Gebruik Afspelen met om content van Xbox Music en Xbox Video naar uw console te streamen

Overzicht

Afspelen met is een functie van Xbox One en Xbox 360 waarmee de console gestreamde media van compatibele apparaten en apps kan ontvangen en afspelen, inclusief Xbox Music en Xbox Video.

Opmerking Afspelen met is alleen beschikbaar op apparaten met DLNA-afspeelcapaciteiten, zoals computers en sommige telefoontoestellen. U kunt Afspelen met alleen gebruiken bij uw Xbox-console als uw computer of apparaat op Windows 8.1 werkt.

Op deze pagina wordt beschreven hoe u content van Xbox Music en Xbox Video kunt streamen.

Vereisten

• Een Xbox One- of Xbox 360-console met Afspelen met ingeschakeld.
  • Een computer of ander apparaat met Windows 8.1 en Xbox Music of Xbox Video. Deze computer of dit apparaat moet op hetzelfde netwerk zitten als de console.

Media naar de console streamen vanaf een computer

De volgende stappen beschrijven hoe u media vanaf een computer kunt streamen naar uw console via Xbox Music of Xbox Video. In de afbeeldingen ziet u de stappen voor Xbox Music, maar deze stappen zijn hetzelfde voor Xbox Video.

1. Start Xbox Music of Xbox Video op uw computer.
  2. Selecteer een item met content (bijvoorbeeld een nummer of video) dat is opgeslagen op uw computer.
  3. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer het emoticon Apparaten .
  4. Selecteer Afspelen.
  5. Selecteer de console in de lijst met apparaten.
    Als uw console is ingeschakeld, zal de media worden afgespeeld.
Het deelvenster Apparaten is geopend in Xbox Music en 'Xbox 360' is gemarkeerd.

Voeg uw Xbox One of Xbox 360 toe aan de lijst met apparaten op uw computer

Ziet u de console niet in de lijst met apparaten op de computer? Zo voegt u deze toe.

1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Pc-instellingen wijzigen.
  3. Kies Apparaten&  in het navigatievenster links.
  4. Kies Apparaten.
  5. Klik op het symbool +  (plus) om een apparaat rechts toe te voegen.
  6. Kies uw Xbox One- of Xbox 360-console.
    Opmerking Uw Xbox-console moet ingeschakeld zijn en verbonden zijn met internet opdat de computer deze zou kunnen detecteren.

Als uw console niet verschijnt als een beschikbaar apparaat, zie Overzicht Afspelen met voor Xbox 360 voor informatie over het inschakelen van Afspelen met op uw Xbox 360, of Voorkeuren op de Xbox One-console wijzigen voor informatie over inschakelen van deze functie op uw Xbox One.