Fout 80070002 treedt op wanneer u de toepassing Games for Windows Marketplace probeert te installeren op uw pc

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Probleem

U ziet de volgende foutcode en foutbericht wanneer u de toepassing Games for Windows Marketplace probeert te installeren op uw pc:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Try again later.
Error code: 80070002

Dit kan betekenen dat er een probleem is met het bestand Xliveredist.msi dat u hebt gedownload om de toepassing Games for Windows Marketplace in te stellen.

Belangrijk Deze oplossingen zijn alleen van toepassing als: u dit foutbericht en deze foutcode te zien krijgt op uw pc wanneer u Games for Windows Marketplace probeert te installeren. Als u dit bericht te zien krijgt op uw Xbox-console, ga dan naar de Tool om foutcodes op te zoeken en zoek uw specifieke foutcode. Zie U kunt de Zune-software op uw pc niet bijwerken of installeren of u kunt de software van de Zune-speler niet bijwerken als u deze foutcode te zien krijgt wanneer u de Zune-software op uw pc probeert te installeren.

Oplossingen

Ga naar de map waar u het bestand Xliveredist.msi hebt opgeslagen en verwijder het bestand om dit probleem op te lossen. Download daarna het bestand opnieuw en probeer de installatie opnieuw uit te voeren.

Als de fout blijft optreden, neemt u contact op met Xbox Support.