Fout c00d134c of x0c00d134c treedt op wanneer u Xbox-apps in Windows gebruikt

Probleem

U krijgt de volgende foutcodes en foutberichten te zien wanneer u Xbox-apps in Windows gebruikt:

Can't perform the requested action due to a temporary server error

x0c00d134c

c00d134c

Dit kan betekenen dat uw apparaat geen draadloze netwerkverbinding of kan het geen verbinding maken met internet.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer dat u verbonden bent met het internet

Uw netwerkverbinding controleren:

1. Klik op Start en begin "configuratiescherm" te typen.
  2. Klik onder Programma's op Configuratiescherm.
  3. Tik of klik in het Configuratiescherm op Netwerk en internet en tik of klik op Verbinding met een netwerk maken. Op dit scherm krijgt u de status van uw verbinding te zien.

Als u geen netwerkverbinding hebt, zoekt u er één als volgt:

1. Klik op Start en begin "configuratiescherm" te typen.
  2. Klik onder Programma's op Configuratiescherm.
  3. Tik of klik in het Configuratiescherm op Netwerk en internet en tik of klik op Verbinding met een netwerk maken.
  4. Er verschijnt een lijst met de beschikbare netwerken op het scherm. Klik op het netwerk dat u wilt, voer indien nodig een wachtwoord in en controleer of u toegang tot het internet hebt.

Oplossing 2: Controleer uw router en uw wachtwoord

• Zorg dat uw router is ingeschakeld.
  • Start de router opnieuw. Trek hiervoor de stekker van de router uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Sluit de stekker daarna weer aan.
  • Controleer of uw router correct werkt. Hiervoor moet u uw router bypassen en uw computer rechtstreeks op een internetaansluiting aansluiten (bijvoorbeeld op uw modem). Ga vervolgens op uw computer naar de website van Xbox Live en controleer of uw internetverbinding werkt. Als u verbinding kunt maken zonder de router, is het mogelijk dat uw router niet correct werkt.
  • Controleer dat u het juiste wachtwoord voor het account hebt. Voer het netwerkwachtwoord, de netwerksleutel of de wachtwoordzin opnieuw in.

Oplossing 3: Controleer de configuratie van uw router

• Zorg dat de SSID van de router op zendmodus staat.
  • Als de draadloze router is ingesteld om alleen clients te accepteren die MAC-adressen (media access control) gebruiken, moet u het MAC-adres van de speler toevoegen aan de lijst met clients op de router.
  • Zorg ervoor dat het toegangspunt of de router waarmee u verbinding maakt een DHCP-server is. (En zorg dat DHCP is ingeschakeld.)
  • Probeer een IP-adres voor uw apparaat te reserveren op de router.
  • Als u gebruik maakt van een netwerk met WEP-codering, controleert u of deze in de modus "WEP Shared" of "WEP Open" werkt. Zorg ervoor dat de modus op de router overeenstemt met de modus ingesteld voor gebruik op het apparaat.
  • Als de router een "Turbo G"-modus, een "G-only"-modus of een "B-only"-modus heeft, probeert u de router te gebruiken in de "mixed" modus. De "Mixed" modus combineert alle modi waarin de router kan werken.
  • Als de router een "QoS"-instelling heeft, controleert u dat deze instelling is uitgeschakeld.
  • Als uw netwerk met WPA TKIP+AES of met WPA2 TKIP+AES werkt, probeert u alleen WPA TKIP, WPA AES of WPA2 AES te gebruiken.

Oplossing 4: Zoek updates en werk uw computer bij

Nadat u opnieuw verbinding hebt gemaakt met WiFi of het internet, controleert u op dringende updates. Ga daarvoor naar het Microsoft Update Center. Op het scherm van Windows Update krijgt u de status van de update en wordt u door belangrijke updates geleid. Probeer het opnieuw nadat u de update hebt uitgevoerd. Als uw computer reeds is bijgewerkt, of als het probleem niet is opgelost na een update, probeert u de stappen in dit artikel.

Oplossing 5: Neem contact op met Xbox Support

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Reparatie Xbox 360: veelgestelde vragen.