat (wanneer dit niet in het dock zit of op de netvoeding is aangesloten), wordt de verbinding met het draadloze netwerk onmiddellijk na het synchroniseren verbroken om de batterij te sparen.

Vanaf welke afstand kan ik mijn apparaat draadloos synchroniseren?

Het bereik van draadloos synchroniseren varieert naargelang de eventuele hindernissen die het signaal blokkeren tussen het toegangspunt en uw apparaat. Dingen zoals een muur, een apparaat of een persoon kunnen het nuttige bereik beperken. Over het algemeen hebben Zune-spelers een bereik van 30 meter.

Kan ik draadloos synchroniseren via een openbare Wi-Fi-verbinding?

Nee. Bij draadloos synchroniseren wordt uw apparaat gekoppeld aan een computer op één enkel netwerk. Als u uw computer of uw apparaat naar een ander netwerk verplaatst, moet u uw instellingen voor draadloos synchroniseren opnieuw configureren.

Met hoeveel computers kan ik mijn apparaat draadloos synchroniseren?

U kunt uw apparaat configureren om draadloos te synchroniseren met één computer op één draadloos LAN (Local Area Network).

Hoe snel verloopt draadloos synchroniseren?

De synchronisatiesnelheid is afhankelijk van de kwaliteit van uw draadloze verbinding en de signaalsterkte. Over het algemeen zorgen de beperkingen van draadloze netwerken er echter voor dat draadloos synchroniseren trager verloopt dan synchroniseren via een USB-kabel. Wanneer u voor het eerst synchroniseert om uw apparaat te vullen met de content in uw collectie, gebruikt u beter een USB-kabel. Daarna werkt draadloos synchroniseren goed om uw apparaat bij te werken.

Wat gebeurt er als ik mijn apparaat tijdens draadloos synchroniseren aansluit op mijn computer met een USB-kabel?

Als u uw apparaat tijdens draadloos synchroniseren aansluit op uw computer, stopt uw apparaat de draadloze verbinding en stopt het synchroniseren.

Wat is een SSID?

Service Set Identifier (SSID) is de naam van het draadloze LAN. Een open SSID wordt verzonden naar alle draadloze apparaten binnen het bereik van het toegangspunt van het netwerk. In een gesloten draadloos netwerk wordt de SSID niet verzonden en moeten gebruikers de SSID kennen om toegang te krijgen tot het netwerk.

Er kunnen meerdere SSID's beschikbaar zijn vanaf elke locatie, maar een apparaat kan slechts met één SSID tegelijk verbonden zijn.

Wat is infrastructuurmodus?

In infrastructuurmodus creëert een toegangspunt (bijvoorbeeld een router) met een SSID een virtueel netwerk waarin clients (bijvoorbeeld apparaten en computers geschikt voor Zune) op het netwerk alleen kunnen communiceren via het toegangspunt en niet rechtstreeks met elkaar. Op deze manier is een draadloze router thuis meestal ingesteld.

Welke soorten draadloze verificatie worden gebruikt door apparaten die geschikt zijn voor Zune?

Apparaten die geschikt zijn voor Zune werken met de volgende verificatieschema's:

• Open netwerk zonder versleuteling
  • WEP-versleuteling (64-bits of 128-bits sleutel)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Welke opties voor draadloze verificatietypes zijn er beschikbaar voor netwerken op basis van WEP?

In de geavanceerde instellingen voor draadloos synchroniseren kunt u Open verificatie met WEP-sleutel of Gedeelde verificatie met WEP-sleutel kiezen. WEP wordt het vaakst gebruikt via open verificatie.

Wat is een sleutelindex?

Sommige routers bewaren tot vier verschillende WEP-sleutels. Deze sleutels krijgen een index van 1 tot 4. Op elk moment kan er slechts één sleutel actief zijn en dit wordt geconfigureerd in de router. Als uw draadloos netwerk gebruik maakt van sleutelindexen, moet u sleutelindex 1 gebruiken om uw apparaat te verbinden met uw draadloze netwerk.

Kan ik mijn apparaat configureren om een statisch IP-adres te gebruiken bij draadloos synchroniseren?

Nee. Draadloos synchroniseren via Zune ondersteunt alleen verwerving van het IP-adres via DHCP. Telkens wanneer het verbinding maakt, krijgt het apparaat een dynamisch IP-adres van de DHCP-server (meestal uw draadloze router).