Problemen met Xbox Music op Windows Phone 8.1 oplossen

Als u een probleem hebt om Xbox Music op Windows Phone 8.1 te gebruiken, kan dat te maken hebben met een app-fout of verkeerde instellingen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om problemen met Xbox Music op te lossen.

Oplossing 1: Controleer dat u de recentste versie van de Music-app hebt
Zorg dat de recentste versie van de app is geïnstalleerd. Tik hiervoor op de tegel Store, vervolgens op Meer (...), daarna instellingen en dan controleren op updates.

Opmerking Op basis van uw voorkeurinstellingen moet u misschien met Wi-Fi werken om app-updates te installeren.

Oplossing 2: Controleer dat de recentste versie van de Windows Phone-software is geïnstalleerd
Updates van het besturingssysteem (OS) worden regelmatig uitgegeven, met verbeterde functies en functionaliteiten. Om te controleren dat u het recentste OS voor uw Windows Phone gebruikt, tikt u op de tegel instellingen, daarna telefoonupdates en vervolgens controleren op updates.

Oplossing 3: Controleer de status van uw Xbox Music-pas en de registratie van uw apparaat

1. Als u een Xbox Music-pas gebruikt, controleer dan of deze actief is. Meld u aan bij uw account en tik of klik op Xbox Music onder Abonnementen om de status van uw Music-pas te bekijken.
  2. Bevestig dat uw telefoon is geregistreerd voor Xbox Music. Om dat te controleren, meldt u zich aan bij uw account, tikt of klikt u op Apparaten beheren en tikt of klikt u op Xbox Music-apparaten beheren. Als uw Windows Phone niet in de lijst staat, moet u deze wellicht toevoegen. Zie Apparaten koppelen aan uw Xbox Music-pas om muziek te synchroniseren voor meer informatie over het toevoegen van uw Windows Phone.

Oplossing 4: Start uw telefoon opnieuw
Om uw telefoon opnieuw te starten, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om de telefoon uit te schakelen. Als de telefoon niet reageert, houdt u de knoppen aan/uit en volume omlaag gelijktijdig 10 seconden lang ingedrukt.

Oplossing 5: Controleer dat de tijd en datum correct zijn op uw telefoon

1. Veeg vanaf Start naar links naar de lijst App en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Datum en tijd.
  3. Als Automatisch instellen is ingesteld op Aan, tik er dan op om de instelling uit te schakelen.
  4. Stel de velden Tijdzone, Datum en Tijd handmatig in.
  5. Probeer Xbox Music opnieuw op de telefoon.

Opmerking Als u de telefoon online hebt gekocht bij een verkoper van internationale telefoons, dan hebt u wellicht een internationale versie van uw telefoon ontvangen. Als dat zo is, dan moet u de datumindeling wellicht instellen op dag/maand/jaar in plaats van maand/dag/jaar.

Oplossing 6: Foutcodes
Als het probleem aanhoudt, zal u wellicht een foutcode te zien krijgen. Als u een foutcode te zien krijgt, zoek deze dan op in de tool Fout- en statuscode zoeken voor informatie om het probleem op te lossen.

Oplossing 7: Stel uw telefoon opnieuw in
Als u uw Windows Phone opnieuw instelt, gaat deze terug naar de staat toen u de telefoon voor het eerst inschakelde. Alle persoonlijke inhoud wordt gewist en de fabrieksinstellingen van de telefoon worden teruggezet. Als u beslist uw telefoon opnieuw in te stellen, dan wilt u wellicht vooraf een back-up maken van apps, tekstberichten en foto's en deze opslaan in de cloud via uw Microsoft-account. Zie Mijn telefoon opnieuw instellen voor meer informatie hierover.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met Xbox Music op Windows Phone 8.1 oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?