Netwerkpoorten die worden gebruikt door Zune

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Als u een router hebt die als firewall functioneert, of als u firewallsoftware op de computer gebruikt, moet u misschien bepaalde netwerkpoorten in de firewall configureren, zodat de Zune-software goed kan communiceren.

Als u media van de Zune-software op een computer wilt delen met een Xbox 360-console, moeten de poorten in de onderstaande tabel beschikbaar zijn.

Poort Protocol
1900 UDP
2869 TCP
3074 TCP/UDP
10243 TCP
10280 UDP
10281 UDP
10282 UDP
10283 UDP
10284 UDP
15740 TCP

Meer informatie over hoe u de poortinstellingen van een firewall, router of gateway moet configureren, vindt u in de documentatie bij het desbetreffende apparaat.