Problemen oplossen met muziek of video die met DRM is beveiligd in de Zune-software en Xbox Music

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Overzicht

Meestal is media die u downloadt van een online service beveiligd met DRM-technologie (Digital Rights Management). Beveiligde media heeft een licentie met mediagebruiksrechten die aangeven hoe u de inhoud mag gebruiken. Met de mediagebruiksrechten van een nummer kunt u het nummer bijvoorbeeld afspelen op één computer en synchroniseren naar een bepaald aantal apparaten, maar kunt u het nummer niet op een cd branden of afspelen op een andere computer.

Oplossingen

Problemen met digitale rechten oplossen

Opmerking De Music-pas en Zune Marketplace zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

In dit deel worden verschillende manieren beschreven om problemen op te lossen met digitale rechten of mediabestanden die niet correct worden afgespeeld.

Als u een Zune HD hebt

Werk de licenties voor uw content bij via een draadloze verbinding:

1. Ga naar het Home-menu en selecteer Settings, Wireless en Networks. Tik op Yes als u wordt gevraagd de draadloze verbinding in te schakelen. Uw Zune HD gaat automatisch op zoek naar beschikbare netwerken.
  2. Kies een netwerk om verbinding mee te maken. Voer indien nodig het netwerkwachtwoord in.
  3. Ga naar het Home-menu van Zune HD, tik op Settings, Wireless en daarna Sync.
  4. Tik op Licenses om de licenties voor content op uw speler te vernieuwen.

Als het probleem niet is opgelost met deze stap, zie Content van uw speler wissen en opnieuw synchroniseren hieronder.

Als u een Xbox Music-pas of een andere speler dan een Zune HD hebt

Als u een Xbox Music-pas of een andere speler dan een Zune HD hebt, kunt u uw mediagebruiksrechten als volgt vernieuwen:

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware op uw computer en meld u aan.
  2. Klik op Instellingen en selecteer Account.
  3. Werk uw Xbox Music-pasabonnement bij volgens de instructies op de pagina Account.
  4. Sluit uw speler aan op uw computer om de mediagebruiksrechten te vernieuwen.

Als het probleem niet is opgelost met deze stap, gaat u naar Content van uw speler wissen en opnieuw synchroniseren hieronder. Synchroniseer uw Zune-speler indien mogelijk met de Zune Muziek- + videosoftware op uw computer om een back-up te maken van eventuele content van de Zune Marketplace of andere content opgeslagen op uw speler vooraleer u deze stappen probeert.

Zie voor informatie over synchroniseren en een back-up maken van de content op uw speler:

Als u geen Xbox Music-pas hebt

Als u geen Xbox Music-pas hebt, moet u het mediabestand dat de fout met digitale rechten veroorzaakt verwijderen en daarna opnieuw handmatig synchroniseren.

1. Sluit uw Zune-speler aan op uw computer.
  2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Apparaat en klik op een categorie (zoals Muziek) om het mediabestand te zoeken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat de DRM-fout veroorzaakt en selecteer Verwijderen van <naam speler>.

Het item wordt verwijderd van uw speler maar blijft in uw collectie. De Zune Muziek- + videosoftware zal dat item niet automatisch opnieuw synchroniseren naar uw speler, daarom moet u het handmatig synchroniseren om het terug op uw speler te zetten.

1. Sleep het bestand naar het pictogram van de speler om het te synchroniseren.

Als u een foutbericht over mediarechten te zien krijgt wanneer u het bestand probeert af te spelen, volgt u de volgende stappen om alles van uw speler te verwijderen en deze daarna opnieuw te synchroniseren met uw collectie.

Content van uw speler wissen en opnieuw synchroniseren

Deze stap mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt. Om alle content van uw speler te wissen en opnieuw te synchroniseren:

1. Start de Zune Muziek- + videosoftware op uw computer.
  2. Sluit uw speler aan op uw computer met de USB-kabel voor synchroniseren die erbij werd geleverd.
  3. Klik op Instellingen, Apparaat en vervolgens op Synchronisatieopties. Klik op ALLE CONTENT WISSEN.
  1. Klik op Ja wanneer u wordt gevraagd te bevestigen dat u de content op uw speler wilt wissen.
  2. Nu u alle content op uw speler hebt gewist, synchroniseert u uw content opnieuw met uw speler. Als u veel content moet synchroniseren, is het misschien een goed idee uw speler los te koppelen nadat u een paar bestanden hebt gesynchroniseerd en te controleren dat de bestanden op uw speler verschijnen. Wanneer u hebt bevestigd dat het synchroniseren goed werkt, sluit u uw speler opnieuw aan en gaat u verder met synchroniseren van uw verzameling.

