Fout c00d1198 of xc00d1198 treedt op wanneer u Xbox-apps gebruikt

U krijgt de volgende foutcodes of foutbericht te zien wanneer u een Xbox-app gebruikt:

c00d1198

xc00d1198

Can't connect right now. Please try again later.

Dit kan betekenen dat uw internetverbinding is verbroken of dat geen verbinding kan worden gemaakt met het internet.

Opmerking Als deze fout optreedt wanneer u Windows Media Player gebruikt, zie Windows Media Player fout C00D1198.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet.

Zie Verbindingsproblemen met internet oplossen om de internetverbinding van uw computer te controleren.

Oplossing 2: Controleer uw router en uw wachtwoord.

Dat doet u als volgt:

1. Zorg dat uw router is ingeschakeld.
  2. Start de router opnieuw. Trek hiervoor de stekker van de router uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Sluit de stekker daarna weer aan.
  3. Controleer of uw router correct werkt. Hiervoor moet u uw router bypassen en uw computer rechtstreeks op een toegangspunt voor internet aansluiten (bijvoorbeeld op uw modem). Ga vervolgens op uw computer naar de website van Xbox Live en controleer of uw internetverbinding werkt. Als u verbinding kunt maken zonder de router, is het mogelijk dat uw router niet correct werkt.
  4. Controleer dat u het juiste wachtwoord voor het account hebt. Voer het netwerkwachtwoord, de netwerksleutel of de wachtwoordzin opnieuw in.

Oplossing 3: Controleer de configuratie van uw router.

• Zorg dat de SSID van de router op zendmodus staat.
  • Als de draadloze router is ingesteld om alleen clients te accepteren die MAC-adressen (media access control) gebruiken, moet u het MAC-adres van de speler toevoegen aan de lijst met clients op de router.
  • Zorg ervoor dat het toegangspunt of de router waarmee u verbinding maakt een DHCP-server is. (En zorg dat DHCP is ingeschakeld.)
  • Probeer een IP-adres voor uw apparaat te reserveren op de router.
  • Als u gebruik maakt van een netwerk met WEP-versleuteling, controleert u of deze in de modus "WEP Shared" of "WEP Open" werkt. Zorg ervoor dat de modus op de router overeenstemt met de modus ingesteld voor gebruik op het apparaat.
  • Als de router een "Turbo G"-modus, een "G-only"-modus of een "B-only"-modus heeft, probeert u de router te gebruiken in de "mixed" modus. De "Mixed" modus combineert alle modi waarin de router kan werken.
  • Als de router een "QoS"-instelling heeft, controleert u dat deze instelling is uitgeschakeld.
  • Als uw netwerk met WPA TKIP+AES of met WPA2 TKIP+AES werkt, probeert u alleen WPA TKIP, WPA AES of WPA2 AES te gebruiken.

Oplossing 4: Controleer op systeemupdates.

Nadat u opnieuw verbinding hebt gemaakt met WiFi of het internet, controleert u op dringende updates in Microsoft Update. Nadat de update is uitgevoerd, probeert u Xbox-app in Windows opnieuw te gebruiken.

Als dit probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina.