Aanmelden
Deze pagina delen

U kunt ouderlijke toestemming niet voltooien bij de aanmaak van een Xbox Live-kinderaccount

U kunt het gedeelte voor ouderlijke toestemming niet voltooien wanneer u een Xbox Live-kinderaccount aanmaakt. Wanneer u dat probeert, keert u steeds weer terug naar een vorig punt in het proces.

Dit kan het volgende betekenen:

• Er ontbreekt informatie of er staat verkeerde informatie in de Microsoft-account van de ouder of het kind.
  • Verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor de Microsoft-account van de ouder. (Dit geldt alleen voor Xbox.com.)
  • De beveiligingsgegevens van de Microsoft-account van de ouder zijn onlangs bijgewerkt, en blijven in de wachtperiode van 30 dagen totdat de updates van kracht zijn. (Dit geldt alleen voor Xbox.com.)

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de persoonlijke gegevens in beide Microsoft-accounts

Opmerking: als Xbox Live u vraagt een creditcard op te geven voor validering van de ouderlijke toestemming en u niet in de Verenigde Staten woont, betekent dit het volgende:

• Het veld met het land in de Microsoft-account van uw kind is verkeerd ingevuld.
  • Het veld met het land in de Microsoft-account van uw kind is leeg.

Controleer de persoonlijke gegevens in de Microsoft-account van de ouder

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Ga naar de Aanmeldpagina en meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account van de ouder.
  2. Controleer de volgende informatie op de pagina Persoonlijke gegevens:
    1. Geboortedatum
    2. Geslacht (optie)
    3. Land/regio (verplicht)
    4. Postcode (optie)
    5. Tijdzone (optie)
  3. Klik op Opslaan, klik rechtsboven op de naam van de ouder en klik op Afmelden.

Controleer de persoonlijke gegevens in de Microsoft-account van het kind

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Ga naar de Aanmeldpagina en meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account van het kind.
  2. Controleer onder Persoonlijke gegevens of Land/regio correct is. Als dat niet zo is, selecteert u Bewerken en werkt u de gegevens bij.
  3. Klik op Opslaan, klik rechtsboven op de naam van het kind en klik op Afmelden.

Opmerking: in sommige gevallen kunt u de instelling voor land/regio in de kinderaccount pas wijzigen wanneer u de informatie in de account van de ouder hebt gecontroleerd. Dit probleem kan bijvoorbeeld optreden als u het land/de regio in de kinderaccount instelt op 'VS'. Neem contact op met Xbox Support als u deze instelling niet kunt wijzigen in de kinderaccount. U hebt het e-mailadres van de Microsoft-account van de ouder en het kind nodig.

Oplossing 2: Verificatie in twee stappen tijdelijk uitschakelen (Dit geldt alleen voor Xbox.com)

Als u verificatie in twee stappen inschakelt voor de Microsoft-ouderaccount, blokkeert u het verlenen van ouderlijke toestemming op Xbox.com. Dat geldt echter niet voor Xbox-consoles. Meld u aan bij de kinderaccount van de Xbox One of Xbox 360 en volg de instructies voor het verlenen van toestemming.

Als u geen console hebt, kunt u verificatie in twee stappen ook tijdelijk uitschakelen, het proces voor het verlenen van ouderlijke toestemming op Xbox.com doorlopen en verificatie in twee stappen daarna weer inschakelen. Raadpleeg Verificatie in twee stappen uitschakelen.

Oplossing 3: Probeert het opnieuw na de wachtperiode van 30 dagen (alleen Xbox.com)

Als u de beveiligingsgegevens van uw eigen Microsoft-account onlangs hebt gewijzigd, kunt u 30 dagen lang geen wijzigingen aanbrengen en ook geen ouderlijke toestemming verlenen op Xbox.com.

Dat geldt niet voor Xbox-consoles. Meld u aan bij de kinderaccount van de Xbox One of Xbox 360 en volg de instructies voor het verlenen van toestemming.

Als geen van alle u een oplossing biedt of als u de land-/regiogegevens niet kunt wijzigen op de account van uw kind, neemt u contact op met Xbox Support.

Meer informatie over het beheren van kinderaccounts op Xbox

• Blader door artikels over beveiliging en onlineveiligheid voor uw Xbox One-gezin.
  • Blader door artikels over beveiliging en ouderlijk toezicht voor Xbox 360.