Mediabestanden op een Windows Phone 7 oplossen

Opmerking De Music-pas en Zune Marketplace zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als u een foutbericht over DRM krijgt op uw telefoon, probeert u deze stappen om het probleem op te lossen.

• Als u een Xbox Music-pas hebt, kunt u uw mediagebruiksrechten vernieuwen:
    1. Open de Zune Muziek- + videosoftware op uw computer en meld u aan.
    2. Klik op Instellingen en selecteer Account.
    3. Werk uw Xbox Music-pas bij volgens de instructies op de pagina Account.
    4. Sluit uw telefoon aan op uw computer om de mediagebruiksrechten te vernieuwen.
  • Als u geen Xbox Music-pas hebt, verwijdert u het mediabestand en synchroniseert u het handmatig:
    1. Sluit uw telefoon aan op uw computer.
    2. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Telefoon en klik op een categorie (zoals Muziek) om het mediabestand te zoeken. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat de DRM-fout veroorzaakt en selecteer Verwijderen van <naam telefoon>.

Het item wordt verwijderd van uw telefoon maar blijft in uw collectie. De Zune Muziek- + videosoftware zal dat item niet automatisch opnieuw synchroniseren naar uw speler, daarom moet u het handmatig synchroniseren om het terug op uw telefoon te zetten.

1. Sleep het bestand naar het pictogram van de telefoon om het te synchroniseren.

DRM-inhoud in de Zune Muziek- + Videosoftware herstellen

Opmerking De Music-pas en Zune Marketplace zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

U kunt de functie Herstellen in de Zune-software gebruiken om aangekochte DRM-content (Digital Rights Management), zoals WMA (Windows Media Audio) en abonnementscontent te herstellen. Als de content niet wordt gedownload wanneer u een aankoop op de Zune Marketplace doet of als u een foutbericht te zien krijgt dat er een probleem is met de gebruiksrechten, kunt u deze functie gebruiken om uw licenties te vernieuwen. De functie Herstellen helpt u de content opnieuw te downloaden van de Zune Marketplace zonder dat u opnieuw voor de transactie moet betalen.

Volg deze stappen om de functie Herstellen te gebruiken:

1. Open de Zune-software op uw computer en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Volg de nodige stappen hieronder.
  3. Gekochte content herstellen

1. Klik op Instellingen bovenaan op het scherm.
    2. Klik op Account in de linkerbovenhoek.
    3. Klik in de linkerkolom op Aankoopgeschiedenis.
    4. Om de inhoud te zoeken die u wilt herstellen, klikt u op een van de volgende items:
      • Nummers
      • Films
      • Tv-programma's
      • Video's
    5. Bekijk uw lijst met content en klik op Alles herstellen of klik op Downloaden naast de individuele mediabestanden die u wilt herstellen.

Gehuurde content of content van Xbox Music-pas herstellen

1. Klik op Instellingen bovenaan op het scherm.
    2. Klik op Account in de linkerbovenhoek.
    3. Klik op Geschiedenis van gehuurde items of op Geschiedenis van abonnementen.
    4. Bekijk uw lijst met content en klik op Alles herstellen of klik op Downloaden naast de individuele mediabestanden die u wilt herstellen.
    5. Opmerking Als u voor gekochte content op Alles herstellen klikt, krijgt u een foutbericht te zien wanneer u content zonder DRM opnieuw probeert te downloaden, zoals een MP3-bestand. Zie Fouten wanneer u met DRM beveiligde muziek of video's in de Zune-software afspeelt voor meer informatie over deze fout.

4. Bekijk uw verzameling om te bevestigen dat de content weldegelijk werd toegevoegd.
  5. Opmerking Content die wordt gedownload, is wellicht niet onmiddellijk beschikbaar in uw verzameling. Het is mogelijk dat bepaalde inhoud wordt gedownload op de achtergrond.